Лъчо, тва че не знаеш кои са Тоби Янг и Пол Джоузеф Уотсън е простимо. Тва, че им ръгаш идиотиите тук - също.
Второто е следствие от първото. Не познавам тия хора, но нали оригиналната статия е не е тяхна, а на "Il tempo" (вж по-долу), т.е. те не са измислили новината?
Единственото, което ме смущава е, че дори не си си дал труда да провериш, дали неумишлено не си станал кучка на теа доста известни интернет грифтъри.
Тази дума ми е непозната. Проверих, че статията е взета от италианския вестник "Времето" (Il tempo) и това ми се стори достатъчно, за да не е лъжлива новина.
http://www.quotidianosanita.it/studi-e-analisi/articolo.php?articolo_id=99390 цъкни на линка и ако не знаеш италианцки, цъкни на транслейтъра да ти транслейтне квото има за транслейтване, а то е:
Благодаря! Там пише, че тези 2,9% от смъртните случаи са на хора, които са нямали придружаващи заболявания. Всички останали са имали. Въпросът в такъв случай е каква част от вината за смъртта им е на коронавируса и каква на тези придружаващи заболявания. За съжаление съм пълен профан в областта както на медицината, така и и правото и не мога да изкажа никакво съждение по въпроса.
Но понеже гафовете ми в тая тема станаха много, от срам се покривам и повече няма да пиша тук. Не съм взел решение дали да се ваксинирам, което е типично за нерешителен човек като мен. Напълно съм объркан и ще очаквам да ме осени повече мъдрост. Благодаря още веднъж, че ме търпяхте тук и бъдете здрави! :)