Не знам къде да го постна, но щото касае и нас, българите, реших тук.
Тази вечер, гледайки ТВ отразяващо посещението на нашия пази Боже председател на парламента, във Виетнам, направих за себе си едно неочаквано откритие.
Репортерката стоеше на края на някакъв площад, големина - примерно като пред НС.
Никакви светофари, никакви ленти - осови, пешеходни, прекъснати, непрекъснати, никакви регулировчици...а трафикът от всякакви превозни средства - коли, мотопеди...както и непревозни такива - пешеходци /сами, по двойки, че и повече/ пресичаха между цялата тази гмеж и...никакви проблеми, всичко си вървеше все едно Господ ги регулира!!!
Ако имате възможност за връщане на каналите - гледайте BTV някъде към 19:15-20.
Уверявам ви, ще останете най малко с вдигнати вежди!
След като си затворих ченето от удивление, ми се завъртя и некква мисъл в гълъвътъ!
Всичко ставаше САМО с едно правило - всеки се съобразяваше с всеки и бе толерантен към всички!
Само това бе достатъчно, всичко да става далеч по лесно от всякакви правила, рестрикции и т.н.
И ченето ми увисна още веднъж - за първи път видях на живо какво значи живота при различни култури. Това стигаше да има тотално различен и също толкова, а може би и по добър начин на живот и организация на едно общество.
Наистина бях ошашавен - нямам думи!
Опитайте да го гледате - впечатляващо е.
п.п. чак сега ше си сипя - тва като необходима вметка.