Значи, приятелю, ти си тотал щета и изобщо не е знаеш кво е туй говедо - европейски обществени поръчки*.
Ахъм!
Тъй ще да е Асол, аз само 10-на години съм работил точно по такива поръчки и отде ше знам!
Тва че още 2009 г се пенех за безумията на Баце дето спря парите на фирмите за изпълнените и проверени от ЕК поръчки и превели парите на МФ - за да ги "проверял" и Той - сигурно няма как да помниш драга.
Аз само скромно споменах, че не става урбулешката да правиш търг, при положение че искаш с европари да работиш - длъжен си да правиш разни гимнастики, така че да нагласиш в ОП изпълнението на тези 51%, ако това им е условието за да дават пари.
Ако трябва и йогизми и така ще си подредиш търга, за да постигнеш своето при изпълнение на евроизискванията.
Уви, май много са станали тези с "експертизите" или просто не са си дали зор - какво ги е еня!
Що се отнася до това - няма други, просто търг не се прави, или се прави но със собствени средства!
Най лесно падат търговете именно с такива клаузи - дето да посочват параметрите само на една фирма.
За без пари - толкоз!
п.с. не, че Баце ви не си купи едни жипки уж за горските, като само дето не бе ваписал емблемата на фирмата им, но това и казвам по горе - иска се доста труд за да нагласиш търга, а и да няма кой да ти дири сметка после.
Е, минаха май тези хубави времена.