Бепе, питам се дали политиците от ПП "Възраждане" ще спретнат един протест пред израелското посолство - наш сънародник е разстрелян от израелски танк - ще се присъединя.
Участваш ли?
А можеш ли Ото предварително да ми отговориш на няколко въпроса?
- От името на кого ще протестираме - от свое име, на "държавата" ни, на "народа" ни, на семейството на убития ни съгражданин, на тези с които ще попаднем там...?
- каква смяташ, че ще е реакцията на - дипломатите от посолството им, на държавата Израел, на живеещите в тази държава...не питам само за палестинците, те ще го запомнят. Може би.
- какво на практика ще постигнем - ще се спрат обстрелите, ще осъдят стрелялите сватбарски войници, ще събудим съпричастност някъде в т.н. ни "народец", ще си го преместят цялата им тяхна, краварска или наша -българска клика?
- Ако случаааайно се появи там читава мисирка и ни зададе въпроса - "Ама вие защо не протестирахте, кога избиха над 40 000 невинни палестинци, предимно деца и старци?"- аз ще се почувствам като ударен с чук и то с право. Щото не мога да сравня смъртта на толкова невинни и деца, принудени от обстоятелствата да живеят там, със смъртта на човек, пък бил той и българин, който все пак е бил наясно с положението и е решил сам да поеме риска. Ти как би отговорил на мисирката?
............
Няма да продължавам с въпросите Ото, но ако смяташ, че ще бъдем там ние с теб, Светицата, Принца, Фют, Ейси, Буратино /моля, извинете ме, нека не споменавам всички на които вярвам/ и такива като изброените и такива на които изброените вярват - да тръгваме Ото, утре - къде и кога? Тогава въпросите ми по горе отпадат. Но ако ще отида и правя масовка на ПР акцията на разни несретници - без мен.
Съжалявам, твърде тесен стана кръгът от хора, каузи, идеали и т.н. за които бих си мръднал пръста. При това съм уверен, че чувствата които изпитвам към околните са взаимни, но и непредизвикани от скромната ми особа.