Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Ноември 25, 2025, 15:58:20

Автор Тема: И сега? …  (Прочетена 3283440 пъти)

0 Потребители и 164 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Алиса

• Just Member
  • Коментари: 5572
  • Алиса в страната на кривите огледала
    • Профил
Re: И сега? …
« Отговор #1680 -: Декември 27, 2022, 21:20:22 »
https://youtu.be/445-OpKkBio?t=552
9:11 Обострение на Балканах: выстоит ли Сербия?

Неактивен Zmeja

• Just Member
  • Коментари: 3209
    • Профил
« Отговор #1681 -: Декември 28, 2022, 03:46:57 »
Богомил Бонев
Фейсбук

Абе защо викаме руския посланик заради обвинение срещу Христо Грозев, а не викаме американския посланик заради обвинения срещу Главния прокурор.
Кое е по-значимо?
А по повод назначаването на новата посланичка на Украйна у нас Олеся Илашчук, Богомил Бонев написа:
Не разбирам недоумението в Украйна и България от избора на Зеленски.
Олеся била сексолог и нямала дипломатически опит за посланик.
А Надка да не би да имаше дипломатически опит, та Костов я направи министър на дипломатите, м?
Зеленски се учи от Костов. Това е обяснението.
https://epicenter.bg/article/Bonev--Zashto-vikame-ruskiya-poslanik-zaradi-Grozev--a-ne-vikame-amerikanskiya-zaradi-Geshev/303880/2/0

Неактивен Zmeja

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1682 -: Декември 28, 2022, 08:02:22 »
Financial Times:"През тази година европейските страни, поради рязкото покачване на цените на енергията, се сблъскаха с рекордна инфлация: в Естония тя възлиза на 21%, в Литва - 17,6%, в Латвия - 16,5%, в Холандия - 12%, в Италия - 11,8%, в Белгия - 9,5%, в Испания - 8,8%, Австрия - 5,1%."
-------------------
Явно България не я считат за европейска страна.

Неактивен Shabaan_bin_Robert

• Just Member
  • Коментари: 1595
    • Профил
« Отговор #1683 -: Декември 28, 2022, 09:34:00 »
Явно България не я считат за европейска страна.

Едва ли. Ние сме важен стратегически съюзник. По-скоро считат, че България, под мъдрото ръководство на подопечните на мемсахиб Мустафа „харвардци,“ е страна с нулева или незначителна инфлация.

Неактивен Алиса

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1684 -: Декември 28, 2022, 11:27:42 »
За да си отговориш на този въпрос, дали България е европейска страна, трябва първо да си отговориш на въпроса какво е Европа.
Изразът, „Европа свършва там, от където започват църквите с кръгли кубета„, е европейски, и посочва ясно границата. Религиозната граница.
Защото благоденстваща Европа, това е Католицизъм и Протестантизъм. И в двете религии е посочен врагът - на първо място Православието, а след това католиците за Протестантизма, и протестантите за Католицизма.
Разказва ми аптекарката от отсрещната аптека на домът ми в Атина. Осемдесетте години тя и брат и са студенти по фармацевтика в малък италиански град, и хората там се отнасят с тях и групата студенти от Гърция като с хора втора ръка, защото са православни.
Но това е тема дълга.
Второ какво е Европа. Група колониални държави, които в продължение на повече от 300 години са грабили и грабят светът. Това е политика, това е манталитет, и населението на тези държави знае много добре от къде идва тяхното благоденствие. Ви искате да бъдете наредени наравно с Испания? С Франция? С Холандия? С Белгия? С Италия, Германия? Или с Австрия?
Да, България е приобщена към съюзът на тези държави, но не да седи зад масата наравно стях, а да е върху масата. Източник на ресурси. Финансови, изкопаеми, човешки.
По интересното е, че в самата Европа не ни смятат за европейци, а в България се вихри западенчеството.
Западенчество,  преливащо в нихилизъм, което се проявява в презрение към своят народ и себеподобните, към своят произход. Ето, аз съм по висш от вас, аз съм избран. И елитната група, която служи на този Запад, съвсем се е откъснала от своят нард. Те са избрани да служат.
И тук виждаме западенчество в църквата, модерно зааденчество, постмодерно западенчество.. въобще, накъдето се е запътил Зпадът, ние подир него.
Но скоро зелената трева на исляма ще покрие гроба на западната цивилизация. И прав и път.
А никой не се замисля, че всичко което имаме, и което все още сме, го дължим на това, че сме правславни.
Да, ние сме Европа..
« Последна редакция: Декември 28, 2022, 11:38:20 от Алиса »

Неактивен dabedabe

• Just Member
  • Коментари: 8138
    • Профил
« Отговор #1685 -: Декември 28, 2022, 11:49:11 »
Някои работи си ги малко позасилила. На мен например не ми липсва самочувствие. Според мен то е по-скоро културен феномен, като се сложиш на кантар с другите. А всеки гледа да ти скрои капата, ако допуснеш. А ислямът не бива да бъде подценяван. И той има доста съществен принос в световната култура.

