Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Март 10, 2025, 00:16:05

Автор Тема: И сега? …  (Прочетена 1524547 пъти)

0 Потребители и 102 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 26584
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
Re: И сега? …
« Отговор #19920 -: Февруари 23, 2025, 10:02:31 »
Quote (selected)
Полицайка, ранена на протеста в събота: Паднах и ме беше страх да не ме стъпче тълпата
"Всички бяхме напръскани с боя, дрехите, станция, служебно оборудване", разказа ст. полицай Христина Кирилова
https://www.vesti.bg/bulgaria/ranena-policajka-s-razkaz-za-protesta-na-vyzrazhdane-6221722
Убавка, ама леко страхлива, точно като за стриптийз изненада на ергенско парти.
Боже.. и тая полиция ни пази!
Счупили ѝ маникюра, залели и униформата с боя....
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 9456
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #19921 -: Февруари 23, 2025, 10:07:23 »
А референдумите - ами те дават възможност на най-неграмотната и, съответно, най-многобройни част от плебса да налага мнението си.
Да разпростреме ли горното твърдение и за изборите?

Естествено, подразбира се. На практика е лицемерно, казваме демокрация, но представителна, не пряка, това им е оправданието, избираме депутати, които после правят каквото е добре само за личното си обогатяване, щото било "представителна демокрация", но няма такова нещо, те са длъжни да създават само закони, каквито искат  избирателите им, иначе не е никаква демокрация. 
События разворачиваются большие и разворачиваются стремительно.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19922 -: Февруари 23, 2025, 10:08:28 »
Quote (selected)
Съдът отново позволи Луковмарш
Събитието се проведе при засилено полицейско присъствие
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/sudut-otnovo-pozvoli-lukovmarsh
На моменти даже с подкрепата на полицията, че и съд, прокуратура.
Нищо изненадващо, сифилизования свят от доста време се занимава с реставрация на нацизма.
Докато "автентичните леви" се занимават с вкарването на България във война, със заличаването на лева, с "усвояването" на европейски пари и да покажат на другарчето че са по-по-най-истински.

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #19923 -: Февруари 23, 2025, 10:08:53 »
Счупили ѝ маникюра, залели и униформата с боя....

Добре че хиалурона и филърите не са пострадали! Кифла!  :too_funny-1052:

Неактивен otvrat

• Just Member
  • Коментари: 10274
    • Профил
« Отговор #19924 -: Февруари 23, 2025, 10:13:16 »
Да, но това е демокрацията, или я има, или я няма.

Наложително е да се направят някои уточнения, защото се забелязва едно постоянно и безразборно смесване на понятията. Неволно или умишлено. Думата „демокрация” има две значения. Едното е политическа система със строго определени характеристики. Няма  нужда да изброяваме всички, сред тях са изборност на институциите, мандатност и т.н. Ако един политически режим е възприел основните постулати на демокрацията – той е демократичен отвсякъде. И Северна Корея, и Иран, и  Бангладеш са демокрации. И политическият режим в НРБ беше демокрация. Другото значение на „демокрация” е чисто литературно, но то се вкарва във всеки контекст. Между другото, на български има прекрасна дума за „демокрация” – народовластие. И ако тя се употребява в политическия смисъл, тогава литературното значение на демокрация може да се използва безпроблемно. Но явно не е удобно. Нещо като „народен и „национален”

Неактивен дедо Барми

• Just Member
  • Коментари: 1845
    • Профил
« Отговор #19925 -: Февруари 23, 2025, 10:13:29 »
Демокрацията?
"Два феномена от родната действителност са притеснителни. Първият е, разбира се, популистката партия, която обещава да се води от настроенията и „волята на народа“, каквато и да е тя. Тази партия изоставя всякаква претенция да образова електората си, да е вътрешно консистентна и логична – тя просто търси определени нагласи, които могат да я вдигнат над 4 процентната бариера. В типичния случай такава партия ще използва като антена някой homo erectus perhydrolens, чувствителен към тънките струни в народната душа. Проблемът е, когато до него застанат представители на утвърдени, големи партии, и започват да повтарят неговите мантри. За да не съм иносказателен, говоря за БСП, която напоследък престана да функционира като партия, даваща добавена стойност, и се залута в търсенето на обществени настроения, които да „вдигнат“ на повърхността потъващата й гемия. Както редица коментатори отбелязаха, точно това е пътят към дъното обаче, защото партията губи и облик, и тежест, като влиза в нишата на откровения популизъм.

Втората опасност е свеждането на партийността до групата на феновете. Фейсбук и социалните мрежи създават огромни изкушения точно в тази посока: човек говори сред „приятели“ и фенове на собствените му политически настроения, като основната задача е да се намерят нови доказателства на собствената правота. Несъгласните са „тролове“ (а те често пъти наистина са, защото партиите разбраха ценността на мрежите и започнаха да окуражават – материално и духовно – феновете си да участват активно в тях). Да, Интернет демократизира политическите дебати, но той потенциално води и до нова сегрегация – до възникването на хомогенни, емоционално силно ангажирани групи, които рискуват да заживеят собствен живот, различен от този на огромното мнозинство на останалите в страната."
https://kultura.bg/web/%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%B6%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/
[Партия торжественно провозглашает: нынешнее поколение советских людей будет жить при коммунизме! Без Сталина в Мавзолее] Открытие XXII съезда КПСС // «Правда», 19 октября 1961

Активен Zmeja

• Just Member
  • Коментари: 2966
    • Профил
« Отговор #19926 -: Февруари 23, 2025, 10:19:37 »
казваме демокрация, но представителна, не пряка, това им е оправданието, избираме депутати, които после правят каквото е добре само за личното си обогатяване, щото било "представителна демокрация", но няма такова нещо, те са длъжни да създават само закони, каквито искат  избирателите им, иначе не е никаква демокрация.
Солон, законодателят на атиняните, запитан дали неговите закони са най-добрите, отговорил: "Във всеки случай, атиняните получиха от мен най-добрите закони, които са в състояние да понесат. Трайна е само оная държава, в която народът следва водачите си, а водачите следват законите."

