Как беше по тов. Солженицин- "Важно е кой първи ще плювне"
и тая провенсалска мъка , кой ще стане кмет на София. Да се разплачеш
Добре си го формулирал - мъка.
Ще се опитам да го обясня преди да съм почнал "да си лягам", дано съм по-ясен.
Не ми дреме КОЙ е голям или районен кмет в гр София или село Долно Уйно.
Важно ми е обаче КОЙ е кмет на столицата на РБ, обещавам когато Долно Уйно стане столица на ротационен принцип да погледна и там какви ги вършат
мръсниците.
Та пак да кажа, важно ми е КОЙ управлява мястото където пребивава ( пребивава, а не живее щото са различни състояния ) 1/3 от населението, където се консумират 2/3 и се контролират 100% от финансите в България.
Те за туй!
Иначе като Бачо бих гласувал за Григорова ако имах право в СТОЛИЦАТА от няма и къде.
Относно плювките - не приемам издигането на светци преживе.
Освен ако не сте я прежалили вече Григорова и на принципа: "Или добро или нищо"
Пенчо пита къде съм положил трътка.
В Бургас, "а утрините тук са тихи".
https://www.youtube.com/watch?v=pDUYQpLWBWwЩе пропусна кметската надпревара ( като гласоподавател и като кандидат за кмет
)
Там всичко е уредено, няма да има изненади.
За общински ще гласувам за Възраждане.
Не споделям фанатичната вяра на Лъчо в Костадинов, но са ми най-приемливи като послания.
Според мен имаме два цивилизационни проблема които ако ги решим ще имаме бъдеще:
-НАТО трябваше да изчезне още преди 30 години, вместо това се разпространи като плесен.
-ЕСС трябва ако не да изчезне то да се промени, да се върне към първата идея. Икономически а не политически съюз, да помага а не да санкционира членове и трети страни.
Мисля че унгарците работят в тази насока, можем да им помогнем или да им попречим.
Сега им пречим, наказваме ги:
Нов законопроект, който бе публикуван в петък и влиза в сила незабавно, въвежда такса от 20 лева (10,76 долара) за мегаватчас газ от руски произход. Това е около 20% от цената на европейския еталонен газ, търгуван в регионалния хъб в Амстердам.
Въпреки че България не внася газ от Русия за собствени нужди, тя е важен маршрут за силно намалелите потоци по газопроводите, които Русия изпраща към Европа след мащабните съкращения през 2022 г. Почти половината от руския газ по тръбопроводите влиза в България от Турция чрез връзката на "Турски поток", за по-нататъшни доставки към Унгария, Сърбия и други части на Южна Европа.пример ококорения
https://glasove.com/novini/blumbarg-balgariya-nalaga-taksa-varhu-ruskite-gazovi-pototsi-na-fona-na-nestabilniya-pazarГлобяваме Унгария и Сърбия че ползват руски газ.
А сега да не забравяме за какво сме се събрали!