Неактивен ddantgwyn

• Just Member
  • Коментари: 7658
    • Профил
« Отговор #1686 -: Декември 28, 2022, 12:49:07 »
А ислямът не бива да бъде подценяван. И той има доста съществен принос в световната култура.

ислямът е друга линия на противопоставяне според онзи американец.

алиса говори само за християнството и не мисля, че е прекалила в разказа по картинка.
the lamers club honourable member …

Неактивен dabedabe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1687 -: Декември 28, 2022, 12:59:02 »
Англосаксонците използват всеки наличен инструмент за техните си цели. Не мисля, че конфронтацията е печеливша стратегия. Има доста болни мозъци на високо/отговорно ниво. А земните проблеми са решими в обозримо бъдеще. За жалост не се върви по правилния път.

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 9792
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #1688 -: Декември 28, 2022, 13:00:27 »
Алиса Днес в 11:27:42   :thup:

И аз така мисля! И самочувствието ми не е от сравнение с другите на запад, а от това че се харесвам, харесвам и страната си, западнячеството, което е обхванало масово елита ни и стадото в столицата е смешно, жалко и не води на никъде.

Жалки са например модерните ни певци, имитиращи западните, чак и на английски пеят, но те никога няма да изпеят своята музика, ще са само имитат, като сиренето от палма!
Дураков на свете мало, но расставлены они столь грамотно, что встречаются на каждом шагу!

Неактивен Zmeja

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1689 -: Декември 28, 2022, 13:02:24 »
Какво е Европа. Група колониални държави, които в продължение на повече от 300 години са грабили и грабят светът. Това е политика, това е манталитет, и населението на тези държави знае много добре от къде идва тяхното благоденствие.
:t2015:

Неактивен dabedabe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1690 -: Декември 28, 2022, 13:23:00 »
Благоденствието не идва само. Както слънцето не изгрява едновременно навсякъде. И в Африка има не лоши условия. Но ние държим на Антарктида, на пампирева стар пребоядисан кораб подарихме. Че от там голям келепир чакаме. Га вземат да дупчат големите, да ни поканят и нас н софрата. Ще, ще.

Неактивен Алиса

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1691 -: Декември 28, 2022, 14:02:25 »
Африка?
Да си чул за някой известен писател, поет, философ, учен от Конго, ЦАР, Мали, Танзания наример. Или известна Академия на науките в африканска държава? Европейците да са развили там някаква култура? 300 години този континет е ограбван и държан безпросветен.
Имали сме ниско ниво на образованието в България. Ама тя била в Европа. Тези хора знаят как се прави това, имат богат опит в управлението на колониите.
Франция има 14 африкански държави колонии, и печати за тях т.н. колониален франк. Този колониален франк е вързан към франка, а от там и към еврото.  Т.е. за хартийки Франция изнася материални блага от Африка. Без тези потоци, Франция ще е една треторазрядна страна. Да е чул някъде в тези колонии цъфтеж на каквато и да е култура, освен културата на мизерията.
На нас кой печата лева? Германия?
А нивото на икономиката и образованието ни е на нивото на Танзания.
Така казват.
Не знам Танзания чия колония е била. Но в тази далавера няма минало време

Неактивен dabedabe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1692 -: Декември 28, 2022, 14:37:08 »
Ма ти оправдаваш расизма един вид. Вярно, че в Африка са най-черни, ама ... . Може би намекваш, че смукани къмто 7 века, бидейки по-добро качество сме оцелели. Или щото сме дишали европейски въздух, та сме глътнали и култура. Представи си ако не беше се случило туй. Гърците са виновни, да знаеш. И руснаците, и сърбите, и румънците. Не е ли време да искаме обезщетение?

Неактивен lucho

• Just Member
  • Коментари: 12289
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #1693 -: Декември 28, 2022, 16:33:30 »
Абе защо викаме руския посланик заради обвинение срещу Христо Грозев, а не викаме американския посланик заради обвинения срещу Главния прокурор.
Щели да гарантират сигурността на Христо Грозев...
Quote (selected)
"...включително чрез сътрудничество с партньорските служби".
"Партньорските служби" така хубаво ще "гарантират" сигурността му, че след като го убият, ще обвинят за това Русия. Елементарно!

