Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Април 16, 2025, 06:46:20

Автор Тема: Не мога да не споделя!  (Прочетена 183087 пъти)

0 Потребители и 8 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 26754
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
Re: Не мога да не споделя!
« Отговор #1260 -: Април 05, 2025, 19:36:40 »
Quote (selected)
„Възраждане“ пита: Докога дупките ще поемат отговорност, а чиновникът – не?
https://kritichno.bg/bulgaria/%d0%b2%d1%8a%d0%b7%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b0-%d0%b4%d0%be%d0%ba%d0%be%d0%b3%d0%b0-%d0%b4%d1%83%d0%bf%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%89%d0%b5/
Мисля че Възраждане са цопнали в медийното блато със собствен сайт.
Тоя път са уцелили ваксата, ако съм прав де.

Quote (selected)
Изтърка ли се опорката с проруските партии и евроатлантици ли са евроатлантиците?
Честният стършел
https://kritichno.bg/analizi/%d0%b8%d0%b7%d1%82%d1%8a%d1%80%d0%ba%d0%b0-%d0%bb%d0%b8-%d1%81%d0%b5-%d0%be%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%80%d1%83%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bf%d0%b0/
Или пък Меч?
ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1261 -: Април 10, 2025, 21:19:34 »
Quote (selected)
НЯМА ПРОШКА: Швейцария удари своя шоколад "Тоблерон"! (СНИМКИ+ВИДЕО)
Държавата показа как се защитават национални ценности
Швейцария удари собствения си прочут шоколад "Тоблерон".

Сладкото изкушение предизвика гнева на държавата, след като производството му бе изнесено в Братислава, столицата на Словакия.
През 2024 година на компанията беше забранено да използва емблематичното изображение на швейцарския планински връх Матерхорн върху опаковката си, след като обяви, че премества производството от Швейцария чужда държава.
https://telegraph.bg/biznes/novini/niama-proshka-shvejcariia-udari-svoia-shokolad-tobleron-dyrzhavata-pokaza-kak-se-zashtitavat-nacionalni-cennosti-snimkivideo-452347
 :t2015: :t2015: :t2015:
Не като у нас - "българско сирене" от украинско сухо мляко, "смядовска луканка" с отлежало свинско и телешко в чужбински държавни резерви, "лютеница традиционна" от китайски доматен концентрат.
Мен лично много ме е яд и отдавна не пия "Бургаско" произведено в Хасково, сега и "Каменица" пак от същата дестинация.

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8412
    • Профил
« Отговор #1262 -: Април 10, 2025, 21:56:21 »
Словакия сега е с "неправилно" правителство. Затова й играят мръсни "демократични" номера.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1263 -: Април 11, 2025, 07:30:13 »
Quote (selected)
Милиардерът-съюзник на Тръмп помогна за нормализирането на токсични и цинични политически възгледи, които години наред бяха ограничени до периферията на интернет. Това посочва Айман Макарем за Al Jazeera.   
...
Въпреки че много хора са чували за 4chan, общественото разбиране за това какво представлява сайтът и как е свързан с възхода на крайната десница в САЩ, остава оскъдно.   
Най-общо казано, това е сайт, където потребителите могат да публикуват текстови и визуални съобщения анонимно, без регистрация. Това е място за дискусии, хумор и формиране на онлайн общност. Създаден през 2003 г., 4chan е достигнал 8,2 милиона месечни посетители през 2010 г. и 22 милиона през 2021 г., посочва авторът на Al Jazeera.   

Благодарение на анонимността, която предлага структурата на сайта, потребителите се чувстват свободни да изразяват проблематични и маргинални политически възгледи, често прикрити с воал от ирония. Тази натоварена с ирония форма на политическа експресия е определяща за сайта. Често се срещат расистки, сексистки и/или хомофобски обиди, поднесени като шеги. А всеки, който посочи това, бива подложен на още по-голямо осмиване заради своята „наивност“ или „искреност“, обяснява Айман Макарем.   

Дисклеймърът под основния форум на 4chan, /b/, гласи: „Историите и информацията, публикувани тук, са художествени измислици и лъжи. Само глупак би приел нещо от написаното за истина.“   
https://www.vesti.bg/sviat/kak-memetata-i-mysk-promeniha-amerikanskata-politika-6225753
Льошо, Мъск, льошо!
Хумор, сатира и никакви сериозно гледащи със стъклени погледи "демократи".

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1264 -: Април 13, 2025, 17:42:55 »
Quote (selected)
Варненската Ванга - Марияна Николаева, предрича пред "Телеграф": Митата на Тръмп падат, но цените пак ще скачат!
...
- А кога е било най-топло по нашите земи от създаването на България през VII век?

- Такива периоди си е имало. Например през XII-XIV век докъм XV- XVI е било топло, почти зими не е имало. Може би затова в периода XIV-XVI век е имало и големи войни, както и локални преселения. След това тръгва едно захлаждане. Ако се върнем дори 200 години назад от днес, климатът е бил по-мек. Вече много назад до създаването на държавата ни, когато Аспарух идва по земите ни, тук е имало свежа трева, живеели са в шатри. Ако е било студ, то и нямаше да стане преходът им и да оцелеят дотук. С други думи времето и тогава е било благосклонно. Това виждам аз.
https://telegraph.bg/telegraphplus/novini/varnenskata-vanga-mariiana-nikolaeva-predricha-pred-telegraf-mitata-na-trymp-padat-no-cenite-pak-shte-skachat-dyzhd-i-42-gradusa-prez-liatoto-rekoltata-silna-vypreki-anomaliite-preduprezhdava-tia-452461
За цените е 100%-та права, иначе за Аспарух трябва пак да прочета историята, може да е дошъл от екваториална Африка и да му е било хладно тука. :cool-1084:

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 9532
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #1265 -: Април 13, 2025, 20:53:59 »
Quote (selected)
Такива периоди си е имало. Например през XII-XIV век докъм XV- XVI е било топло, почти зими не е имало. Може би затова в периода XIV-XVI век е имало и големи войни, както и локални преселения. След това тръгва едно захлаждане. Ако се върнем дори 200 години назад от днес, климатът е бил по-мек.

Малко е объркала периодите, но принципно е така. Когато през Х век викингите открили Гренландия, така я кръстили, защото била зелена и се заселили там.
События разворачиваются большие и разворачиваются стремительно.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1266 -: Април 13, 2025, 20:58:29 »
Имало е, циклите май са на около 300 години - сегашният е почнал преди да открием термометъра на който базираме "климатичните промени".
Впечатлих се за хан Аспарух, късметлия мОмче, ако не беше уцелил топлото щеше да баталяс, нас нямаше да ни има. :t0328:

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8412
    • Профил
« Отговор #1267 -: Април 13, 2025, 22:10:34 »
Aз пък мисля, че когато стане студено, северняците тръгват на завоевания на юг,
а когато става горещо (и сухо), южняците тръгват на север.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.