По пазарите има хора, да, щото плодовете и зеленчуците, като и у нас, са по-евтини там или поне на цената на тия в суперите,
Да ти кажа за у нас - не съм забелязал по магазините плодове и зеленчуци да са по скъпи в магазините.
Понеже пазарът ни е близо - отивам там, имам 2-3-ма предпочитани продавачи /не са те точно производителите на всичко от сергиите им, но са нещо като "представители" на селото от където доставят разни плодове и зеленчуци и явно сборна сергия/, та купувам туй-онуй и навръщане /както и на отиване/ пак минавам покрай щандовете на ПроМаркет-а. Такъв ми е пътя.
Веднага сравнявам - цените на пазара са 20-30-50% по високи!
Понеже и на отиване съм ги мернал и оптимизирам - неща като домати, краставици обикновено купувам от пазара, но лук, картофи, пресен чесън, разни магданози и т.н. - на връщане от ПроМаркета.
Това което определя вкуса на храната гледам да е качествено и от пазара, другите неща - от магазина.
Обикновено заобикалям ПроМаркета, имаме и Фантастико наблизо - то е по средата на качество и цени и като ме домързи за пазара - купувам от там.
Но никога до сега, не съм забелязъл пазара да е по евтин от магазините наоколо. А наоколо има и Билла и Лидл и Кауфланд, че и в Метро минавам понякога.
Изключения понякога стават с разни промоции в Билла или Кауфланд, но когато съм се лъгал - все се оказват, че промоциите им са за ловене на риби.
Та за пресни плодове и зеленчуци в БГ-така.
Търся БГ стоки, но за съжаление на пазара всичко било БГ - е майната ви!
Много е трудно и с малките магазинчета - оборотът им е малък и рядко нещо хваща окото.
От веригите - млечни продукти, всякакви и на промоции са добре нещата, стига да се познават производителите. Нито на пазара, нито малките магазинчета предлагат по добро и на по добра цена.
Месните продукти - какво да се прави-малки магазинчета, но и там майката си трака да ги намериш добрите.