Мм, това за простолюдието не е май точно така.
Преди десетина години имаше „сензационно„ материалче, и доста се въртя се въртя из нета.
Става дума, че в Щатите, във връзка със патриотичното възпитание в училище се учат например наизуст всички президенти, правят се викторини на тази тема, пишатх се реферати от подрастващите.
Та едно такова дете на 11-12 години, не помня момиче или момче, много време мина, но важна е сентецията, за своят реферат е разгледало произходът на всички президенти от основаването на САЩ до сега. И се оказва, че всички те са свързани по един неособено очевиден признак. Всички те се състоят в роднински връзки. По майчина линия, всички те имат родство, майките им са потомки на английският крал Джон Безземелний. /Безземелний е на руски, а на български не знам аналогичната дума/
И малка подробност, че на това дете дядо му, който му е помагал, е бил пенсионер от Държавният архив
Та ето ти го простолюдието. Крачещият Джони
Доколкото знам, има някакво условие. Английската аристокрация може да заема държавни постове в САЩ, но не може да декларира своят аристократичен произход. Това условие англичаните или американците са го наложили, не знам.
Както и всякаквите звезди в Холивуд са все някакви аристократични издънки. И писатели, и писателки. И въобще нищо не е оставено на самотек, още по малко на простолюдието