Мангъров е измет, която рядко може да се срещне, дори по тези места. Той бе възможен само заради протекцията на Борисов, по причина на това, че е бил близък със сестра му, работели са заедно. Разцъфна с лафа "Борисов ми каза: ако бях жена, щях да ти пусна, толкова си готин". И не слезе от екран, да фъфли и приплюва тъпните си.
Заедно с това, в него Борисов видя възможност да "балансира" авторитета на НОЩ, за да се хареса на всички. Включително, на тези недолюбващи НОЩ и членовете му. С такава цел създаде и безславно спихналия се Медицински съвет, начело с проф. Коста Костов, където отново "подмуши" Мангъров, заедно с уважавани лекари и специалисти.
НОЩ си вършеха работата не чрез, а въпреки Борисов. Непрекъснато саботирани от него. Когато рейтингът на ген. Мутафчийски удари небесата, Борисов полудя от ревност и му изпрати Бенатова. Тя сервилно обслужи покрай това някои светли и доста "сенчести" бизнеси, за които мерките на НОЩ създаваха "дискомфорт". Навярно, срещу скромен бонус за добре свършена работа.
Още през лятото на 2020 Борисов изрева "абе, как я мислите вие тая, бе! мен избори ме чакат догодина!". В резултат, въпреки предупрежденията и препоръките на НОЩ, първо, допусна опустошителния есенен пик от ноември 2020, а, после, и пролетния пик от 2021, не по-малко смъртоносен. И това, защото до последно не наложи ограничителни мерки през ноември 2020, а после "вдигна" ограниченията преждевременно, при твърде високи нива на заболеваемост, когато пандемията бе запазила потенциала си, а Кент навлезе и тръгна към доминация.
През всичкото това време изметта Мангъров се вихреше необезпокояван по телевизиите, с карт-бланш от Борисов. И една негова прогноза не се сбъдна, но той стана икона на вси безпросветни, неуки и негодни местни тъпанари по темата за COVID-19. Пробва се и в политиката - покрай другият тъпоглавец, Румен Петков, начело на АБВ, който го разкарваше из България като мечкадар, по сказки и вечеринки, с аудитория от истерясали лелки. И с предвидим резултат на изборите.
Накрая, под погледа на Радев, управлението на кризата COVID-19 бе възложено на недоразумението Кацаров, съветван от кухавелата Кожухарова. Резултатът го знаете. Отстранени бях истинските герои от НОЩ, почтени, отдадени и отговорни мъже, доказани специалисти, за да се даде път на водевилните. Днес те си раздават златни медали. Гротеска някаква!
Един ден, обаче, истината ще излезе наяве. И тогава ще се разбере как десетки хиляди българи умряха в мъки, а стотици хиляди увредиха здравето си, жертва на негодници, некадърници и комплексирани бездарници с мания за власт.