Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Август 26, 2025, 16:51:15

Автор Тема: И сега? …  (Прочетена 2860663 пъти)

Imko1, Accipiter, Bacho Кольо и 204 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 9677
  • Fuck the EU
    • Профил
Re: И сега? …
« Отговор #20820 -: Август 20, 2025, 18:22:19 »
Борисов: Аз поскъпване не усещам.  :125:
Прост народ - слаба държава!

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 27338
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #20821 -: Август 20, 2025, 18:37:25 »
Баси!
Малък Бойко, малка гаубица се сети за Тихановская.
В праймтайма я промотира.
Очаквах някакво кулинарно шоу по това време и не останах .... много излъган.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #20822 -: Август 20, 2025, 18:46:06 »
Quote (selected)
ЕС, Франция и Германия се радват на по-голям процент положителни оценки сред българите. Европейският съюз има положително отношение сред 64,9% от българите, а отрицателно - сред 21,3%. Германия е на сходни позиции с 61,2% срещу 25,2%. Франция е с 54,1% положителни оценки и 28,9% отрицателни. Дори Великобритания, която напусна ЕС, печели по-скоро положително отношение с 51,3% позитивни оценки и 31,2% негативни. НАТО е на нива: 38,7% положително отношение и 41,9% отрицателно. САЩ и Русия имат съответно: 32,5% срещу 49,6% и 31,2% срещу 49,7%. Украйна има положително отношение сред 24,7% от българите, а отрицателно - сред 55,1%.

Това показва сондаж по някои от актуалните за сезона теми, който е част от редовните изследвания на новата социологическа агенция "Мяра", създадена наскоро от екипа на Първан Симеонов.
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/bulgarite-haresvat-germaniya-i-franciya-poveche-rusiya
Първан бърза да навакса изгубеното време като общак. Скоро ще има повече голф игрища от Харалан и "оня как му беше името".

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #20823 -: Август 20, 2025, 19:05:18 »
Quote (selected)
Евростат: България изпълнява и през юли критерия за ценова стабилност за еврозоната
https://glasove.com/biznes/evrostat-balgariya-izpalnyava-i-prez-yuli-kriteriya-za-tsenova-stabilnost-za-evrozonata
Да им имам критерите за "стабилност"!
Разликата от 5,7% до 0,57% инфлация е два бутона на клавиатурата.

Активен Пенчо бре

• Just Member
  • Коментари: 817
    • Профил
« Отговор #20824 -: Август 21, 2025, 17:54:54 »
https://blitz.bg/kriminalni/skandalni-razkritiya-za-vodniya-atrakcion-v-nesebar-kadeto-zagina-8-g-ivan_news1102365.html

Прав ли е г-н Балев от "После" на "Сега", като им вика "Джукондите на Сарафов"? Тази пък, на всичко отгоре, е и Сузана!
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQxddiK-RxCbjnKvQSQZszvQP0qMDM5F0WgX1SY9GMVhXk6YX1Y_T5xXWnK5GOfmhsMsrk&usqp=CAU
« Последна редакция: Август 21, 2025, 18:03:53 от Пенчо бре »

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #20825 -: Август 21, 2025, 18:36:22 »
Жалко за загиналото дете.
Там е "ден, година храни".
За мен основна вина има държавата с концесионирането на апетитните плажове и други сродни активи.
Критерий е КОЙ ще даде най-висока цена за няколко години, не какво ще прави за да изкара таксата и дали ще има икономически смисъл от "бизнеса".
Естествено хората с мръсни пари (познайте кои са те ) с радост се включват и си карат както са свикнали.
Не се страхуват от глоби, защото знаят кои зъбни колела с колко "да смажат", за тях е важно да си изкарат парите на светло, а ако успеят и да надградят не се спират пред нищо.
От време навреме става голям конфуз, но и то минава сравнително леко от към финансови разходи.
Умират хора периодично, медиите и адвокатите захлебват, ама там тарторите са свикнали дават повече смъртни жертви в "редовния" си  "бизнес", не ги впечатлява.
В туризма и Диоген да дойде, пак няма да намери читав капитал и капиталист.
За мен значителна част от приходите ми са покрай летния сезон, не го крия.
Тук друго няма, "ресурсно прокълнат регион".
Това има, това докарва пари и унищожава всичко различно като опит за бизнес.
Понякога се забавлявам като чувам общински, държавни, полЮцейски и образователни храненици да говорят че не им пука за летния сезон ( по правило те са в отпуски по това време ).
Как да му обясниш смислено че той е на това място защото е в градско формирование от 300 000 човека.
Без туризма да сме станали 30 000 - съответно в пъти по-малко нужда от полЮционери, учители, съдии, общински и други държавни хранени хора.
« Последна редакция: Август 21, 2025, 18:42:38 от buratinob »

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 9677
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #20826 -: Август 21, 2025, 19:37:26 »
Жалко за загиналото дете.

