Суверенът гласува според степента си на зрелост. Народ, който никога преди не е истински избирал, го пускат сефте. Какъв е шансът да уцели, като нищо не знае и не разбира, а в същото време са се намърдали такива, които знаят и разбират и умело водят на една или друга страна.
Същото и с предприятията, изкупуването, приватизацията и всичко останало. Има и международни хиени, които знаят какво се получава след такива сътресения, защото вече са ги видели другаде, и си разиграват игрите със знания, недостъпни за суверена за дадения момент.
Демек, международните хиени могат да предвидят последствията, суверенът е наивен и в пеленаческа възраст.
Примерно, във Франция наблюдавам събитията от позицията на човек, който преди 35 години мина през подобни "реформи" и знам до какво доведоха, ама французите не са минавали и не знаят. По-обиграна съм, минало ми е през главата, преди две години рекох на французите да не гласуват за Макрон, щото го знаех, че е чедо на Ротшилд или Рокфелер, се тая, и наблюдавах налудното му поведение, изгледаха ме като извънземно, де им се меси в частните държавни дела.
Преди години, 2014 или около, в един извънземен така да се каже сайт, занимаващ се с рептили, новите енергии, войната на тъмните и светлите, обясних на един възторжен украинец какво се случи в България с идването на т.н. демокрация. Той пишеше как се отърсили от руските бизнесмени, които ги потискали, какво щяло да се случва, колко е добре. Та, обясних му, не ми повярва.
Обществото трябва да порасне, ако и кога отделен въпрос.