Не съм сигурен на какво точно се възмущаваш, но преживях същото далееч, далеч от мамковината преди 25 г. Касиерката на 2 х 20 пари се зае да ми връща 4 монети по 1 (тъй се случи). Които пък ставаха само за хвърляне в шадраванчетата. Аз благодарих и си тръгнах от касата, но момичето излезе преди да успея да мина през онази метална вратичка дето все се опасявам да не отнесе нещо от мен като се върти и ми връчи 4-те монети съвсем любезно, но ме гледаше с укор. После се размислих - ами аз я обиждам! Това и за подаяние не става! Освен това те са професионално длъжни в магазина да правят това и го правят най съвестно. В края на краищата има и камери. Сетне ми разясниха къде какво и колко може да се оставя, къде не трябва, къде трябва да се оставя и колко, а преди години пък касиерка в кафене ме попита нещо, аз не внимавах и не я разбрах след като подавах пак банкнота...оказа се момичето ме пита за "tip"...който представи си се появява в...касовата бележка! И аз трябваше да и го посоча! И още - на бара един раздава бири, сипва разни питиета, оставя ти фиша, оставяш някаква банкнота до него, след малко минава - взвма я заедна с фиша и ти донася до монета точни ресто, после спокойно си продължава работата. Пак ми подсказаха - остави му 1 банкнота на тезгяха. Чак тогава обърнах внимание, че това правят и другите. Банкнотата стоя поне десетина минути, сетне с безразличие мъжагата събра оставените банкноти, небрежно ги пусна в некква кутия и си продължи работата.
Искам да кажа че адети разни, всеки си има култура и правила и си ги изпълняват точ в точ.
Това е професионализъм за мен. Не е лигавене.