Сега се набляга да има повече държава, но не е възможно да има държавни регулации за въжета, колани, катарами, има технически изисквания и допуски на производителите, съобразно стандарстите на ЕС, там ясно е указано до коя дата е годно въжето или сбруята. Виновни са лицата от фирмата че не са ги спазили, но нали са наши хора, ще замазваме нещата, а и ще създадем нови служби за още държавни чиновници за избиратели на герб.

А по телевизора обясняваше един уж разбирач, който вместо сбруя, казваше сБУРя!
« Последна редакция: Август 21, 2025, 19:43:18 от Maximus II »
Прост народ - слаба държава!

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #20827 -: Август 21, 2025, 19:48:56 »
Quote (selected)
Сега се набляга да има повече държава,
Те това в нашия случай е повече от трагично.
След като овладяха "държавата", Баце, Шиши и подобнте им са склонни "държавата" да е сила.
Колкото до коланите съм съгласен.
Има си стандарти за годност на коланите,те се спазват от всеки прост тираджия при укрепване на товара, но по някаква причина не са на почит в рисковите атракциони.
Може би защото са рискови, не като да изхвърлиш неупотребяван колан за вързване на палет щото е на повече от 24 месеца.
Това последното го знам щото слагаме щампи на такива.
При все че коланът е от полиестер, конците с които е шит също и според едни други ще се разпадне след повече от 10 000 години.
Относно катарамите .... ами там при правилна експлоатация сроковете на годност са милиони години... много милиони.

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8535
    • Профил
« Отговор #20828 -: Август 21, 2025, 20:36:13 »
Цитат на: Maximus II
по TB обясняваше 1 уж разбирач, който вместо сбруя казваше сБУРя!

Една моя съученичка стана учителка по география, но и до днес казва "АнтРАктида".
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен Zmeja

• Just Member
  • Коментари: 3183
    • Профил
« Отговор #20829 -: Август 21, 2025, 21:04:33 »
А по телевизора обясняваше един уж разбирач, който вместо сбруя, казваше сБУРя!
Направи ми впечатление и веднага споделих със Змеицата, че ако го беше казала репортерка - нормално, те толкова си знаят, но да го каже "специалист"... То май така е навсякъде!
« Последна редакция: Август 21, 2025, 22:10:53 от Zmeja »

Активен D.Videv

• Sr. Member
  • Коментари: 284
    • Профил
« Отговор #20830 -: Август 22, 2025, 11:49:23 »
От първоизвора:

Бойко Борисов - Баце в Чикаго, щат Илиноис (по нашенски Шикаго, Илиной Стейт):

Идеята ми да съм тук е: да можем ваши деца или тези, които искат да се занимават, да се върнат обратно.
Ама то няма как в България да останат... Ами то каква е основата на населението в момента - един милион цигани, седем-осемстотин хил. турци, два милиона и половина пенсинери.
Пенсионерите с целата си глупост... Носталгията и младостта ги води. Никога нема да се върне младостта. Обаче това си ги води. Под строй.
И си гласуват за Станишев.
И вие като избегахте - милион и половина - материалът, който се явява на избори и можем да избираме като кадри, никак не е голям.

Заб. От това изказване направено през 2009 до днес/2025 още 1 млн. и 780 хиляди българи са напуснали България.

За изброените по-горе бачкатори в чужбина, пазаруването и животът в България са песен.

