Дали електричеството е безплатно, или не, зависи от системата, в която е встроена една държава. Примерът е с почти безплатният ток, който ползваше населението у нас по време на преминалият реален социализъм.
Но дори и тогава нашите управници не посмяха да заменят типът на добиване на електроенергия, жичната енергосистема с нещо друго. С енергия добивана на друг принцип, или безжично разпространение.
Извинете ме, не съм енергоспециалист, просто искам да обясня, че елекричеството за масово потребление е огромен лост в световното управление.
Попадали сме на стари снимки в интернет на големи градове по света от 19ти век, където ни показват, че уличните фенери и трамваи се захранват с ток безжично. Да, бил е и Тесла, и не само той, но в краят на 19ти век, надделява групата на Едисон. И това са патенти за турбини, електроцентрали, елетропреносна мрежа, за които се плаща . И.. е л е к т р о м е р и.
Ако имаш безжичен ток, или някаква джаджа в къщи, за която си заплатил едноразово, къде да сложат електромера, и да печелят всеки ден.
Мисля, че тези едисоновци са встроени в американският проект за развитие на 20ти век, и рокфелеровата група.
Когато Ленин обявява „Електрификация, електрификация, и пак електрификация„, той заявява, че СССР е със САЩ. САЩ винаги са поддържали Съв.съюз. От тях са се купили лицензите, първите турбини, за изграждането на първите електростанции отиват американски инженери и специалисти. Една от компаниите участвали в строежа на енергосистемата е била Купър, която 36та година сключва договор за изграждане електродобивна и енергопреносна мрежа в Гърция. За България никога не срещнах данни коя е първата компания построила електроцентрала у нас.
Така че, електрфикацията, и това, кой я държи, е много мощен лост в световното управление
А сега се посяга на най милото. На тоците ни.
Зад шменти капелите за зелена енергия, студен ядрен синтез, и др., се цели намаляване на печалбите на електрическият клан, и унищожаване на енергопроизводителната и преносна мрежа. Е, ние видяхме как могат да се бастисат комбинати, заводи и производства, така че нищо ново под слънцето.
Щото май само то ни остана.
Но на война като на война.
И така. Напред към миналото
Ток само в дворците