Друже, не съм специалист, но понеже го прекарах в Пирогов и там имаше един доц. Атанасов, жив и здрав да е, освен че екипът му ни лекуваше и самият доцент - шеф на клиниката, всеки ден присъстваше на визитациите. Имах и късмет - в една стая лежах с още един доктор - и той от Пирогов, само че друга клиника. Нейсе, по тази причина се задЪржаха в нашата стая и си приказваха с колегата си. Аз не всичко прихващах, но сетне се мъчех през телефона да уточнявам за какво иде реч, а и съкафезника помагаше. Това - 10 дни, през което време изчетох сума ти светила и протоколи за лечение на Короната. Накрая, като ни изписваха поредната партида от десетина души, доцента ни дръпна едно информативно слово за това, че по добър пробиотик от БГ зелена туршия няма, че сега ще имаме клетъчен имунитет и да не се лъжем да се дупчим с ваксини и т.н. ДВЕ години след това през 6 месеца си правих тестове за наличие на антитела - бях с 5-8 пъти над приетите норми за антитела, даже бълдъзата-GP се чудеше какъв случай съм. Ениуей, прав излезе доцента, след две години изкарах лек "омикрон" ама с тежест гаче ли съм попрепил предната вечер. Толкоз! Изглежда това прави тази ваксина, за която говориш - обучава имунитета така, както при преболедуване. Пак се застраховам - не съм специалист, споделям просто.