Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Март 13, 2025, 02:03:13

Автор Тема: Коронавирус - информационна тема без коментари  (Прочетена 216078 пъти)

0 Потребители и 6 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Фют

• Just Member
  • Коментари: 2667
  • No complain no explain
    • Профил
Re: Коронавирус - информационна тема без коментари
« Отговор #1500 -: Февруари 22, 2025, 17:41:00 »
Берлинер Цайтунг
117.4 хиляди последователи
ЕС одобрява самоусилваща се иРНК ваксина срещу коронавирус - какво е това?

На 12 февруари 2025 г. Европейската комисия издаде разрешение за употреба на ваксината срещу Covid-19 "Kostaive-zapomeran", която е разработена от американската фармацевтична компания Arcturus Therapeutics.

"Kostaive е самоусилваща се иРНК ваксина, която се репликира в живи клетки гостоприемници след инжектиране, като по този начин подобрява производството на протеина на шипа на SARS-CoV-2. Клетките гостоприемници са клетки, които могат да бъдат заразени от вируси, вътреклетъчни бактерии или паразити."

https://www.msn.com/de-de/gesundheit/other/eu-l%C3%A4sst-selbstamplifizierenden-mrna-impfstoff-gegen-corona-zu-was-ist-das/ar-AA1zwSX9?ocid=msedgntp&pc=U531&cvid=6a4161af3c414dcc9726da57ff8343ff&ei=13

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 11065
    • Профил
« Отговор #1501 -: Февруари 22, 2025, 18:16:43 »
ЕК не може просто да издава това разрешение, то се издава по спомени от някаква ЕС агенция, която така и до края не одобри освен условно и ония вакси. Каква й е работата на урсулето и тук да се бърка.
Ако изборите променяха нещо, щяха да забранят Джорджеску

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1502 -: Март 03, 2025, 19:22:25 »
Според решение на Европейския съд всички здравни специалисти, които са настоявали или са ви ваксинирали срещу Covid, подлежат на гражданска и наказателна отговорност.

Активен Giuseppe

• Just Member
  • Коментари: 11552
    • Профил
« Отговор #1503 -: Март 03, 2025, 20:58:21 »
Берлинер Цайтунг
117.4 хиляди последователи
ЕС одобрява самоусилваща се иРНК ваксина срещу коронавирус - какво е това?
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1504 -: Март 03, 2025, 21:07:36 »
Друже, не съм специалист, но понеже го прекарах в Пирогов и там имаше един доц. Атанасов, жив и здрав да е, освен че екипът му ни лекуваше и самият доцент - шеф на клиниката, всеки ден присъстваше на визитациите. Имах и късмет - в една стая лежах с още един доктор - и той от Пирогов, само че друга клиника. Нейсе, по тази причина се задЪржаха в нашата стая и си приказваха с колегата си. Аз не всичко прихващах, но сетне се мъчех през телефона да уточнявам за какво иде реч, а и съкафезника помагаше. Това - 10 дни, през което време изчетох сума ти светила и протоколи за лечение на Короната. Накрая, като ни изписваха поредната партида от десетина души, доцента ни дръпна едно информативно слово за това, че по добър пробиотик от БГ зелена туршия няма, че сега ще имаме клетъчен имунитет и да не се лъжем да се дупчим с ваксини и т.н. ДВЕ години след това през 6 месеца си правих тестове за наличие на антитела - бях с 5-8 пъти над приетите норми за антитела, даже бълдъзата-GP се чудеше какъв случай съм. Ениуей, прав излезе доцента, след две години изкарах лек "омикрон" ама с тежест гаче ли съм попрепил предната вечер. Толкоз! Изглежда това прави тази ваксина, за която говориш - обучава имунитета така, както при преболедуване. Пак се застраховам - не съм специалист, споделям просто.
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1505 -: Март 03, 2025, 21:13:33 »
Изглежда това прави тази ваксина, за която говориш - обучава имунитета така, както при преболедуване
А страничните ефекти как са? И аз изкарах ковид, на крак, с температура 38,5 и гърлобол, такъв, че после половин година не ми се ядеше сладолед. И?
При всеки грип е същото, едни боледуват леко, други тежко. Кой иска, си бие вакса, кой не иска - не си.
А тук насила те водят да ти вкарват неизследвана субстанция. Това е проблемът. Неизследвана субстанция. Насила.