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #1694 -: Декември 28, 2022, 16:50:54 »
Изказвания по повод на лицето Грозев от Александър Симов и от Костадин Костадинов, който между другото дава и препратка към прелюбопитна жабарска статия за това лице.

Костадинов съобщава и новината, че парцалът "СЕГА" спрял да излиза на хартия! По този повод поздравявам драгите съфорумци. Чистата хартия е винаги за предпочитане пред изцапаната:
Quote (selected)
По Коледа наистина стават чудеса! Един от най-мръсните отходни канали на американското посолство и създател на хиляди фалшиви новини през годините, т.нар. "вестник "Сега", спря да излиза на хартия.
Агонията на американския пропаганден тумор ще продължи, но вече само в интернет.
Да си пожелаем за новата година същата съдба да сполети и "Капутал" :)
И да поработим активно в тази посока, разбира се :)

Активен Accipiter

• Sr. Member
  • Коментари: 489
    • Профил
« Отговор #1695 -: Декември 28, 2022, 17:27:20 »
Изказвания по повод на лицето Грозев от Александър Симов и от Костадин Костадинов, който между другото дава и препратка към прелюбопитна жабарска статия за това лице.

Костадинов съобщава и новината, че парцалът "СЕГА" спрял да излиза на хартия! По този повод поздравявам драгите съфорумци. Чистата хартия е винаги за предпочитане пред изцапаната:
Quote (selected)
По Коледа наистина стават чудеса! Един от най-мръсните отходни канали на американското посолство и създател на хиляди фалшиви новини през годините, т.нар. "вестник "Сега", спря да излиза на хартия.
Агонията на американския пропаганден тумор ще продължи, но вече само в интернет.
Да си пожелаем за новата година същата съдба да сполети и "Капутал" :)
И да поработим активно в тази посока, разбира се :)
Поста ми е от 21.04 2021г.
''В началото на цялата гюрултия Бабиш заяви,че ще покаже неоспорими данни за участието на руските тайни служби,но след това се отказа и се появи „Белингкат“.
https://segabg.com/hot/category-bulgaria/emko-prizna-che-neyno-imushtestvo-e-vzriveno-chehiya
Кои са „Белингкат“
https://riafan.ru/1404689-kak-bellingcat-podderzhivaet-terroristov-na-informacionnom-fronte
и нещо за Христо Грозев:
https://riafan.ru/1361291-chem-proslavilsya-v-bolgarii-posobnik-navalnogo-grozev-kolonka-vladimira-tulina
 "Тайный агент" НАБУ Шевченко рассказал Bellingcat о предателях среди руководства Украины в деле вагнеровцев
Больше читайте тут: https://gordonua.com/news/politics/tajnyj-agent-nabu-shevchenko-rasskazal-bellingcat-o-predateljah-sredi-rukovodstva-ukrainy-v-dele-vagnerovtsev-1543535.html
тук вече не знам лъжа ли е или истина.''

Неактивен ddantgwyn

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1696 -: Декември 28, 2022, 17:45:33 »

не ме четеш внимателно, особено на 22-ри декември тази година:

https://societe-chez-kerpeden.eu/index.php?topic=28.msg248471#msg248471

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #1697 -: Декември 28, 2022, 18:05:28 »
Признавам, че тази тема никога не съм я чел и не съм ползвал функцията "непрочетени публикации".

Неактивен Zmeja

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1698 -: Декември 28, 2022, 18:51:51 »
Може да е от "жабарите", но има много данни за Христо Грозев. Явно е "необикновен журналист".
https://frognews.bg/novini/ruska-mediia-hristo-grozev-medien-magnat-agent-zapada-ili-prosto-rusofob.html

Неактивен Алиса

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1699 -: Декември 28, 2022, 19:52:53 »
Може да е от "жабарите", но има много данни за Христо Грозев. Явно е "необикновен журналист".
https://frognews.bg/novini/ruska-mediia-hristo-grozev-medien-magnat-agent-zapada-ili-prosto-rusofob.html

Не точно журналист, а акордьор. Настройва инструмента да свири определена мелодия.
Но пък статията  дава малка възможност да се изясни „оръжейното лоби„ и за кого работи то.
И тук са упоменати и Костов, и Гебрев/ Дунарит, и барон Манджуков/Сопотските заводи
Интересно,  Арсенал дали е в тази дружина

