, май е време "народните маси" да вземат закона в ръцете си.
Буквално!
Това е охлокрация. Най-лошото възможно решение.
Защо го написах? Не защото е идеално или защото го искам. Защото е логичен завършек на хаоса
* в който е БГ.
Няма как да е иначе, след като главният прокурор се "обръща" към народа (носи връзка със символите на GOP. Нали символите са важни?), но забележете: Не се отчита какво е свършил, а се оплаква от "злите сили на съдбата". Някой му е виновен, че не си върши работата.
Тези хора нямат чувство за мисия, не се сещат, че този народ им плаща заплатите и в един момент ще ги уволни. Уволнението може да стане и във формата на "Народен съд". Той и заместникът му си мислят, че са на сцената и трябва да забавляват някого. Омерзително!
Тук Фют се майтапи с мен когато пиша "I love this country". Така го чувствам, така го пиша.
Ето аз ви се оплаках, че ходих на зъболекар, чийто кабинет е в Окръжното управление на МВР. Няколко пъти. Какво виждам? Групички полицаи, цивилни главно пушат цигари пред входа. Нали се сещате, че са в работно време? Да ги питаш защо не са по улиците! Да гонят престъпниците.
Това е така, защото не са на местно управление, не ги назначава кмета (или commissioner), а някой като Цветанов от София. Същото е с местните прокурори. Те се избират. В САЩ. Само Attorney General е член на правителството (фигуративно казано). Той се назначава от президента.
Вие кога назначавате
(избирате) местните съдии и прокурори?
* Книгите които препоръча Максимуса са от голяма ценност.
12 Rules for Life: An Antidote to Chaos
https://www.amazon.com/12-Rules-Life-Antidote-Chaos-ebook/dp/B01FPGY5T0/ref=tmm_kin_swatch_0?_encoding=UTF8&qid=1684309262&sr=1-1Там се разсъждава и за хаоса и реда. Трябва да са в хармония. Като Ин & Ян. Сага България е в хаос.
Нищо добро не мога да очаквам.
PS Пушещи полицаи пред полицейско управление в САЩ не съм виждал.