Хубава раздумка сте спретнали, пък и Who is Whu за лицезрение. Да сте живи и здрави.
Може да допълня, че без КАДовете навремето работех много по творчески, но и много по-трудно и бавно. Започнах с тях някъде началото на 80-те. А до тогава чертане на схеми на ръка, за по-така представителност и красиво - с чертожни "инструменти" и на паус. А за статии давах материалите на печ. машина и на паус. Една цяла книга пълна със схеми и тук, там чертеж - всички на паус, покойната ми жена ги изчертаваше от скиците, бе издадох малко преди да започна с кадовете.
Дискриптивната я ОБИЧАХ, а сега без кад - няма производителност и качество. Ако схемата е правилна, отделно са симулациите на възли и пр. блокове, всичко до издаване на файловете за към платките е вече верифицирано и точно. За нови елементи има няколко големи сайта, от където на обменни начала има нови неща. С 3Д от Солидворкса и КАД-да за платки се правят чудесни точни, илюстративни сборни Чертежи с предварителна, почти фотографска правоподобност.
Инак, не знам дали нулирането ще ИМ се удаде, до край. По всяка вероятност за територията тук бъдещето е под въпрос въобще, а отделно дали ще има някакъв "ренесанс". С тази полит. сган не виждам бъдеще. Който оцелее и си запази техниката и софта, може да си чопли нещо. Но без електронни материали - в този бранш гробището е подсигурено. Вероятно ще е свързано в кой анклав ще се намира Мамковината и какво ще остане от нея. Но според мен - грижата на повечето тук списуватели има времеви отрязък от няколо до 10/15 години (макс. вариант)...
- След това Светлото бъдеще ще ни погълне или пък ако го няма, ще е все едно. Тогава ще се окаже, че Живота е една заразна, природна болест. Един вид раков тумор с метастази.