Неактивен Zmeja

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1700 -: Декември 28, 2022, 20:03:08 »
Днес в изказване по телевизията Христо Грозев изглеждаше бая уплашен и гласът му трепереше. Ако долното е вярно, има основание да се страхува.
https://epicenter.bg/article/FSB--Hristo-Grozev-e-bil-zadeystvat-ot-GUR-na-Ukrayna-za-otvlichane-na-ruski-voenni-samoleti/303919/2/0

Неактивен Banana Joe

• Just Member
  • Коментари: 3394
    • Профил
« Отговор #1701 -: Декември 28, 2022, 20:05:28 »
Quote (selected)
Обвиненията във връзки с Кръстева и Пеевски са актуални и до днес. През 2020 г. бившият партньор на Делян Пеевски, бивш собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев, обвини Грозев, че работи за одиозен олигарх и използва връзки със западните разузнавателни служби на най-ниското ниво за изпълнение на престъпни схеми в България.

Това пък обяснява защо Илхан Кючук се фърля в защита, а дежурните клакьори от ПП и ДБ не им се чува врещенето.
*********   ✹    *********

Активен Giuseppe

• Just Member
  • Коментари: 11912
    • Профил
« Отговор #1702 -: Декември 28, 2022, 20:14:06 »
Днес в изказване по телевизията Христо Грозев изглеждаше бая уплашен и гласът му трепереше. Ако долното е вярно, има основание да се страхува.
https://epicenter.bg/article/FSB--Hristo-Grozev-e-bil-zadeystvat-ot-GUR-na-Ukrayna-za-otvlichane-na-ruski-voenni-samoleti/303919/2/0
Змей, този капут има действителен проблем и наистина изглежда уплашен.
"Употребен и безполезен" си е присъда, която бива изпълнявана в първия възможен момент, щото кому е необходим неудобен свидетел?
Единственото полезно нещо от това нищожество може да е  врявата, която може да се вдигне, че ФСБ са го пречукали.
Не изглежда на прост и си знае какво го чака.
Опитва се да си осигури защита, без да раздразни повече кукловодите си. Може и да си я осигури - еврогеювите не са малко.
Проблемът му е, че и там, сред тях е пълно с подлоги и готови да го предадат на правилните хора.
И това го знае.
Уплашен е.
Аз се радвам.
Дано поне по умните червеи си извлекат поуката.
Тъпите копеуета и тъй и тъй никога няма да се оправят, поне по тарикатите да се замислят.
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен Zmeja

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1703 -: Декември 28, 2022, 20:19:44 »
"Употребен и безполезен" си е присъда, която бива изпълнявана в първия възможен момент, щото кому е необходим неудобен свидетел?
Единственото полезно нещо от това нищожество може да е  врявата, която може да се вдигне, че ФСБ са го пречукали.
Все едно, че си ми чел мислите или аз твоите.

Неактивен ddantgwyn

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1704 -: Декември 28, 2022, 20:23:22 »
Признавам, че тази тема никога не съм я чел и не съм ползвал функцията "непрочетени публикации".

:cool-1084: :t0328:

Неактивен dabedabe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1705 -: Декември 28, 2022, 20:31:46 »
Блазе на някои хора, дето откриват или им подхвърлят зрънца от истината. То истината често е съмнителна, или опасна. Аз държа на генералните истини, а те стават все по-замъглени. Частните истини не ме интересуват.

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1706 -: Декември 28, 2022, 20:45:27 »
Quote (selected)
Все едно
Все едно е кой на кого.
Проблемът е на други - на конете с капаци.
Но те пък си живеят по леко.
Може пък и да са прави.
Имах някакви не баш преки, но достатъчно близки впечатления от един друг капут, на доста по високо ниво от нашия несретник.
Немцов.
Знаеш къде е и този нашичкият също е запознат.
Парадокс, за някои кратуни дори и от сий форум - нашият има избор.
Да се предаде.
Е, ще бъде пратен да прави компания на Навални, но ще е жив.
Ъъъъ, за Немцов споменах, нали?
Бе кво става със Скрипалите?
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен Алиса

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1707 -: Декември 28, 2022, 20:56:44 »
Е, и като ги знаете - какво?
А и те не се крият.
Въпросът е, накъде ни водят
За чия идея, и за каква кауза работят.
А че работят, работят активно.

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1708 -: Декември 28, 2022, 21:04:29 »
А, виж ти, това открих в гугъля като една от последните информации.
Quote (selected)
Власти британского города Солсбери выставили на продажу дом, в котором были отравлены Сергей и Юлия Скрипали. Об этом пишет The Telegraph.
отравлены!!!
Минало, свършено време.
Толкоз!
Колко ли ще си спомнят сагата след десетина години?
 :smokin:
« Последна редакция: Декември 28, 2022, 21:13:39 от Giuseppe »

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1709 -: Декември 28, 2022, 21:06:55 »
Алисо, ко речи?

