Темата е провокация, отпочналият анкетата има определена цел, не съм сигурен докъде ще натяга и напъва за постигането й, 70:30 съм положителен, че ще си уйдиса на акъла, анкетата сама по себе си е ирелевантна.
...грешиш, нямам никаква цел, нито си уйдисвам на акъла, поради което няма нито да натягам, нито да напъвам, предложих "локдаун", "тайм аут" за тридесет дни, за да може всеки за себе си да прецени какво иска, какво очаква - за това и днес дадох връзка към няколко тукашни писаници от август 2018 година ...
Поради това намирам за тъпички и необосновани подмятанията, че искам този форум, за чието създаване съм инициатор и съм работил вече 11 години да бъде затворен - съжалявам, но явно преобладават писателите...
Причините за моето предложение се натрупаха основно през последните няколко месеца:
(1) най-малкото е писането на Кайлето, знаем си я от времето, когато ни убеждаваше за края на света през 2012-та, такава си е тя, други са обсебени я от Комитова или от Нинова, така е в живота;
(2) периодически обаче избухват "брожения" (не ми се търси друга дума) към администратора и модераторите:
2.1. най-грозни бяха обвиненията на един тукашен титан на мисълта към администратора (когото ти, Команчиане, лично познаваш) - ползвал бил ресурс на факултета, администрирал в работно време - очаквам това дете на природата, ако има малко доблест, да се извини тук, публично - администраторът със собствени стредства обезпечи сървър, консумативи, тича събота и неделя да пуска машините когато спре тока и т.н., Бъди предостави нов сървър, който евентуално някога ще бъде инсталиран, всичко това се прави тихо, без да се шуми, или трябва?
2.2. периодически се изказва недоволство към модерирането (често пъти необосновано) - виж писаното миналата и тази седмица - стигна се до това да се предлата администраторът на форума да се откаже от функцията на системен администратор (или обратното), да не модерира и прочие;
Не оправдавам всички действия на модераторите - ще припомня как по времето на Синия и Русия единият като модератор си наложи наказание сам на себе си (като участник) щото преценил, че е сгазил лука и други модераторски изцепки.
(3) по повод интрижката на миндербиндер-пешо-калки-гринго за "сивия кардинал" ще отбележа, че аз самият се определих за такъв, обясних (виж линка от днес) какво разбирам - повече ще чета, по-малко ще пиша - сега пояснявам :
3.1. от тези 200+ регистрирани участници поне 1/3 са поканени и убеждавани от мен да се присъединят; неприятно ми е когато някои от тях се отдръпват;
3.2. от активно пишещите 20-на участници половината са ми лични познати, с които разговарям по телефона, пия бира или разхождам куче;
3.3. на приказките на форумния боклук отговорих;
3.4. за приказката"форума на куцото фотографче" отговор не чакам, гьонсуратлъкът му е пословичен, нека не забравя, че тук няма жосери от типа "обади се на приятел", "помощ от публиката" и т.н.;
~~~~~
...та така, продължавайте да си глаголите какъв интритант съм и как искам да ви лиша от форум, който не ви принадлежи, но който искате да "направлявате" - тук правилно някои отбеляза, че всички сме гости на von und zu Gossinger - не е нужно да му се благодари (лицемерно ще е), даже не му помогайте, проявете разбиране към него, другия администратор и модератора.