но филе Елена си е мое.
Оооо, чавеко, връщаш ме в трийсетте ми години!
Продаваха в Москва "вырезка говядина" /може вече и да бъркам/ - с ена дума говежда рибица.
Парче около 50 см. и около 10-12 см. диаметър.
Разрязва се по дължина, но не докрая, насолява се и се насипва с "бурени и мерудии", притиска се между две дъски за 2-3 дена и сетне се овесва за две седмици закачено на балкона, увито в хартия.
Ссииебемаата и пъстърма или филе Елена.
За скептиците - 2 рубля килото. Сухо - излизаше към 3-3 и пеесе!
Съседния апартамент живееше един полковник - кагебешник.
За 14 фев. го поканих да пием по ено червено - обясних му, че няма да е водка.
Дойде, изпихме три бутилки и тънкото мезе го възхити.
Вика - абе мнооого хубави мезета имате в БГ.
Беше дошла вече и жена му, съжалих го, казах само - да!