AnonimusBG

• Гост
« Отговор #1710 -: Декември 28, 2022, 21:08:37 »
Джузепе
И аз си мисля че най-сигурното място за него е Лубянка.
Но той най-вероятно вече е под плътен контрол и няма кой да го пусне дотам дори и той да го разбира това.
Пример може да му е Навални. Бързо схвана.
Предпочете жив и забравен в руската тюрма вместо мъртъв герой и знаме на някои си за няколко месеца.
Но общо взето е дошло време да плаща сметките на сайбиите си.
Ролята на сакрална жертва е идеална за господарите му.

Неактивен Алиса

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1711 -: Декември 28, 2022, 21:16:56 »
Мавр сделал свое дело
мавр надо уйти.

Предполагам, че има уютен дом във Виена.
Или поне виличка в Алпите.

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 9792
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #1712 -: Декември 28, 2022, 21:21:17 »
Руснаците не са дребнави и не се захващат така, случайно, с някой си световно неизвестен, и не става въпрос за фалшиви новини, и че уж бил ядосал ВВП, навредил им е с нещо, той си знае, но който нож вади, от нож умира, казват стари хора.

Човек трабва да знае, кога и до къде да спре, да си дава сметка, на кого е обявил война!
Дураков на свете мало, но расставлены они столь грамотно, что встречаются на каждом шагу!

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1713 -: Декември 28, 2022, 21:21:48 »
Quote (selected)
Пример може да му е Навални.
По нашите ширини примерът обикновено се нарича Поли Пантев и се надяват на о. Аруба напр.
п.с. Прилагам карта.
https://www.google.com/maps/place/Aruba/@11.9564513,-70.7762453,7.21z/data=!4m5!3m4!1s0x8e8539430c1181c9:0x3442b1deca5b27e5!8m2!3d12.5123697!4d-69.9788551
На екземпляри с такова пипе им се вижда някъде на Мачу Пичу ф царевичака.
Абе спомняте ли си "Мюнхен 1972"?

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #1714 -: Декември 28, 2022, 21:24:39 »
Христо Грозев ли, един от децата на лейтенант Шмид?!
Quote (selected)
В моите очи Христо Грозев винаги е бил един от децата на лейтенант Шмид.

Сега Путин го издирвал, а грантоядите у нас късат ризи и бършат сополи. А ГЕРБ пуснали тревожна декларация – долу ръцете от доблестния херой…

Христо Грозев разследващ журналист, другар на Навални?!

Това е чудесна илюстрация, че живеем в гротесков роман на Илф и Петров, примесен с абсурдизма на Зошченко.

Като се тръшкате за Христо Грозев, първо кажете кой е той.

Аз го познавам от времето, когато заедно с Любо Павлов и Огнян Донев купи Пресгрупа „168 часа“ плюс вестник „Труд“. Остап Грозев влезе в сделката от името на…Хабсбургите?! Да й придаде международна легитимност.

После пред очите ми се изпокараха и той започна да пише доноси срещу довчерашните си съдружници. Този път вече работеше за Сараите, КТБ, Цветан Василев и Цветан Цветанов. По негова жалба прокуратурата повдигна обвинения на Павлов и Донев, принудиха ги силово да продадат вестниците си, плашейки ги с арест.

И аз малко поизгорях – бастисаха моя вестник „България днес“, отнет ми по лично разпореждане на Цветанов и Бойко Борисов.

Помня как съдия-изпълнител нахлу с полиция в редакциите на „Труд“ и „24 часа“ и запечата всичко, позовавайки се на искова молба на днешния борец срещу Путин. Печатницата дори затвориха, не можехме да си пуснем утрешния брой…

Помня и как на едно заседание на Съюза на издателите „борецът“ излъчваше тайно пренията ни в туитъра си с гнусни коментари, въпреки че заседанието бе закрито…Впрочем тогава той бе в лагера на Пеевски, ако не са забравили почитаемите господа от „Капитал“. Даже бях изтипосал папараци пред офиса на Пеевски на „Бачо Киро“ и те често документираха как влиза и излиза оттам.

След това Грозев се появи като съсобственик на „Стандарт“ и русенската група „Утро“. С чии пари, кой стоеше зад него, чии интереси представляваше? Една от типологичните тайни на медийното задкулисие.

И сега изведнъж – Навални, Путин, Украйна…Човекът не си играе, работи със замах.