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #19927 -: Февруари 23, 2025, 10:20:17 »
Първият е, разбира се, популистката партия, която обещава да се води от настроенията и „волята на народа“, каквато и да е тя. Тази партия изоставя всякаква претенция да образова електората си,

Кой бе, Смилов, Бойко Борисов ли си образовал електората!? А, да, прозападните избиратели  са умни и красиви по рождение. Я не ме разсмивайте!

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #19928 -: Февруари 23, 2025, 10:21:35 »
Трайна е само оная държава, в която народът следва водачите си, а водачите следват законите."

И колко години изкара елинската демокрация, цифром и словом!?

Неактивен Aсол

• Just Member
  • Коментари: 5461
    • Профил
« Отговор #19929 -: Февруари 23, 2025, 10:31:15 »
Бармалей, доколкото си спомням, от известно време сороските непеота не са на мода. Център за либерални стратегии  - този е дружка на некъпания Дайнов. Толкова ли не ти останаха някакви смислени източници!? А, и да знаеш, аз от доста години преди Вацев разправям, че руснаците отново ще се появят на Дунава. Дано си  се диверсифицирал, нали това ни обясняваше години наред

Неактивен дедо Барми

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19930 -: Февруари 23, 2025, 10:38:15 »
.
« Последна редакция: Февруари 23, 2025, 10:50:47 от дедо Барми »
[Партия торжественно провозглашает: нынешнее поколение советских людей будет жить при коммунизме! Без Сталина в Мавзолее] Открытие XXII съезда КПСС // «Правда», 19 октября 1961

Активен Zmeja

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19931 -: Февруари 23, 2025, 10:41:08 »
И колко години изкара елинската демокрация, цифром и словом!?
Това, което е популярно, че законите са като бариера в полето, под която минавали влечугите, лисиците я заобикаляли, а говедата чакали да се вдигне, всъщност е идея на същия този Солон - законодателя. Той оприличил законите на паяжина, в която се хващат мухите, докато бръмбарите я разкъсват и отминават.

Неактивен дедо Барми

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19932 -: Февруари 23, 2025, 10:50:18 »
Здравей !  :0005:
Миии... диверсификация - т'ва е некаква чуждица... а аз държа на нашенското...
Апропо - знаеш че "влизам" тук само от научен интерес...
Интересно ми е - вече знам кой е неудоволетворен от сегашното си битие... кой стои да пише нощем - защото леглото му е празно... коя  - покрай вечно спящия  съпруг - мрази мъжете, държавата... и щастливите...
А бе - с две думи - шарен свят...
P.S. Затова и си го обичам - с кусурите... като за последно... щот' друг нема...

Неактивен otvrat

• Just Member
  • Коментари: 10274
    • Профил
« Отговор #19933 -: Февруари 23, 2025, 10:50:27 »
Това, което е популярно, че законите са като бариера в полето, под която минавали влечугите, лисиците я заобикаляли, а говедата чакали да се вдигне,

Както винаги, ако нещо е "популярно", гарантирано е невярно. Законите не могат да се "заобикалят" и нямат "вратички". Законите или се спазват, или се нарушават.

