Абе хора, абе добри хора, аз ли не се изразявам добре в писмена форма, вие ли не ме разбирате? Никъде, по никакъв начин не съм писала и никога не съм била против референдумите. НИКОГА. Но съм писала, повтарям и ще потретвам при нужда, че човек трябва да е наясно какво ще се случи при отговор НЕ и какво при ДА. А това, че все повече нашенци, за съжаление и много млади хора не само не мислят, те не осмислят прочетеното. И на избори, и на референдуми трябва да се внимава. Много. На кого приписваха фразата ''да им имам на българите втория акъл''. Нима не виждате, че като резултат от мисленето на нашенци всяко следващо НС е все по-нефелно от предходното?! Това за връзката между партиите, разяснителната кампания и...каквото се сетите.
------
Трябва да се обясняват коректно, почтено и достъпно всички ЗА и Против в съответната тема за референдум. Не например К.К. да говори наляво и надясно, че с приемането на еврото ще загубим националния си суверинитет, но едва ли,може да обясни защо N страни в ЕС го приеха, включително Хърватия, която влезе в ЕС доста след нас. Има, разбира се и членки на ЕС, чиито граждани казаха НЕ на референдум. Май Полша беше, не съм сигурна, поправете ме, ако греша. За това се ходи на публичен, излъчван по БНТ и БНР и от който още иска, дебат, например.