Буров също е казала: "...българинът ще стане европеец, когато се научи да си плаща"

Следователно, Баце е щафетник, а не първоизвор на догадките си.
"Хората често казват, че мотивацията не продължава дълго. И къпането не продължава дълго - затова се препоръчва да се прави ежедневно"  /Зиг Зиглар/

Активен D.Videv

• Sr. Member
  • Коментари: 284
    • Профил
« Отговор #20831 -: Август 22, 2025, 11:53:24 »
Борисов: Аз поскъпване не усещам.  :125:

Същото го каза и Мик Джагър от "Неспокойни духове" (Rolling Stones) в Лондон около година след Ковид-19. :popcorn:
"Хората често казват, че мотивацията не продължава дълго. И къпането не продължава дълго - затова се препоръчва да се прави ежедневно"  /Зиг Зиглар/

Неактивен Zmeja

• Just Member
  • Коментари: 3183
    • Профил
« Отговор #20832 -: Август 22, 2025, 12:43:57 »
Същото го каза и Мик Джагър от "Неспокойни духове" (Rolling Stones) в Лондон около година след Ковид-19.
Логично! Който не мисли, а и не чете - повтаря чужди мисли.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #20833 -: Август 22, 2025, 19:53:00 »
Quote (selected)
Създават Национален борд по водите за справяне с кризата с безводието
...
Искра Михайлова от "ДПС-Ново" начало намира предложението за реалистично и смята, че може да бъде изпълнено: "Не по-късно от два месеца ние ще имаме реални резултати за подобряване, не кардинално решаване на въпроса. Националният борд по водите ще носи отговорност за координиране на превантивни мерки за евентуални бъдещи кризи", предаде БНР.
https://glasove.com/novini/sazdavat-natsionalen-bord-po-vodite-za-spravyane-s-krizata-s-bezvodieto
Не държавата, не областните, не кметовет а някакъв митичен комитет отсега бронирал се с "колектиявни решения" и никаква персонална отговорност.
Още няколоко такива "съвета" и даже Бургас няма да има нужда от вълнолом... насред пустинята.

Неактивен 66

• Just Member
  • Коментари: 8499
    • Профил
« Отговор #20834 -: Август 22, 2025, 20:24:54 »
Буров също е казала: "...българинът ще стане европеец, когато се научи да си плаща"
E, БУров "си плати".
Верно заслугата не е негова, а на маршал Толбухин.
Та да го броем ли "за европеец", питам?  :smokin:

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8535
    • Профил
« Отговор #20835 -: Август 22, 2025, 20:50:35 »
Цитат на: D.Videv
Буров е казал: "...българинът ще стане европеец, когато се научи да си плаща"

А европейците ще станат хора, когато се научат, че за всеки мискинлък ще си плачат солено.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #20836 -: Август 23, 2025, 16:48:23 »
В "Гласове" пак са спрели коментарите, за видевците май е изпаднал отнякъде грант и бързат да го "усвоят" кат свиня кофа с помия.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #20837 -: Август 23, 2025, 16:54:30 »
Quote (selected)
Путин и Тръмп на масата, останалите са меню
...
Третият извод е, че на срещи като тази между Путин и Тръмп отиват само онези, от които зависи нещо.
https://glasove.com/novini/putin-i-tramp-na-masata-ostanalite-sa-menyu

„Бедни, бедни МакедонскиБиков! Защо не умря при Гретедин като враг на Борисов?“
ТоА от въртене вече забрави кое му е задница, кое предница.

Имам питане:
Като защо се пънем тогава да влизаме "клуба на богатите" които никой не бръсне за слива?

Активен Eisblock

• Just Member
  • Коментари: 2773
    • Профил
« Отговор #20838 -: Август 23, 2025, 23:19:41 »
Като защо се пънем тогава да влизаме "клуба на богатите" които никой не бръсне за слива?

- Вероятно, защото управляващата шайка успя да приеме сумарният финал и сама да се пусне по пързалката. Жалко, че не е сама на нея, а начело е сумарният Плебс с все територията, държавността и с ускорение към Мрачното бъдеще. Какво още? "Радостното" и "Обнадеждаващото" е, че не сме сами - цяла Европа с все идиоти и те са в пързалките си. Колективността към Нищото се запазва. Надежда някаква? ... - Никаква, никои не се поучават. А Третият път е винаги с фатален Финал.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #20839 -: Август 24, 2025, 17:18:59 »
Quote (selected)
Законът не забранява смесено плащане, от което следва, че е допустимо клиент/потребител да плати за една трансакция едновременно в левове и в евро (независимо дали плащането се осъществява: с банкноти и монети в двете валути. Той може да плати с ваучери за храна в евро и банкноти и монети в левове или други подобни хипотези).

