Там е работата, че
към момента, приемането
точно на този закон,
такъв, какъвто го предлага Възраждане е невъзможно.
Н е в ъ з м о ж н о! Само депутатите на ГЕРБ, ППДБ и ДПС НН са предостатъчни за да го отхвърлят, ако ще и сто пъти да го внесе Костя. И какво се прави в такъв случай? Внася се едно и също нещо, за да се вдига тупурдия! ОК - съгласен, и това е нещо. Пълним кацата без дъно, но от вдигането на тупурдията ни обръщат внимание! Само че искам да попитам - и комисийката против Сорос е същото - забълбучкване, съгласен, ама що не мина? Поне имаше реална възможност да мине и да се подръгнат малко по въпроса, току виж даже наплюли някоя и друго НПО. Се файда. Поне колкото дръгненето за този закон. Защо? И не ми обяснявайте колко бил напразен и този напън - защо не се опита?Защо?
А сега и една идея по интересно - чели ли сте предложението за закона? Ако да - ами пак го прочетете и вижте там първите ми изречения. Като напомням, че /дали тук го писах, или в гласовете/ и аз съм ЗА такъв закон, че и с рестрикции!, бих съобщил, че точно в този вид и аз бих гласувал най много "въздържал се". Защото -
Проектът е насочен основно към медиите и гражданските организации, но практически "чуждестранен агент" може да стане всеки човек, който извършва кампанийна дейност, свързана за разпространяване на всякакъв вид информация, и има поне 1000 лв. доход от чужбина. Това би превърнало в чуждестранни агенти хора със свободни професии, които се занимават с наука, изкуство, медии, благотворителна и общественополезна дейност. Проектът би засегнал само тези, които получават подобно финансиране "на светло", но ако някой получава пари "под масата" от друга държава, за да прокарва интересите ѝ в България, той няма да бъде заклеймяван като "чуждестранен агент".
Абе глупендери от Възраждане, не ви ли светва ламБата, че може сами да попаднете под ударите на своя си закон? При сегашната ни съдебна система само който не пусне сигнал срещу вас, само той няма да ви осъди като чуждестранни агенти, а всички останали, които де факто са чуждестранни агенти, ще се изсулят след решения на "справедливия" български съд! Къде сте тръгнали?
п.п. ако бях на мястото на онея тъпанари от ГРОП, ППДБ и ДПС НН, щях да гласувам приемането на закона ви. Изпуснаха ви!