По повод стоте "интелектуалци" и техните призиви за евроатлантическите "ценности" (мили са им, понеже те ги осребряват чрез грантове, постове, медийно присъствие и пр. за себе си, но за наша и на България сметка) не може да не си припомним, както го е направил един форумец в "Гласове":
Джани Родари, „Приключенията на Лукчо“
“...— Ще останеш доволна от твоя господар — каза дон Домат — Щом оздравея, ще ти подаря обвивката от един шоколад, който изядох миналата година. Ще видиш какъв чудесен мирис има! От благодарност Ягодка се поклони чак до земята... …Това го развесели и той даже подари на Ягодка една обвивка от бонбон. — Това е за теб — каза великодушно той. — Ближи тази обвивка. Тя е много сладка: преди две години в нея беше увит един много хубав бонбон. Ягодка благодари на Домат с поклон и му каза: — Седем години работя и това е вече третата обвивка от бонбон, която получавам от ваше превъзходителство. — Виждаш ли — отговори Домат, — аз съм добър господар. Слушай ме, и ще бъдеш доволна. — Който се задоволява с малко, е щастлив — каза Ягодка и след като се поклони, отиде да си гледа работата…”
За тях шоколадовия бонбон, за България вече и опаковка не е останала, освен ковчег в тази му функция.
П.П. Мен в тоз пасквил ме поразиха 2 неща:
1. Виртуалната и добавена реалност на хилядите митични руски агенти (как едно лице от списъка се е подписало под подобно нещо, недоумявам, но пък като дете и внуци са далеч от "фронтовите" държави, на място, смятано за безопасно, а теб във всеки момент биха те приютили най-любезно в съседство, кво ти пука за тукашното пушечно месо - децата на другите);
2. Връченият от въпросното писмо сертификат "интелектуалец" на политСАЩски боклуци като Муравей Радев, Велизар Шаламанов и подобни в списъка.
3. "Останалото е мълчание", дет вика Класикът на класиците, който е на път не да бъде политкоректно "редактиран", а изобщо забранен (мисля, че единственото, което до момента ги спира официално да го направят, са първата част от сонетите му, ако ме разбирате. Поради което няма да вдигат шум, а просто не го поставят - в България да се е чуло напоследък за нова постановка на някоя от пиесите му? Къде, кога, колко? Няма и да се чуе.).