Активен Giuseppe

• Just Member
  • Коментари: 11541
    • Профил
« Отговор #19934 -: Февруари 23, 2025, 10:52:48 »
Quote (selected)
Та какъв избор за "легитимни" действия имат "кучетата на Павлов", не разбрах.
Je suis кучето на Павлов при това положение.
Приемам също така да  бъда в нечии очи "тъмен балкански субект", "дивак и варварин", но все пак да се има предвид, че "диваци и варвари в България са само фашистите" и... неолибералфашистите. Те даже са и канибали, ако някой случайно се сети за оная торта с детската главица, но кучета на Павлов и импотенти не са, сакън, в никой случай.
Светице,
Ще започна с това, че на 90% сигурно си права и за да съм честен, ще си призная, че и на мен ми се иска даже и по твърди действия да извърша, ако опираше само до мен.
Искам и нещо да уточня предварително - някъде в началото преди години написах - "стерилен", не импотентен, но после започнах и аз да пиша второто, щото така по лесно. Но прецизното е "стерилен". Импотента не може, а и не опитва, а стерилния опитва, че даже и тупурдия може да вдига, но пак не може. Всъсщност може, но само за собствен кеф. Тъй, ама тук иде реч за продуктивност, да излезе нещо от таа работа. А то както се вижда не излиза и не се очаква във видимото бъдеще.
И сега по важното - онези 10% с които не съм съгласен с теб, а с Ото и то конкретно за случая.
1. Всичко добре, ще правим протести заради набутването ни в еврозоната. Само че не ни набутва ЕК, а нашите политици, демек - част от нас го искат. А част от нас са арменци, евреи, турци- що не нападнаха протестърите арменската църква или турската джамия, ми офиса на ЕК тогава? Щото PR-а можеше да свърши доста по зле. Но пък щеше да е по ефектен, не ли? Ото го споменава по кротко това - да са протестирали пред МС или НС.
2. Миксирането в един протест на повече от едно искане размива конкретиката и протестиращите започват просто да спортуват, дори и съвсем съвестно и информирано да участват в него - както и се получи- започнаха пред БНБ и вместо да се насочат и останат на 200 метра от там, т.е. пред МС и НС - отпраха към офиса на ЕК и там стана каквото стана. Едва ли хората обаче сами са се насочили нататък. Насочили са ги! Защо?
3. В един друг форум ми се нахвърли някаква отличничка, след като кротко предложих да видим какви аргументи имат спорещите за еврото страни и то с думи като " ...то не бяха конференции на Ханке, то не бяха обяснения на експерти...само "джузепе" не разбрал". А Джузепе, не само е изчел онаа книжчица от 1996 г. на Ханке, ами преди това доста е дълбал по Ран-Ът, след това се е интересувал как е при смяната на валутата в разни страни и знае, че в Хърватия първо бяха ОК, сега риват нещо /но не точно заради еврото/, но пък в Словения не ривАт, знае, че в Гърция се вдигнаха цените, но пък има десетки други фактори които влияят на инфлацията в такъв момент, освен това Джузепе следеше внимателно кризата в Гърция, доста четеше Варуфакис и на гърците не им бе виновно еврото, следях и наши експерти и единствено доц. Сарийски успяваше да ме убеди донякъде в смисъла от запазване на лева, Джузепе му се случи на ходи 2-3 пъти до Франция точно когато сменяха франка, виждаше простичкия начен на двойно обявените цени за избягване на спекулациите и още тогава му стана ясна ролята на държавата - ако е читава, да успокои спекулациите и че те, може да са източник на безпокойство, а не самото евро, виждаше Джузепе, че хубавият ни лев и паричен борд хич не попречиха на Пеевси да ограби КТБ, хич не попречиха на Мутрата да инвестира в ПИБ 140 млн. лева, уж да подобри положението и закупувайки акции по 5 лв. след като същите се търгуваха по 2-3 лева и никой тогава не пищеше, хич не попречиха на оня престъпник Мавродиев, дето го издирват къде ли не, да раздава необезпечени кредити за стотици милиони - все неща, които ако бяхме под контрола на ЕЦБ можеше и да не се случат, но някои от "експертите" ни са вторачени само в колко щяла да бъде увеличена инфлацията при смяната /нещо, което не могат да знаят/и т.н. още десетки други по важни или не финансови номерца които ставаха в мамковината и извън нея.
И на всичко отгоре - аз съм просто един инженер и не се чувствам компетентен в банковото дело - и как бе джанъм на референдум ще се произнесе информирано баба ми Пена за еврото? Как? ми ще гледа не кой какво приказва, а кой крещи най много. Е, благодаря на такъв референдум, че ще се вземе решение вместо мен и то от хора непрочели или забравили всичко това! "Информирано!" Я ми кажете - колко от вас са чели доклада на БНБ? Или по добре, че гуглите бързо - приблизително колко страници е? За ония гуди дето ми наскачаха в Гласове не ги питах въобще, там са ясни. А тук?
4. Така или иначе влизането или не в еврозоната е повече политически въпрос, отколкото друг, другите разни изисквания са технически, те се изпълняват или не, освен това както много колеги изреждат все богати страни които не са си сменили валутата и това е един много силен аргумен за да се замисли човек и правилно! Но там пък стои и другия аргумент - а защо пък други, също развити страни са си сменили и не са пострадали от това...Та в крайна сметка политическите аргументи ща надделеят независимо с какво чувство са останали хората от материя, която болшинството не разбират! И тогава - ами решение ще вземат политическите партии - такива, каквито сме ги излъчили! Ние, т.е. ние пак сме гласували и за това - да вземат това решение, ся кво търсим? Да напомня - няма проведен референдум, имаше подписка за референдум и тя де факто се провали, защото не достигна до задължителното за референдум число избиратели, подписали се ЗА! И остави това решение на НС и то взе решението, което има право да вземе. Бития бит, гъбарят - нагъбарен. Да са мислили.
..................
Само ще завърша с още две изречения за стерилността. Понякога тя става ясна след десетки години. Дадох им болезнен и за мен пример оттатък за това, че с насилие не става - тъкмо сега се навършват 100 години от взривяването на Св. Неделя, което отприщва избиването на хиляди хора. И слага дъмга на БКП като терористична организация, която влачи и до сега. И колкото и да има ЗА и против, БКП още тогава осъжда решението на ВО на партията си. Е,  сега какво правим, искаме пак ли да се гръмнем в крака? И пак без да постигнем никаква цел? Ще отида и по далеч - Априлската въстание, когато се провежда никой не е знаел, че в резултат на хилядите жертви, - жени старци, деца, ще има такъв ефект после, че благодарение на жертвите ще ни се притекат на помощ. В този смисъл ще споделя еретичната мисъл, че за тогавашните обстоятелства, е било самоубийство и жертване на невинни хора - с няколко черешови топчета и една хвърковата чета да се бори империя, която после две години се съпротивлява доста успешно да друга империя и работата е на косъм! Ми в подобна ситуация сме сега, не ли? Да, знам, ся някои ще ми припомнят за преклонената главица...не могат ме вкара в спорове - стерилно е!
 :bigok:
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен Aсол

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19935 -: Февруари 23, 2025, 11:01:46 »
Аз не видях никакво насилие. Сградите и вратите не са предмет на законите за защита на човещки права. Виж, ако се счупи някоя и друга управленска тиква - това е друго. Но да не забравяме, че на истинските и баш европейците, крем дьо ла крема на еврокултурата, националният празник е свързан с иновацията на мосю Гилотен. От култура и мирни несъгласия Кочината се порути до основи. Не бива да се забравя, че когато на човек не му остава нищо за губене, фарисеите са длъжни да се покрият в най-дълбоките дупки...ако успеят да ги изровят

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19936 -: Февруари 23, 2025, 11:10:19 »
Пак съгласен. На 90%.
За останалите 10% съм резервиран, щото не ми се вярва някой да насилва някаква врата, само и само за да изпита удоволствието от изнасилването на самата врата. Същото беше и през 1997 г- с вратата на НС.
Само че тогава казват /пък аз съм и гледал/, че е имало благоразумие да не стане по лошо. И още по рано, пак там,танковете не дойдоха, независимо дали са ги викали. Ами ако бяха? А сега как е - дали ще има разум? От кого? Може би след някой друг месец само - може и да има. Ама палачинката вече ше е обърната въф фаза, която астролозите обозначават с Меркурий ли , Венера ли - не ги разбирам тия работи - Кайли да каже.
« Последна редакция: Февруари 23, 2025, 18:30:29 от Giuseppe »
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен Aсол

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19937 -: Февруари 23, 2025, 11:15:34 »
Вапцането е форма на себеизразяване и това е отбелязано от решенията на родния съд, плюс потвърждението на най-справедливия и демократичен съд в света - евроколхозният таков

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19938 -: Февруари 23, 2025, 11:17:21 »
Quote (selected)
4. Така или иначе влизането или не в еврозоната е повече политически въпрос, отколкото друг,
Правилно!
Въпросът е веднъж за винаги да ни заварят към европците и да няма начин да кривнем каквото и да се случи.
Освен с рязане на месо/метал.
Колкото до икономическите ползи и вреди, ще има и от двете, не знам кое ще е в повече.
С или без еврото ние сме в кюпа, ще ни вземат каквото искат или с пряко вземане или с отказване на възстановителните фондове които все чакаме, чакаме и не получаваме.

