Коментар на цитати на Maximus II
Занятчийството го погуби още социализма, с манията за тотално индустриализиране. Калпавите столове се появиха още тогава.
Откровени глупави твърдения на слабограмотна личност. Занаятчийството го погуби развитието на технологията. По времето на соца, противно на вашите глупости, се направи достатъчно за запазване на традиционни занаяти чрез различни сдружения, подпомагани от държавата – например художествените занаяти имаха даже специални магазини.
---
Въобще, е като в ставия виц, социалистическа България бе построена от ремсистите на цар Борис, комсомолците едва дочакаха перестройката и декорацията, за да съсипят и оглозгат построеното!
Горното може да го напише само изключително прост и предобеден човек.
---
Имах познат майстор златар, Бог да го прости, някъде през 50-те забранили на частници благородните метали, почнал друго производство, през 60-те го посетил местен големец, комуняга, да направим казва кооперация, пресите, машините, оборудването да го внесеш в кооперацията, да си бачкатор, а аз - шеф на кооперацията... с най-голямата заплата, естествено. Червен експлоататор, пар екселанс!Човекът се притеснил, но разглобил всичката техника и я разнесъл на части по приятели и роднини.
Благородните материали бяха забранени за частниците съгласно закона за сделките с валутни ценности и валутния контрол.
Какво оборудване и как го е придобил пред 60-те години? Знаете ли колко дела имаше стопанската милиция за злоупотреби в т. н. кооперации, където разни Остап Бендеровци работеха частно към общината?
---
Така че не ми разправяй за комунизъм и антикомунизъм, я колко леко ЦК на БКП и старжът на комунизма ДС станаха капиталисти - душевадци, легнаха си комунисти, събудиха се евроатлантици с банки и заводи и армия от бандити!
Вместо да повтаряте голословните седерастките опорки посочете конкретни имена на видни лица от висшата партийна номенклатура и МВР, които „станаха капиталисти - душевадци, легнаха си комунисти, събудиха се евроатлантици с банки и заводи и армия от бандити.“
---
Ето сега още един твой колега с откровени глупости:
Нека не забравяме, че Превратът бе извършен от антикомунистите - другарите Андрей Луканов, Петър Младено, Александър Лилов, Пенчо Кубадински, Пеко Таков... да не ги изброявам. Всички се отрекоха от сомунизма и прегърнаха Цоциалицма (от "цоцам").
---
Взе ми думата от устата, всички антикомунисти бяха в БКП, междувременно масони, от ерата на водолея, агенти на ЦРУ и МИ6...
Превратът беше извършен под натиск от предателя Горбачов. Освен това Александър Лилов и Пеко Таков бяха вече извън властта! Пенчо Кубадински не беше от превратаджиите.
Политиката на Горбачов беше смяна на всички ръководни кадри на партията в соц и капиталистическите страни! Ликвидацията на Чаушеско беше съвместна акция на ЦРУ и КГБ.
Луканов и Младенов не бяха антикомунисти, а стриктно следваха указанията на КПСС (Горбачов). Противно на вашите твърдения те не замениха политическата власт с икономическа, не станаха нито пък капиталисти.
Така наречените от вас антикомунисти не бяха масони нито агенти на ЦРУ и МИ 6. Горбачов да, той беше агент за влияние, а някои от приближените (Яковлев) му бяха агенти. Той практически направи най-голямата смяна на членовете на ЦК на КПСС за цялата история на СССР. Съпругата на Горбачов пазаруваше бижутерия и скъпи парцали с кредитна карта на МИ6! За това, когато беше въведено извънредното положение практически се насра от страх за живота си и от нервно притеснение я хвана рак.
The moral,of the story
Някакъв неудачен оръфляк и сие търсят вина за своята мизерна житейска реализация по времето на соца и след него не в себе си, защото соца и комунистите му били виновни тогава и сега.
След реставрацията на капитализма в България демократичните сили победиха здравия разум и страната се срина от 27 позиция на 70 в класацията за развитие.