Та какъв избор за "легитимни" действия имат "кучетата на Павлов", не разбрах.
Je suis кучето на Павлов при това положение.
Приемам също така да бъда в нечии очи "тъмен балкански субект", "дивак и варварин", но все пак да се има предвид, че "диваци и варвари в България са само фашистите" и... неолибералфашистите. Те даже са и канибали, ако някой случайно се сети за оная торта с детската главица, но кучета на Павлов и импотенти не са, сакън, в никой случай.
Светице,
Ще започна с това, че на 90% сигурно си права и за да съм честен, ще си призная, че и на мен ми се иска даже и по твърди действия да извърша, ако опираше само до мен.
Искам и нещо да уточня предварително - някъде в началото преди години написах - "стерилен", не импотентен, но после започнах и аз да пиша второто, щото така по лесно. Но прецизното е "стерилен". Импотента не може, а и не опитва, а стерилния опитва, че даже и тупурдия може да вдига, но пак не може. Всъсщност може, но само за собствен кеф. Тъй, ама тук иде реч за продуктивност, да излезе нещо от таа работа. А то както се вижда не излиза и не се очаква във видимото бъдеще.
И сега по важното - онези 10% с които не съм съгласен с теб, а с Ото и то конкретно за случая.
1. Всичко добре, ще правим протести заради набутването ни в еврозоната. Само че не ни набутва ЕК, а нашите политици, демек - част от нас го искат. А част от нас са арменци, евреи, турци- що не нападнаха протестърите арменската църква или турската джамия, ми офиса на ЕК тогава? Щото PR-а можеше да свърши доста по зле. Но пък щеше да е по ефектен, не ли? Ото го споменава по кротко това - да са протестирали пред МС или НС.
2. Миксирането в един протест на повече от едно искане размива конкретиката и протестиращите започват просто да спортуват, дори и съвсем съвестно и информирано да участват в него - както и се получи- започнаха пред БНБ и вместо да се насочат и останат на 200 метра от там, т.е. пред МС и НС - отпраха към офиса на ЕК и там стана каквото стана. Едва ли хората обаче сами са се насочили нататък. Насочили са ги! Защо?
3. В един друг форум ми се нахвърли някаква отличничка, след като кротко предложих да видим какви аргументи имат спорещите за еврото страни и то с думи като " ...то не бяха конференции на Ханке, то не бяха обяснения на експерти...само "джузепе" не разбрал". А Джузепе, не само е изчел онаа книжчица от 1996 г. на Ханке, ами преди това доста е дълбал по Ран-Ът, след това се е интересувал как е при смяната на валутата в разни страни и знае, че в Хърватия първо бяха ОК, сега риват нещо /но не точно заради еврото/, но пък в Словения не ривАт, знае, че в Гърция се вдигнаха цените, но пък има десетки други фактори които влияят на инфлацията в такъв момент, освен това Джузепе следеше внимателно кризата в Гърция, доста четеше Варуфакис и на гърците не им бе виновно еврото, следях и наши експерти и единствено доц. Сарийски успяваше да ме убеди донякъде в смисъла от запазване на лева, Джузепе му се случи на ходи 2-3 пъти до Франция точно когато сменяха франка, виждаше простичкия начен на двойно обявените цени за избягване на спекулациите и още тогава му стана ясна ролята на държавата - ако е читава, да успокои спекулациите и че те, може да са източник на безпокойство, а не самото евро, виждаше Джузепе, че хубавият ни лев и паричен борд хич не попречиха на Пеевси да ограби КТБ, хич не попречиха на Мутрата да инвестира в ПИБ 140 млн. лева, уж да подобри положението и закупувайки акции по 5 лв. след като същите се търгуваха по 2-3 лева и никой тогава не пищеше, хич не попречиха на оня престъпник Мавродиев, дето го издирват къде ли не, да раздава необезпечени кредити за стотици милиони - все неща, които ако бяхме под контрола на ЕЦБ можеше и да не се случат, но някои от "експертите" ни са вторачени само в колко щяла да бъде увеличена инфлацията при смяната /нещо, което не могат да знаят/и т.н. още десетки други по важни или не финансови номерца които ставаха в мамковината и извън нея.
И на всичко отгоре - аз съм просто един инженер и не се чувствам компетентен в банковото дело - и как бе джанъм на референдум ще се произнесе информирано баба ми Пена за еврото? Как? ми ще гледа не кой какво приказва, а кой крещи най много. Е, благодаря на такъв референдум, че ще се вземе решение вместо мен и то от хора непрочели или забравили всичко това! "Информирано!" Я ми кажете - колко от вас са чели доклада на БНБ? Или по добре, че гуглите бързо - приблизително колко страници е? За ония гуди дето ми наскачаха в Гласове не ги питах въобще, там са ясни. А тук?
4. Така или иначе влизането или не в еврозоната е повече политически въпрос, отколкото друг, другите разни изисквания са технически, те се изпълняват или не, освен това както много колеги изреждат все богати страни които не са си сменили валутата и това е един много силен аргумен за да се замисли човек и правилно! Но там пък стои и другия аргумент - а защо пък други, също развити страни са си сменили и не са пострадали от това...Та в крайна сметка политическите аргументи ща надделеят независимо с какво чувство са останали хората от материя, която болшинството не разбират! И тогава - ами решение ще вземат политическите партии - такива, каквито сме ги излъчили! Ние, т.е. ние пак сме гласували и за това - да вземат това решение, ся кво търсим? Да напомня - няма проведен референдум, имаше
подписка за референдум и тя де факто се провали, защото не достигна до задължителното за референдум число избиратели, подписали се ЗА! И остави това решение на НС и то взе решението, което има право да вземе. Бития бит, гъбарят - нагъбарен. Да са мислили.
..................
Само ще завърша с още две изречения за стерилността. Понякога тя става ясна след десетки години. Дадох им болезнен и за мен пример оттатък за това, че с насилие не става - тъкмо сега се навършват 100 години от взривяването на Св. Неделя, което отприщва избиването на хиляди хора. И слага дъмга на БКП като терористична организация, която влачи и до сега. И колкото и да има ЗА и против, БКП още тогава осъжда решението на ВО на партията си. Е, сега какво правим, искаме пак ли да се гръмнем в крака? И пак без да постигнем никаква цел? Ще отида и по далеч - Априлската въстание, когато се провежда никой не е знаел, че в резултат на хилядите жертви, - жени старци, деца, ще има такъв ефект после, че благодарение на жертвите ще ни се притекат на помощ. В този смисъл ще споделя еретичната мисъл, че за тогавашните обстоятелства, е било самоубийство и жертване на невинни хора - с няколко черешови топчета и една хвърковата чета да се бори империя, която после две години се съпротивлява доста успешно да друга империя и работата е на косъм! Ми в подобна ситуация сме сега, не ли? Да, знам, ся някои ще ми припомнят за преклонената главица...не могат ме вкара в спорове - стерилно е!