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19939 -: Февруари 23, 2025, 11:29:09 »
Може да си приказваме седмици и месеци. Нъмбърът е - имаме ли някакво рационално решение и ако да -как да го вземем? Аз не знам - кажете вие, ако го знаете, но ако може да не използвате поне думата "трябва".
дийл?

Неактивен Aсол

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19940 -: Февруари 23, 2025, 11:32:50 »
Може да си приказваме седмици и месеци. Нъмбърът е - имаме ли някакво рационално решение и ако да -как да го вземем? Аз не знам - кажете вие, ако го знаете, но ако може да не използвате поне думата "трябва".
дийл?

Трябва да си познаваме историята. Истинската, а не алтернативната. В момента аз бих направила аналогия с правителството на Муравиев. Съвпаденията са очеизвадни и е съвсем ясно, какво може да се очаква. Естествено, ще има някои разлики, щото светът е напреднал технологично и интернетът помни всичко. Не можеш да се скриеш

Активен Zmeja

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19941 -: Февруари 23, 2025, 11:36:04 »
Цитат
4. Така или иначе влизането или не в еврозоната е повече политически въпрос, отколкото друг,
Правилно!
Въпросът е веднъж за винаги да ни заварят към европците и да няма начин да кривнем каквото и да се случи.
Освен с рязане на месо/метал.
Великобритания ако беше приела еврото, нямаше да може да напусне ЕС. Някой се страхува, че България не е сигурен съюзник и може да реши да смени посоката. Така че тук играят и партиите, и БНБ, и НСИ, и МВФ, и офиса на ЕК в София.

Активен фелдкурат Ото Катц

• Just Member
  • Коментари: 1863
    • Профил
« Отговор #19942 -: Февруари 23, 2025, 11:47:41 »
Quote (selected)
"Възраждане": Двама депутати са в болница след обгазяване, един е арестуван
https://glasove.com/komentari/vazrazhdane-dvama-deputati-sa-v-bolnitsa-sled-obgazyavane-edin-e-arestuvan
...мисля, че тази политическа сила в този момент загуби 1/3 от избирателите си - този протест, организиран от "Възраждане", прилича на реакция на кучетата на Павлов (ако е по-лицеприятно - прилича на  запалянковци от София Запад), считам, че беше ненужен и излишен, поредното заиграване с избирателите.
Ако искаме да запазим българския лев като парична единица, аргументите, начините и съюзниците са други....
Второ, протестът би трябвало да е пред парламента, не пред някакво представителство - все пак не ЕС въвежда еврото, ние се натискаме да го въвеждаме, или...?
Трето, намирам организирането на подобни протести за доказателство за импотентността на тази партия да формулира, разясни о обоснове определени позиции => защо не трябва да се въвежда еврото в този момент, да намери политически съюзници и съмишленици и да наложи референдум (и не ми говорете, че някои някъде смотал под килима резултатите - има начин това да не стане)
`````
Бепе, кафа от импотентници...
И моето мнение за копейкини (и техните привърженици)  е сходно, ако не и по-лошо. Забелязвам обаче, че никой не откликва положително на писаното от теб - едва ли е изненада сред групичка, 80% от която бяха обявили, че ще гласуват за тях. .......
Живеем в свободна и демократична страна - всеки има право да гласува за когото иска, да бъде съгласен или не с дадено мнение.
Не виждам защо трябва някои да бъде коментиран за това, че (не) се е съгласил с нещо или с някого?

Аз също съм против въвеждането на еврото в този момент, може би преди 15-на години да имаше смисъл, вече не. Против  начина съм, по който се опитват да манипулират - не само по този въпрос, но и относно ЕС, НАТО, руснаците, нелегалната миграция, чуждестранните работници и прочие.

Против съм първосигналните протести срещу неправилните институции, срещу опитите за евтини (и съмнителни) политически дивиденти.
Процесията от БНБ край Президентството до сградата на ул. "Раковски" прилича на плах опит да се имитира похода към Рим на Дучето от преди 102 години.

Против съм това, че не се казват истинските причини - и за искането за приемането на еврото и за аргументите против това. А те не са никак лицеприятни за нас като българи и за политическите сили (всичките).

Убеден съм, че Костадинов и екипът му не могат (не вярвам да не искат) да изложат тези причини, просто не могат. Напълно съм съгласен с написаното от Бепе днес по-рано.

И срещу други неща съм против, ама нейсе...

PS - "Възраждане" далеч не са единствените, нито първите - всички партии и организацийки са такива.
"Възраждане" обаче са единствената политическа сила, която (все още) не е записала в устава и програмните си документи, че са евроатлантици с останалите гарнитури, което все пак е нещо положително.
“Когато думите изгубят значението си, хората губят свободата си.” Конфуций

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #19943 -: Февруари 23, 2025, 11:48:10 »
Баце, както винаги говори големи глупости и никой не му опонира. казва че еврозоната ни била цел, еврозоната е само средство, което би ни послужило за някакви конкретни национални цели, такива цели не са формулирани, не са обсъждани, и въобще национални цели нямаме. Членство някъде си не е цел, цел е икономическо, културно, демографско, образователно и пр. развитие.

Назначеният ни от запада елит е нефелен, бездарен, предателски, космополитен, клиентелистки!  Гледам ги по ТВ - самодоволни примитиви, абсурдно облечени със сако върху тениска, яката на сакото мазна...

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19944 -: Февруари 23, 2025, 11:53:20 »
Не, змейко, това не е аргумент, ако палачинката се обърне, не само еврото, ами може и ЕС да го заняма. Т.е. може да няма откъде да излизаме, дори и да сме влезли. Ако пък не се обърне - пак остава въпросът защо да излизаме, ако сме влезли. И още преди това - трябва ли да влизаме или не? Просто не върви да се аргументираме за резултата от дадено действие с хипотетичната необходимост от обратното действие.
Башка от това - е Буратино ме заварява и това изглежда страшно, но пък се сещам, че имам флекс. Това - щото зависи само от мен, ме успокоява.

Активен фелдкурат Ото Катц

• Just Member
  • Коментари: 1863
    • Профил
« Отговор #19945 -: Февруари 23, 2025, 12:03:12 »
Един цитат, за размисъл, от Костадинов, днес, БНР
~~~~~
"Въпросът е изключително фундаментален – защитаваме ли свободата си или не. Вчера излязохме 10 хил. души в центъра на София в един от студените февруарски дни, за да защитим нашето право на избор, правото си на глас и на демокрацията в страната, които са потъпкани от българските правителства, далеч не само едно", обясни той и каза .....

