че поне до четвъртък трябва да се чудим дали на боко нема да му доде некой друг акъл.
Мутрю ще върти гъзъ до последния възможен момънт и ще го залага дори - собствения, за опъване, само и само да не се разрази скандал, при който ще трябва да го споделя не с политически сили, ами с възпитаниците на бай Ставри.
Да ти кажа - мисля, че живеем в най интересните времена от 89-та насам.
За близкото бъдеще от ена-две седмици е толкова мътна вода, че балигу кой може да предскаже нещо вероятно.
Имам ени надежди, че в мътната вода пак най добре ще се ориентира Корни.
Да - Корни, колкото и да и е слаба позицията в сий момънт и колкото и да и ръфът гъзъ некои.
А аргументите ми са елементарни - и фтория мандат е под въпрос - пръдлюфците от пъпъидъибъ дори и да предложат правителство на малцинството - просто другите играчи ще им се изсмеят.
Дори и да ги подкрепят със среден пръст - скоро след това ще съжаляват, когато се усетят, че се плъзгат надолу по него.
Пръста.
Ако се стигне до трети мандат и ако Президента излезе пак йезуит да го връчи на Корни, има два варианта.
Първи - както и миналия път, всички любезно се отказват да бъдат жертвени агнета и отиваме на избори.
Сега обаче има нов момънт - гешефтовото! Или ше се разпее или не.
А това може да предизвика много различен ефект от миналия път.
Още нещо може да предизвика различен ефект - увереността на 5 от 6-те партии, че мамата ни е ебата без правителство и работещ парламент /второто е по важно/.
И ако крясъците за помощ от давещата се първа партия ще предизвикат само ехидни и дори окуражителни подмятания, то за останалите три - пъпъидъибъ, турци и корнелианци, това може да се окаже спасителен пояс, щото на следващите избори две от тях ще получат здрави ритници.
Тва е ясно дори и на калитковците.
И какво ще се получи при третият мандат - не знам, ама балигу, може и да сработи неккъф инстинкт за самосъхранение.
А имаме и местни избори.
А имаме и гешевото.
Как да прогнозираш, а?