Долавям ехидството във въпроса, но ще отговоря сериозно. Всички вие (и ние, разбира се) се греем от енергията на Слънцето, като заради него и ни е светло. Духа ни вятър, понякога дори прекалено. Морските вълни ни заливат. Реките все още текат отгоре надолу, стига да не сме ги пресушили. Чувал съм и за геотермални източници. Хайде да оползотворим тази енергия, пък по-нататък да търсим и други.
Забравил си да отбележиш и птичките, дето ти пеят ...
Къде ми е емотикончето на оня с перката на главата, да онагледя как те духа вятърът, скъпи
Говориш (пишеш) толкова красиво, че човек може и да не забележи къде издиша цялата тази работа. А тя е, че Бог не е създал този свят за твое удобство и употреба. Споделяш го с други създания. Като рибата, която се изкачва нагоре по течащата все надолу река, за да хвърли хайвера си. Като птиците, които се плашат и дезориентират от перките или от отблясъците на фотоволтаиците. Като морските създания, които използват прилива, за да се хранят. Като растенията, които се възползват от термалните води. И пр., и пр., и пр.
Живееш и мислиш със самонасладата на зеленото, но често пъти става дума само за малко по-прикрита, но все тъй перфидна форма на експлоатация на природата.
Аз бих апелирал за по-малко възторзи, но за повече отговорен и задълбочен анализ и разчет на ефектите. За да не се разочароваме и в това, зеленото. За пореден път. След като, дори в обхвата на нашето поколение, вече се разочаровахме в романтиката на димящите комини.