но не отговори защо пред сградата на ЕК? Или това за "нашето право на избор, правото на глас и на демокрация" са само празни приказки?
~~~~~~
В интерес на истината в същото предаване Костадинов изложи някои аргументи против налагането на еврото, въпросът е защо едва сега и защо по радиото?
~~~~~~
“Когато думите изгубят значението си, хората губят свободата си.” Конфуций

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19946 -: Февруари 23, 2025, 12:18:25 »
Ото,
не само от сега се излагат аргументи, в интерес на истината - опити за такива имаше и по време на подписката за референдум. Нещо споменах и в оня, дълъг пост по горе, че съм следил доста внимателно развитието на финансовото ни битие и съм го съпоставял с това на другите, слушал съм доста ЗА и ПРОТИВ и в крайна сметка в момента съм една идея против еврото но с 50.1%. След толкова зор да се информирам уж. И продължавам да се старая, щото се колебая, но вече гледам пробните ми камъчета как реагират - ППДБ и ГЕРБ от една страна и "Възраждане" от друга. И колкото повече гледам ППДБ и ГЕРБ, толкова по голям противник на еврото ставам. Колкото по дълго гледам Възраждане - толкова по се връщам към онези изходни 50.1%!
Твай! Вече поне в едно съм наясно - няма нужда повече да питам или се трепя да разбера - няма за съжаление авторитет, който да бъде водещ, трябва човек сам да се насочи. Сам да си взема решение . Съжалявам тези, другите, които с влажни очи гледат вождовете. Но и това си е тяхна работа.

Неактивен Aсол

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19947 -: Февруари 23, 2025, 12:19:39 »
Quote (selected)
но не отговори защо пред сградата на ЕК?

Защото там са началниците. Локацията е абсолютно точно подбрана. Местната управленска фауна е съставена от алчни марионетки със сответните зависимости

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19948 -: Февруари 23, 2025, 12:24:38 »
Quote (selected)

Защото там началниците. Локацията е абсолютно точно подбрана. Местната управленска фауна е съставена от алчни марионетки със сответните зависимости
Е, айде сега и ти Асол! Те ли /началниците/ ни дърпат да влизаме там? А ние като сме се заопъвали и заровили копита в прахоляка, та чак пушилка се вдига! Все някой друг ли ни е виновен? Ми не - сами сме се подредили така, не ли? Мъ не съм чул някой гъбар да рече - "пудъсъйбъвгълъвътъ проста".

Неактивен Aсол

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19949 -: Февруари 23, 2025, 12:28:07 »
Quote (selected)

Защото там началниците. Локацията е абсолютно точно подбрана. Местната управленска фауна е съставена от алчни марионетки със сответните зависимости
Е, айде сега и ти Асол! Те ли /началниците/ ни дърпат да влизаме там? А ние като сме се заопъвали и заровили копита в прахоляка, та чак пушилка се вдига! Все някой друг ли ни е виновен? Ми не - сами сме се подредили така, не ли? Мъ не съм чул някой гъбар да рече - "пудъсъйбъвгълъвътъ проста".

Като съм била свидетел на безкрайни изнудвания спрямо България от т. нар. ЕК, нямам никакви съмнения, че е дадена команда  - Пепек, скокни! И доброто решение е да се атукава точно евроколхоза, щото той е на дневен ред. Нашите чучела ще се простират според нарежданията/отказите.
Между другого, Джузепе, ти чу ли как Радостин от трибуната на НС нарече зелюукровойвода

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19950 -: Февруари 23, 2025, 12:56:18 »
Quote (selected)
как Радостин от трибуната на НС нарече зелюукровойвода
Не, как?

Активен Zmeja

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19951 -: Февруари 23, 2025, 13:03:35 »
Обобщавам:
1. На българският народ и лично на мен не са омръзнали предсрочните избори. Това, че народът се бил уморил от избори не е вярно. От друго му писна!
2. Стигнахме до положението да чакаме Тръмп да ни оправя. Дано, ама надали!

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #19952 -: Февруари 23, 2025, 13:09:17 »
Не ни е писнало от избори, писнало ни е да избираме само от все същия бардак, все същите курви!

Неактивен Aсол

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19953 -: Февруари 23, 2025, 13:14:15 »
Quote (selected)
как Радостин от трибуната на НС нарече зелюукровойвода
Не, как?