От друга страна ЗВЕРБ не задължава търговците да приемат смесени плащания. С цел да не бъдат натоварвани излишно на търговците е предоставена свобода сами да преценят дали да приемат такъв тип плащания.
https://www.pariteni.bg/novini/pari/kak-shte-plashtame-i-poluchavame-resto-novite-pravila-s-evro-i-leva-253712
Законът е "категоричен" - и тако и вако!
Всички са прави и всички са грешни!

Quote (selected)
МФ пусна "шаблони" за двойните цени
На сайта evroto.bg са публикувани насоки за обозначаване в магазини и бензиностанции
23 Авг. 2025
https://www.segabg.com/hot/category-economy/mf-pusna-shabloni-za-dvoynite-ceni
Пак КЕФ!
15 дена след като по закон търговците трябваше да имат двойни цени, много от редовните го сториха.
Какво им коства... ще го калкулират в цените към потребителите.
Верно отложиха го до 08.10.2025 ама си мисля дали защото е добре за търговците или администрацита се усети че се обосрала?
"Най-доброто предстои!"
Очаквам държавните храненици да се завърнат от Халкидики освежени, с нови идеи, творчески плам и пак да .... ни таковат такованката.

Неактивен AnonimusBG

• Sr. Member
  • Коментари: 323
    • Профил
« Отговор #20840 -: Август 24, 2025, 19:57:56 »
Ако на някой все още му е интересно.
“Украинский Ан-124-100 был замечен в Пловдиве под загрузкой болгарскими вертолетами Ми-24В/Д, видимо для дальнейшей отправки на Украину” - https://t.me/infantmilitario/164082

Неактивен AnonimusBG

• Sr. Member
  • Коментари: 323
    • Профил
« Отговор #20841 -: Август 24, 2025, 20:13:31 »
И още малко подробности.
"Украинский транспортный самолёт Ан-124 Руслан (UR-82029) приземлился в Пловдиве 14 августа и, как сообщается, загрузил как минимум три ударных вертолёта Ми-24Д/В (на фото), предназначенных для Украины.
Согласно имеющимся данным на 2025 год, в настоящее время в Болгарии насчитывается 12 вертолётов Ми-24Д/В [предположительно, 40% из них боеспособны]."
https://t.me/victorstepanych/4659

Активен Bacho Кольо

• Just Member
  • Коментари: 4509
    • Профил
« Отговор #20842 -: Днес в 09:11:02 »
Покрай меренето на радевата и борисовата пишка по темата "Аз докарах Райнметал" си помислих: Дали някой от нашите "разследващи" журналисти ще се порови по казуса "Какво стана със завода за барут на Емко?" Отдавна готов проект, чисто български, с готови разрешителни, финансово обезпечен, с практически неограничени пазари за бъдещата продукция ... Колкото до "завода" за 155 мм. боеприпаси във ВМЗ, сградата е готова преди половин година, пресите (български !!!) се монтират  и няма пречки да започне опитно производство до 10 -11 месеца. Каква е тук ролята на Райнметал в този чисто български проект, умът ми не го побира. Или, може би на 200 м. от българския цех, ще кротнат един немски?!? Със същия предмет на дейност ... умонепостижимо ...
« Последна редакция: Днес в 11:13:38 от Bacho Кольо »

Неактивен Фют

• Just Member
  • Коментари: 3069
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #20843 -: Днес в 12:17:23 »
Покрай меренето на радевата и борисовата пишка по темата "Аз докарах Райнметал" си помислих: Дали някой от нашите "разследващи" журналисти ще се порови по казуса "Какво стана със завода за барут на Емко?"

Пиар за "бъдещият" президент или за "бъдещата" партията на старият, (или нови цели за руснаците)? :m1728:

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #20844 -: Днес в 15:27:33 »
Quote (selected)
Колкото до "завода" за 155 мм. боеприпаси във ВМЗ, сградата е готова преди половин година, пресите (български !!!) се монтират  и няма пречки да започне опитно производство до 10 -11 месеца. Каква е тук ролята на Райнметал в този чисто български проект, умът ми не го побира.
Какво има неразбрано?
Заводът е готов, сега немците ще се включат с "лицензии" оценени на милиард.
Голяма е вероятността този милиард да бъде платен безвъзмездно от фондовете на НАТО или ЕсЕс.
Нормално източване!