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8346
    • Профил
« Отговор #1506 -: Март 03, 2025, 21:15:32 »
Щамът "Омикрон" беше направо дар божи. Действаше като ваксина срещу иРНК-"ваксините" и отърва много набодени от техните (на "Пфайцър") мизерии.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1507 -: Март 03, 2025, 21:19:40 »
Цитат на: kаily
А тук насила те водят да ти вкарват неизследвана субстанция.
Това е проблемът. Неизследвана субстанция. Насила.

Баш си е изследвана, ама не успя добре да си свърши мръсното дело.
Днес (или вчера) Тъкър Карлсън е повдигнал въпроса за амер. лаборатории в Окрайнината.

https://kritichno.bg/politika/%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%bb%d1%81%d1%8a%d0%bd-%d0%b1%d0%be%d0%b3-%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%b5-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d1%81%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d1%83%d0%ba/
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1508 -: Март 03, 2025, 21:32:32 »
Quote (selected)
А страничните ефекти как са?
Писал съм го, но ето ти пак.
Първо месец-месец и половина като катастрофирал в тунела с товарен влак - това накратко. За толкова време премина и липсата на вкус - всъщност, само намалена липса, дори по време на ковида си хапвах буламачите от кетъринга в болницата, щото не даваха никакъв друг достъп - ни може да излезеш от ковидарника...нищо. Основното отражение беше и Е - затруднено дишане и някакви проблеми в сърцето, които само на скенер се хващаха. Но затрудненото дишане ми остана и до днес - три години след боледуването. А понеже спрях цигарите преди 15 години - бях тооолкова добре с дишането вече, ама на! Изразява се в това, като че ли не достига кислород, като се кача по на високо на вилата и се пооправят нещата. Или поне така ми се струва.Други не се усещат, слава Богу.

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1509 -: Март 03, 2025, 21:40:16 »
Quote (selected)
на крак, с температура 38,5 и гърлобол,
Абе и аз на крак го опитах и се тъпках с парацетамол и разни витамини седмица, но температурата си стоеше точно така - 38.5 и в края на седмицата ми дет се прайх на мъж почна вечер и да се покачва, та айде в Пирогов. То и там както казаха - парацетамол ама венозно и антибиотици, че ме бе почнала и пневмония. Имаше и други добавки, ама не ги помня.  Но пък на десетия ден бях чист, после започна това с недостига на въздух.

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1510 -: Март 03, 2025, 21:52:42 »
Предполагам, че си правиш поне веднъж годишно (два пъти е още по-добре) подробни изследвания - кръвни, сърдечни, белодробни, бъбречни, чернодробни. Пази старите резултати и сравнявайте с новите.

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1511 -: Март 03, 2025, 21:54:31 »
Ми аз към нова година 2021/2022 като легнах и не станах три седмици, оказа се грип А и никакъв ковид. С антибиотици се оправих.
А 2008 легнах и въобще, ама въобще не станах седмица, после втора. Сутрин, обед, вечер, през нощта, само спя.
И кво? Да не би за сефте да има тежки грипове, пък никога не е било такова чудо да те насилват с неизследвани ваксини и да те затварят като говедо.
Забравих да спомена, че като карах ковид и щях да припадна в банята, като излязох, кръвното ми беше ударило 60/40 или подобно. Поклечах, пък припълзях до леглото и изчаках да се качи. Та може и затова да са падали като гнили круши по улиците - внезапно сваляне на кръвното.