Нашмъркания наркоман, фашист и престъпник

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19954 -: Февруари 23, 2025, 13:30:49 »
Quote (selected)
фашист и престъпник
Амиии...какво да ти кажа, то доста хора станаха на 21 януари сутринта с просветления, що пък не и Радостин. BTW, леко ме ласкае мисълта, че чудейки се за кого да гласувам последния път и търсейки най малкото възможно зло, взех че гласувах за МЕЧ, колкото и да се попържах сам като излязох от секцията. Оказа се, че съм уцелил - не навреди нещо след като се сформира НС, даже имаше и добра идея - всички срещу мутрата и другата мутра. Уви, утопично беше при това изобилие от войводи в НС, но това не променя стойността на приличното предложение. Хххе, сега си  спомням, че искането му беше него да го направят шеф на МВР, че да ги разгони там. Също утопия, но пък можеше и да стане нещо, знай ли човек.
Колкото до зеления престъпник - ами то само зелената аналлена и други сбърканяци като макарона и оня шемет от малкото островче с размери 3 на 5 орешника останаха на барикадата да бранят невъзможното. Но все още имат надежди - де да го знам Тръмпича какво ще му хрумне след като се наспи довечера.

Неактивен Aсол

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19955 -: Февруари 23, 2025, 13:41:41 »
Quote (selected)
Но все още имат надежди - де да го знам Тръмпича какво ще му хрумне след като се наспи довечера.
Явно е пълен с идеи
https://kritichno.bg/politika/%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%b0-%d1%82%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%b5-%d0%bb%d0%be%d0%bd%d0%b4%d0%be%d0%bd-%d1%87%d0%b5-%d1%82%d1%80%d1%8a%d0%bc%d0%bf-%d1%89%d0%b5-%d0%b4%d0%b5%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8/ :nuts:

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
  • Коментари: 2978
    • Профил
« Отговор #19956 -: Февруари 23, 2025, 13:57:20 »
Quote (selected)
12:13
"Това е кръвта на 50 деца": Демонстранти разляха червена боя пред руското посолство в София
Червена боя беше разлята пред посолството на Русия в София, съобщава БНР. Акцията е част от инициативите, свързани с отбелязването на третата година от началото на войната в Украйна.
От видео, публикувано във "Фейсбук" страницата на БОЕЦ, се вижда как симпатизанти на организацията свалят бидони с боя пред сградата и разливат боята. Те развяват знамето на Украйна и държат транспарант с надпис "Слава на Украйна. Путин е терорист". Събралите се хора обясниха, че са кръстили акцията си "Това е кръвта на 50 деца".
Полицаите пред посолството се опитаха да отстранят протестиращите на отсрещния тротоар, но не успяха. Не се стигна до ексцесии. По информация на БНР разлятата боя вече е почистена.
"Дневниик", "Бързи новини"
Щом е пред руското посолство може, не е вандализъм, няма да се залеят напоително медиите с възмутени НъСъйци, МъСъйци, Къдравата Сю няма да тръгне да издирва по села и паланки участници в "отбелязването", полицията не ги е пръскала със сълзотворен газ, поради което няма и "ранени" полицаи - те се опитали да отстранят бояджиите, но не успели, Урсула е спокойна за офиса си. Няма и скептични форумци, понеже и информация под път и над път също няма... Всичко цъфти в Туркия. За разлика от вчера.
Омерзена съм.

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19957 -: Февруари 23, 2025, 14:05:42 »
 :t2618:
Не, не може и там не може. Апропо, дали следва да си мисля за възражданци като за умнокрастави? Май и това не може. Тогава ще си мисля това, което сам си мога! :bigok:

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19958 -: Февруари 23, 2025, 14:27:10 »
Quote (selected)
Но все още имат надежди - де да го знам Тръмпича какво ще му хрумне след като се наспи довечера.
Явно е пълен с идеи
https://kritichno.bg/politika/%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%b0-%d1%82%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%b5-%d0%bb%d0%be%d0%bd%d0%b4%d0%be%d0%bd-%d1%87%d0%b5-%d1%82%d1%80%d1%8a%d0%bc%d0%bf-%d1%89%d0%b5-%d0%b4%d0%b5%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8/ :nuts:
Тук виждам само идеи на демократите:
-  „През последните няколко месеца делът на американците, които искат да напуснат страната, рязко се увеличи. До една четвърт от населението на САЩ обмисля емиграция“, посочва той. Тази тенденция е особено изразена в големите градове, като 47% от жителите на Лос Анджелис и 35% от нюйоркчаните обмислят да напуснат страната.
- „Някои демократи в Конгреса дори призовават своите поддръжници да подкрепят чуждестранни спортни отбори – например Канада или Мексико – срещу САЩ“, отбелязва Дудаков.
- Анализаторът подчертава, че сред демократите се е появила още една „гениална идея“ – да ограничат покупките си до стоки от първа необходимост, за да навредят на икономиката на САЩ.

Като цяло, въпреки налудностите си Тръмп е като "Божият Агнец" съпоставен с "демократите".

П.П. Колкото до британските атомни заряди, май сами са си паднали в офшорните тарикатлъци.
Офшорни заряди, офшорна икономика......

Неактивен Aсол

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19959 -: Февруари 23, 2025, 15:35:41 »
:t2618:
Не, не може и там не може. Апропо, дали следва да си мисля за възражданци като за умнокрастави? Май и това не може. Тогава ще си мисля това, което сам си мога! :bigok:
Ааа, ще имаш да вземаш. Може и да не е християнско, но нямам никакво намерение да обръщам и другата буза и да си давам първата риза. Така не става, мой човек, важното е, че не аз съм почнала. Много е важно последното. И забележи, аз не искам да виснат по кестените - това е много лесно и глупаво решение. Аз искам да си изстрадат простотията си, да възстановят всичко, което са опропаляскали, за тяхна сметка. Най-доброто наказание на света е да живееш според и заради делата си! Да живееш!

