За еврото. Аз лично през годините се колебая - ту 51/49, ту 49/51. Две основни тези на противниците
1. Ще се увеличат цените! Абе хора, не виждате ли, че цените и сега си ги увеличават - ама както, когато и с колкото си искат и ви разправят че инфлацията била...2%!!! Нещо да се променя? Бунтове, протести, боикоти? Ми овцата на това е свикнала - доене и стригане. И за курбан, щях да забравя.
2. Ще ни гепят резервите - звучи логично, но само звучи. То някаква си шибана пръдла Калас обещава на едро 40 млрд., нашичките дребни пари ли ще ги оправят? На тях да разчитат? Не вярвам! Просто не вярвам, нямам аргументи, но не вярвам.
Има ли нещо като теза против, т.е. ЗА еврото - ами, може би няма да ни гепят повече, отколкото да се икономиса от сегашните разюздани безконтролни кражби отсекъде и от всички, щото и ще ни гледат под лупа, не от обич, а щото ония много мразят да гепят от " тяхното". А доказахме, вече 35 години, че ние самите ич, ама ич не можем да си пазим "нашето". Е, тва ми е последната надежда, че бандитите ще се дебнат и може и да изкярим. Ми само това не сме опитвали! Да си оставим парите на масата и да приемем още един бандит да ги наблюдава. То и без това парите ни са на проветрение. Не знам и не настоявам, че сум прав.Ослушвам се.