Пълна пародия е това, но понеже няма кой да помни, а публичната памет е дефицит, мистификатори като този тип спокойно минават за мъченици на демокрацията и правдата.

Тъй че, по-полека с Христо Грозев!

Недялко Недялков, ПИК

AnonimusBG

• Гост
« Отговор #1715 -: Декември 28, 2022, 21:24:49 »
Абе какво му става на Жоро дантелата на дърти години?

https://epicenter.bg/article/Georgi-Markov-savetva-Hristo-Grozev--Da-razsledva-Baydan-i-sina-mu-za-nezakonniya-biznes-v-Ukrayna/303909/11/0

Неактивен Алиса

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1716 -: Декември 28, 2022, 21:26:16 »
Абе спомняте ли си "Мюнхен 1972"?

Не. Напиши!

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #1717 -: Декември 28, 2022, 21:28:17 »
Абе какво му става на Жоро дантелата на дърти години?
Живее в Унгария и е почитател на Орбан :)))

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1718 -: Декември 28, 2022, 21:31:04 »
Quote (selected)
Руснаците не са дребнави и не се захващат така, случайно, с някой си световно неизвестен, и не става въпрос за фалшиви новини, и че уж бил ядосал ВВП, навредил им е с нещо, той си знае, но който нож вади, от нож умира, казват стари хора.
Ооо, в това съм сигурен, но виж колко е удобна топката.
Световно неизвестен, обаче се пуска фитила на такива като нашите разкамбени служби, дипсреди и т.н., същите подемат топката и вдигат врява до бога.
Действие фтору - световно неизвестния става световно известен.
Действие трето - не ставащия за нищо друго световно известен става неудобен за друго и удобен за утилизиране.
Сега е ред на утилизаторите да решават каква е изгодата им.
Опция - премахване и експлоатиране на остатъчния матрял. Удобно - бахгофсиганина,някакъф българин.
Опция за руснаците, които иначе не са дребнави - дават с чужди ръце нишан на мераклиите да им се пречкат.
Опция - скриват го.
Опция за руснаците - и тъй и тъй са оплювани, но ей го - има разни Костадиновци, които вадят хастара на сакото с белите конци - навън. И не само костадиновци, все още има, а даже и по читавите страни се появяват все повече не само овци.
И все по ясно става за какво иде реч.
Абе примерно, аз да не съм Авакум Захов!
 :bigok:
« Последна редакция: Декември 28, 2022, 21:36:33 от Giuseppe »

Неактивен Алиса

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1719 -: Декември 28, 2022, 21:31:10 »
С чии пари, кой стоеше зад него, чии интереси представляваше? Една от типологичните тайни на медийното задкулисие.

И мен това ме интересува.
Останалото от гастролите му е бла-бла

Неактивен dabedabe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1720 -: Декември 28, 2022, 21:32:22 »
То в България много разследващи журналисти се навъдиха. Едно време бяха просто ентусиасти, жаждащи правдата. Сещам се за Михнева. После стана мода. И га утихне шумът - нищо. И парата се е разсеяла.
..................
То ако се позагледаш и Асандж може да се окаже балон. Разсейващ противника. Абе хитри са, пък има и друго, като циганите все нови номера измислят.
« Последна редакция: Декември 28, 2022, 21:40:46 от dabedabe »

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1721 -: Декември 28, 2022, 21:34:16 »

Неактивен Алиса

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1722 -: Декември 28, 2022, 21:45:20 »
Quote (selected)
Не. Напиши!
https://m.helikon.bg/118871-%D0%9C%D1%8E%D0%BD%D1%85%D0%B5%D0%BD.html

Искаш да кажеш, че има нещо общо с „Черният септември„, станала основа на Ал Каида?
Не знам. Може би. Като се замислиш, корените...

Неактивен dabedabe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1723 -: Декември 28, 2022, 21:48:14 »
Евреите се хвалеха, че са изтрепали виновните до един. После идеята претърпя развитие.

Неактивен Алиса

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1724 -: Декември 28, 2022, 21:58:58 »
Не всички.
Съвсем в началото на форума бях пуснала тук един много, много хубав филм„Граница„ Та там в края на филма, един от участниците в атентата в Мюнхен го спипаха  в Афганистан след повече от двадесет години

Извинявам се. Филмът е „Застава„
« Последна редакция: Декември 28, 2022, 22:26:51 от Алиса »