Аз съм много жалостив човек, но боклуци никога не жаля
« Последна редакция: Февруари 23, 2025, 15:45:50 от Aсол »

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19960 -: Февруари 23, 2025, 15:57:37 »
Quote (selected)
Делян Добрев: Данъците в България са най-ниските в ЕС. ГЕРБ няма да ги пипа, но вдигането им е неизбежно. Дългът ще скочи двойно за 3 години
https://glasove.com/novini/delyan-dobrev-danatsite-v-balgariya-sa-nay-niskite-v-es-gerb-nyama-da-gi-pipa-no-vdiganeto-im-e-neizbezhno-dalgat-shte-skochi-dvoyno-za-3-godini
Съм прост и не разбирам.
Обаче, значи ли това че ГЕРБ няма да е във властта... щото данъците неизбежно...
 :)))

Quote (selected)
"По всичко изглеждаше, че това е активно мероприятие, което цели да завърши с точно тази провокация. Тези яйца, които бяха пълнени с червена боя, са готвени предварително. Т.е. някой е правил цялата тази организация с цел да поругае една от институциите в България.
Предваритело, предумисъл...
Както вчера намекнах вместо да ги празнят от яйчено съдържание и да ги пълнят с боя можеха да ги занесат в Амбасадата като помощ за америчката икономика или някой отделни нейни граждани.
Опаковани в петиця до Тръмп да не ни дава на европците, а сам да ни яде. :t0328:

« Последна редакция: Февруари 23, 2025, 16:11:56 от buratinob »

Неактивен Aсол

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19961 -: Февруари 23, 2025, 16:08:27 »
Кво значи умисъл? Какво лошо има да се направи инсталация на сградата на ЕК? Ами трябва да е шаренко. Не може да ограничаваш народното творчество. Призовавам всичкото възмутено гражданство да се довери на решенията на нашенския съд и на европейския такъв. Ако ще е грага да е рошава. Или не стиска на евробоклуците свободата, м? Квото за всички турци, това и за гол Асан. Реплика от османския вилает, съдържащ днешната България

Неактивен пешo

• Just Member
  • Коментари: 2994
    • Профил
« Отговор #19962 -: Февруари 23, 2025, 16:19:27 »
ако нещо е "популярно", гарантирано е невярно
:thup:

Against stupidity the very gods themselves contend in vain.

Неактивен Aсол

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19963 -: Февруари 23, 2025, 16:22:07 »

Абе ти колко пъти досега си тръгваше тържествено от този форум? Воля ли нямаш, мъжество, сурат? Какво?

Неактивен пешo

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19964 -: Февруари 23, 2025, 16:29:18 »
плебсът" не е с нищо по-малко интелигентен от елита,
А референдумите - ами те дават възможност на най-неграмотната и, съответно, най-многобройни част от плебса да налага мнението си.
Да разпростреме ли горното твърдение и за изборите?
Труден въпрос. По принцип имс много съществена разлика между пряка и представителна демокрация,  но съм склонен да подкрепя накаква форма на избирателен ценз. Допускам,  че при проверка на грамотност изборните резултати на Джаба биха били по различни. И не само.

Неактивен пешo

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19965 -: Февруари 23, 2025, 16:31:48 »

Абе ти колко пъти досега си тръгваше тържествено от този форум? Воля ли нямаш, мъжество, сурат? Какво?
Приятно ми е да се появяват от време на време за да те дразня  :t26114:

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19966 -: Февруари 23, 2025, 16:33:36 »
Quote (selected)
Труден въпрос. По принцип имс много съществена разлика между пряка и представителна демокрация,  но съм склонен да подкрепя накаква форма на избирателен ценз. Допускам,  че при проверка на грамотност изборните резултати на Джаба биха били по различни. И не само.
Завръщане към извора, първичната елинистическа "демокрация".
Гласуване на агората, право имат само гражданите ( 1 на 8 роби ), башка гражданките нямат право.
Ние направо сме си там, вместо демокрация и референдуми сме я докарали до "представителна демокрация", шепа елит избира.

Неактивен Aсол

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19967 -: Февруари 23, 2025, 16:38:55 »

Приятно ми е да се появяват от време на време за да те дразня  :t26114:

Не ме дразниш, просто ми напомняш на купчина подмазвачи и мекотели, изреждали се години пред моето семейство, докато си намерите място под слънцето. И винаги проигравате шанса си, който дори не ви е даван. Роденият да пълзи, не може да лети. Най-лошото е, че си човек на възраст. Дано не си завещал на децата си жизнената си философия

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19968 -: Февруари 23, 2025, 16:40:05 »
Quote (selected)
Ааа, ще имаш да вземаш. Може и да не е християнско, но нямам никакво намерение да обръщам и другата буза и да си давам първата риза.
Ама чакай, и аз съм така, ти още малко щеше да ме треснеш с тигана - викам и пред посолството не може и пред офиса на ЕК също, но по различни поводи. Пред посолството щото е йезуитщина, а пред ЕК - щото дори и "началници", не те са виновни, че Ганю има желание, без да знае за какво.
Колкото до яйцата и боята - ей Богу, вижда ми се инфантилно, разбирам да мерят с яйца - тоже красиво, с домати - също, но да си играеш цяла нощ да дупчиш яйца, да им източваш вътрешното, да ги пълниш с боя, сигурно и лепенка се слага да не изтича...да си ги приготвеш в тези шоли дето се носят яйца за да не се счупят и то да си ги носиш през цялото шествие от БНБ до Раковска - демек да не ти се счупят яйцата...еее, поне едно показва - че всичко това е предварително подготвяно да се нашари офиса с червено. Абе за следващия пърформънс бих им подсказал - може пак яйца, но в цветовете на дъгата! Силно изразително неккси, не ли? Малко ше е трудна организацията за мерене така, че да се оформи правилно последователността на дъгата, но пък ше се оправят бе, вярвам във възражданците аз! Ше им таковат маата! Тъй ми! :t0114:
п.с. на началниците имам предвид.

