Жалко за загиналото дете.
Там е "ден, година храни".
За мен основна вина има държавата с концесионирането на апетитните плажове и други сродни активи.
Критерий е КОЙ ще даде най-висока цена за няколко години, не какво ще прави за да изкара таксата и дали ще има икономически смисъл от "бизнеса".
Естествено хората с мръсни пари (познайте кои са те ) с радост се включват и си карат както са свикнали.
Не се страхуват от глоби, защото знаят кои зъбни колела с колко "да смажат", за тях е важно да си изкарат парите на светло, а ако успеят и да надградят не се спират пред нищо.
От време навреме става голям конфуз, но и то минава сравнително леко от към финансови разходи.
Умират хора периодично, медиите и адвокатите захлебват, ама там тарторите са свикнали дават повече смъртни жертви в "редовния" си "бизнес", не ги впечатлява.
В туризма и Диоген да дойде, пак няма да намери читав капитал и капиталист.
За мен значителна част от приходите ми са покрай летния сезон, не го крия.
Тук друго няма, "ресурсно прокълнат регион".
Това има, това докарва пари и унищожава всичко различно като опит за бизнес.
Понякога се забавлявам като чувам общински, държавни, полЮцейски и образователни храненици да говорят че не им пука за летния сезон ( по правило те са в отпуски по това време ).
Как да му обясниш смислено че той е на това място защото е в градско формирование от 300 000 човека.
Без туризма да сме станали 30 000 - съответно в пъти по-малко нужда от полЮционери, учители, съдии, общински и други държавни хранени хора.