AnonimusBG

• Гост
« Отговор #1725 -: Декември 28, 2022, 23:06:18 »
Умъртвеното време
........
Българското Време е подложено на тежки изпитания – то не може да бъде осмислено от дребнави хорица, които не могат да проумеят, че нещо може да изглежда по един начин, но да е нещо съвършено различно. Заради такива типове Времето сякаш оглупява. Имаме часовници, но не познаваме Времето, ако използвам думите на един автор. Точният цитат изглежда така: „Американците имаха часовници, но афганистанците разполагаха с времето…“.
........
Човек, принудително дистанциран от Българското Време, е готов за еничарин, особено е валидно това за младите, Преходът изпълни своята роля и в това отношение. На тях им казват какви трябва да бъдат – и първото условие е да бъдат изпълнени с неприязън към Миналото, без дори да го познават., без да направят опит да вникнат в него Те трябва да бъдат убедени, че Миналото е за мъртвите, че не трябва изобщо да се вглеждат в него.

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/umartvenoto-vreme/26773

Неактивен Banana Joe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1726 -: Декември 28, 2022, 23:52:08 »
https://youtu.be/1_S3FzXEHKM?t=1853
Същият полк. Марков.
Нищо ново или конкретно, но напомня защо турския народ е станал морално разложена нация.
(кълнеш ли турчин, кълни го да пропие ракия; кълнеш ли българин, кълни го да захване давия)

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #1727 -: Декември 29, 2022, 10:03:58 »
Слугинска врява и престараване
Quote (selected)
Всички власти, като един, се втурнаха да бранят българския, разследващ, независим журналист Христо Грозев. Само че Грозев нито е български, нито е разследващ, нито е независим, нито е журналист:
  • Не знам да е казал или написал нещо за българска медия;
  • Нито едно от разследванията му не бе доказано, доведено до край и довело да някакъв резултат;
  • Сайтът му Белингкат е пощенска кутия на британското разузнаване МИ6;
Аз съм журналист от близо половин век. Попадал съм на разни места, в различни, понякога деликатни, ситуации. Никога българските власти не са заставали зад мен. Не помня, да са го правили и за някой колега.

А шумотевицата им около Грозев е само слугинска врява и престараване.
Калин Тодоров

Неактивен dabedabe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1728 -: Декември 29, 2022, 12:12:19 »
Дайте да отворим дума и за един препечен планинар, младеж само на 69, дето още го дирят. Не е ли време да си плащат за простотията? Като си понесат пълните разноски по издирването. Че даже и по-солено, като превантивна мярка. Общата ни държава не е длъжна да обслужва безплатно всеки самонадеян глупак.
« Последна редакция: Декември 29, 2022, 12:37:50 от dabedabe »

Неактивен Banana Joe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1729 -: Декември 29, 2022, 13:16:31 »
Quote (selected)
Според доц. Сарийски, в сегашната среда е трудно и да се направят инвестиции, с които да „се спасят“ спестяванията. В момента например, много е трудно да се намери недвижим имот, който да не е надценен...

В дългосрочен план икономистът препоръча като най-добри вложения инвестициите в образованието на децата, като се помисли кои специалности са перспективни.
https://glasove.com/novini/dots-grigor-sariyski-ako-zaplatata-vi-ne-e-uvelichena-s-edna-shesta-znachi-realno-e-namalyala

Мерси на доцента за дейното участие в подготовката на референдумчето, но тази му картина е демоде.
При наличие на опасност амебите свиват максимално контактната повърхност.
Излишното съм зачертал.

Неактивен onzi

• Just Member
  • Коментари: 8094
    • Профил
« Отговор #1730 -: Декември 29, 2022, 15:11:15 »
Дайте да отворим дума и за един препечен планинар, младеж само на 69, дето още го дирят. Не е ли време да си плащат за простотията? Като си понесат пълните разноски по издирването. Че даже и по-солено, като превантивна мярка. Общата ни държава не е длъжна да обслужва безплатно всеки самонадеян глупак.

ти специално отвори дебелите книги и си преговори понятието "застраховка".

Неактивен dabedabe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1731 -: Декември 29, 2022, 16:02:48 »
То ако всичко на този свят вървеше таман, застраховки кому са нужни? Това е един вид тото. И познай кой печели. И защо ли ченгетата се загнездиха в банките и застраховането. Ще пресъхне тоя извор скоро.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #1732 -: Декември 29, 2022, 16:55:50 »
Обзор от доц. Валентин Вацев на събитията през 2022 г.:

Неактивен dabedabe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1733 -: Декември 29, 2022, 17:11:14 »
Зарежи го тоз фаталист! Мязат си с Иво Христов. Народът ни има нужда от надежда, а не от плашила.
« Последна редакция: Декември 29, 2022, 17:45:07 от dabedabe »

Неактивен Алиса

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1734 -: Декември 29, 2022, 17:49:20 »
Като например надеждата за теб в какъв образ трябва да се яви?