Неактивен Aсол

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19969 -: Февруари 23, 2025, 16:46:08 »
През Козяк вече не е актуално,на Московска 9 може. И аз като истинска европейка твърдо вярвам във формите на себеизразяване. Ако трябва и говновоз ще се изсипе пред предпочитаната сграда - съмсем по европейски. Внимавай с критериите си, защото ще ти се наложи да ги прилагаш по същество!

Неактивен Фют

• Just Member
  • Коментари: 2653
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #19970 -: Февруари 23, 2025, 17:09:19 »
Малко размисли за пиротичната привлекателност на вратите/ особено дървените/.
Врати са пиротизирани винаги, но като политпирформанс короната е при руснаците. Имаше един авангардист, който пирформира вратата на КГБ, но следващият му перформанс за обект избра самият него/понеже още го болеше от предишния/. С чук и пирон, насред Червения Площад, той геройски перформира дрънкулките си.
Руснаците очаровани от това решиха да го споделят с французите, но се оказа, че те нямат никакво разбиране за авангардно изкуство и сега авангардистът е на едно място, където не дават да имаш нито чук, нито пирони.
Пирформънсът обаче намери почва в София/България/, я Партийния дом, я Европейския дом, с умерен успех. :t2618:

Сега проза. :smokin:

"Възраждане" , според мен, най добре да озаптят  пиромана/ните за в бъдеще. При само четири нули зад гърба си, не могат да разчитат на успех.Трябват поне още една-две нули, за да има ефект. И то, ако перформят най малко един път седмично. От един път не става, най много дават повод да ги "съветват" по балкански.
Скептичен съм за нулите. Ще ги има после, при вайкащите се.

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #19971 -: Февруари 23, 2025, 17:17:50 »
Die EU-Länder ohne Euro sind:
www.hanseaticbank.de

Polen
Rumänien
Schweden
Tschechien
Ungarn

Имало и по прости от нас :blurry_drunk-2127:

Активен Zmeja

• Just Member
    • Профил

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19973 -: Февруари 24, 2025, 11:26:43 »
Имало и по прости от нас
Кардинално: Парламентът на Хърватия прие закон срещу високите цени

Това с обявяването на старата и нова цена едновременно е добра идея. Случи се да ходя във Франция точно кога сменяха франка с еврото и на големи табелки бяха обявени и двете цени - май цяла година. Така се избягва "скритото" повишаване. Само трябва да се следи дали се спазват коректно разпоретбите и ако не - драконови мерки!

Активен Zmeja

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19974 -: Февруари 24, 2025, 12:01:16 »
Това с обявяването на старата и нова цена едновременно е добра идея.
АСОЦИАЦИЯ
През предмартенските дни във Виена, сиреч горе-долу по това време на годината, пекарите решили да намалят големината на т.н. "виенски кифли". Тогава известният артист и автор на комедии Йохан Нестрой (1801-1862), се появил на сцената с фрак, чиито копчета били заместени от малки кръгли кифлички. Това нещо силно възбудило целия хлебарски еснаф, който го дал под съд и Нестрой наистина бил осъден ефективно на 48 часа задържане под стража за обида на "почетното съсловие". Когато се появил за първи път на сцената след излежаване на наказанието си, той накарал някакъв свой колега да го попита, как е прекарал в затвора и дали е гладувал.
- О, не, - отговорил Нестрой, - дъщерята на пазача се влюби в мене и всеки ден ми пъхаше от същите ония кифли през ключалката на вратата на килията.
Еснафът предпочел повече да не се занимава с комика защото по този начин само повече хора щели да чуят за случката.
« Последна редакция: Февруари 24, 2025, 12:34:41 от Zmeja »

Неактивен Пенчо бре

• Just Member
  • Коментари: 800
    • Профил
« Отговор #19975 -: Февруари 24, 2025, 14:41:56 »
 :ok: Змей, у нас дъщерята на пазача може да го храни с хляб, подаван по същия начин, без да става дума за цената.
« Последна редакция: Февруари 24, 2025, 15:44:30 от Пенчо бре »

Неактивен onzi

• Just Member
  • Коментари: 7962
    • Профил
« Отговор #19976 -: Февруари 24, 2025, 15:24:21 »
легендата за нюрнбергските наденички гласи, че са толко тънки, за да могат да минават през ключалките.

Quote (selected)
Eine so lange Tradition sorgt dafür, dass sich zahlreiche Legenden und Mythen rund um die Nürnberger Rostbratwurst ranken. Eine Legende besagt, sie sei deshalb so klein, damit Gastwirte sie auch nach Sperrstunde durch die Schlüssellöcher ihrer Gasthäuser verkaufen konnten. Eine andere Sage beschwört, ihre Größe sei darauf zurückzuführen, damit die Gefangenen in den Nürnberger Lochgefängnissen durch eigens in die Wände gebohrte Löcher versorgt werden konnten – deshalb Lochgefängnisse!

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #19977 -: Февруари 24, 2025, 16:01:23 »
Така се избягва "скритото" повишаване. Само трябва да се следи дали се спазват коректно разпоретбите и ако не - драконови мерки!

Е, сега, не е пазарно това, не е либерално, ще доведе до дефицити и по-високи цени, казват от ИПИ! Ако не ми вярваш, питай Хампарцумян!

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #19978 -: Февруари 24, 2025, 17:29:31 »

Това с обявяването на старата и нова цена едновременно е добра идея. Случи се да ходя във Франция точно кога сменяха франка с еврото и на големи табелки бяха обявени и двете цени - май цяла година. Така се избягва "скритото" повишаване. Само трябва да се следи дали се спазват коректно разпоретбите и ако не - драконови мерки!

Превалутирането може и да е било верно, но дали старата цена е била същата като тази от преди месец, или грамажа?  :bigok:
Това е стар номер преди акции "на промоция"

Активен Zmeja

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19979 -: Февруари 24, 2025, 17:56:28 »
Прокуратурата вече обвини 6 човека за сблъсъците пред ЕК в София
Ще ги съдят като извършители на хулигански действия защото като политически - кофти за имиджа на държавата-членка.