Истинските учени са в държавната и общинската администрация! Може и в НОИ.
Ето, пак бързаш, бързаш, да съдиш, водена от предразсъдък и грешиш, неподготвена.
Да, имаше истински учен в НОИ, а после в МТСП - министърът. И премиерът Борисов го махна от там, заради прекален ... академизъм. Доц. Бисер Петков.
А иначе Предводителя, по причина на интелигентност и житейски опит, "хвана бика за рогата", докато ти пъдиш мухите около опашката му.
Методът. Научният метод е могъщо средство, оръжие. И кой ти е казал, че в държавната администрация, по презумпция, няма място научният метод и нямат място тези, които се осланят на него, за да служат на държавата и обществото?
Сержанта, с привилегията да е добре информиран и наясно с какво точно и откога се занимавам, деликатно, джентълменски, ти подсказва. Щадейки твоето самочувствие и моите тайни. За което следва да сме му благодарни и двамата.
И нямаше да водя този разговор, ако не те уважавах или не ме е грижа. Но аз уважавам науката (ти) и това, че си и се посветила, и ме е грижа. Опитвам се да те предпазя, да не ставаш жертва на предразсъдък или високомерие. Нищо повече от това. Затова и приключвам, приемайки темата за изчерпана.