Неактивен Zmeja

• Just Member
    • Профил
« Отговор #1735 -: Декември 29, 2022, 17:53:24 »
Народът ни има нужда от надежда, а не от плашила.
Народът ни има нужда от истината, а тя никак не е обнадеждаваща.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #1736 -: Декември 29, 2022, 19:22:12 »
Соъбщение, публикувано на страницата на Руското посолство в София:
Quote (selected)
На 29 декември Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова беше поканена в МВнР на България за обсъждане на актуални теми от двустранния дневен ред, в това число ситуацията с преподаване на българския език в Русия и обявяването от руските органи на реда на гражданина на РБ Х.Грозев за издирване.

Подчертахме, че с оглед на многонационалния характер на руската държава свободно изучаване на родните езици е неотделимо право на гражданите и се поощрява на федерално ниво. Уговорихме се да изясним подробностите около преподаване на български език в Запорожка област.

Пояснихме ситуацията с Х.Грозев, акцентирайки върху това, че нарушаване на руското законодателство довежда до съответни правни последствия, не зависещи от рода на дейността на обвиняваното/заподозряно лице или гражданството му. Акцентирахме, че не става дума за сплашването на журналиста или каквато и да е заплаха за неговия живот.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #1737 -: Декември 29, 2022, 19:53:13 »
12-минутна церемония на връчването на трите награди "Златен ибрик" от Фондация "Костя Копейкин":

https://www.facebook.com/kostadin.eu/videos/2211192195717891/

(Да се похваля: За първата и третата награда познах, малко след като разбрах кои са предложените, но за втората не, защото не бях дори чувал за някои от тях.)

AnonimusBG

• Гост
« Отговор #1738 -: Декември 29, 2022, 21:15:03 »
Българи от Крим: Абсурдно е твърдението, че Русия забранява изучаването на български език. Точно обратното е
https://glasove.com/intervyuta/balgari-ot-krim-absurdno-e-tvardenieto-che-rusiya-zabranyava-izuchavaneto-na-balgarski-ezik-tochno-obratnoto-e

Зачудих се по какъв повод е отвореното писмо.
Оказва се че на Митрофанова във външно са ѝ чели конско не само за Грозев, а и за някаква забрана за изучаване на български език.
Та по този повод да попитам:
    - ще могат ли отговорните за това да опровергаят председателя на Регионалната българска национално-културна автономия на Република Крим „Паисий Хилендарски“ и да докажат че са пращали учители по български език. Ако може с документи и с личности.
     - що мълчаха като бити п*******и когато в Украйна приеха закона за държавната мова и забраниха изучаването на руски, унгарски, български и т.н. в училищата. Орбан точно заради това тогава се изпокара с Украйна. Или може би защото главната цел беше руския език.

AnonimusBG

• Гост
« Отговор #1739 -: Декември 29, 2022, 21:25:10 »
Quote (selected)
И що като го знаеха това до последно помагаха на променливите?
Да напомням ли за визитата в Козлодуй на Петков когато Нинова отдавна трябваше да е хвърлила кърпата, но я държа специално заради това.
Е аде стига де, помисли малко, не скачай веднага!
Това дори да е истина, е казано ДНЕС на Свиленски или там на когото е, толкова ли не внимаваш?
Не напомняй нищо, щото нищо не е станало и за Козлодуй.
Давай го по сериозно.

АЕЦ "Козлодуй" и "Уестингхаус Електрик Швеция" подписаха договор за доставка на свежо ядрено гориво
https://glasove.com/novini/aets-kozloduy-i-uestinghaus-elektrik-shvetsiya-podpisaha-dogovor-za-dostavka-na-svezho-yadreno-gorivo

Честно казано вече ми е все тая.
Да правят каквото искат и каквото са им наредили.
Радев също се оказа един спукан плондер.
На пийпъла му е все тая.
Значи си заслужава съдбата.

И още от същото.
Предновогодишно.

На 30 декември 2022 г., от 10:30 часа, в зала "Триадица 2" на Гранд хотел София, ще бъде подписано споразумение между "АЕЦ Козлодуй" ЕАД и компанията Фраматом GmbH АВ за свежо ядрено гориво за VI блок на атомната централа.
Това съобщиха от пресцентъра на министерството на енергетиката.

https://epicenter.bg/article/Podpisvat-utre-dogovora-s--quot-Framatom-quot--za-svezho-yadreno-gorivo-za-VI-blok-na--quot-AETs-Kozloduy-quot-/304010/4/0

Живи и здрави.