Не съм съгласен, че са мюрета. Те ще вземат незначителен процент гласове - под 1%. Никой не им плаща. Мюрета са напр. "Левицата" и НДСВ, те разполагат с ресурси, тръбят за тях и т.н. Аз ще гласувам за "Възраждане", но тъй като има хора, които не харесват тази партия, а са антинатовци, все пак по-добре да гласуват за някоя от тези коалиции, отколкото да не гласуват изобщо. Ако имаха шанс да влязат, аз също бих гласувал за "Неутрална България", защото там има 2 компартии, в едната от която и аз самият съм членувал за малко. Но уви, шанс нямат, а "Възраждане" набира скорост и в тях ни е надеждата. Ако приемат нов ЗЗД, ще е заради тях.
Ако погледнем от класови позиции, то "Възраждане" са, разбира се, дребнобуржоазна партия, но на националноориентираната част от дребната буржоазия, а не на гледащата на Запад компрадорска част. Какво да се прави, дребната буржоазия е значителна част от обществото и макар че е неустойчива, все пак националноориентираната ѝ част може да спомогне за националното ни освобождение, без което никакво класово освобождение и социалистическа революция са невъзможни според мен.