0 Потребители и 424 Гости преглежда(т) тази тема.
София консумира около 150 литра вода на ден на живеещ. Ше рече 150 млн дневно. Това обаче е с индустриалния сектор. При тия данни, 4 такива извора би трябвало да задоволят нуждите на Плевин. Не им знам колко са изворите от които черпят, но ако е верна инфото, че този е бил "забравен", то управляващите водата в Плевин би трябвало да бъдат разчекнати с 4 коня, ако са "забравили" 25% от водата на хората и са ги мъчили с месеци! Има нещо, което не ни съобщават пернатите (мисирките), но да се оправят там, в един от бастионите на гербеджалъка. Делото на давещите се било дело на самите давещи се - нали тази идиотия ни наливат в гълъвътъ 35 г.? Кой каквото сам си направи - никой не може да му го стори.
1042 литра на секунда
Цитат на: Giuseppe в Октомври 07, 2025, 21:20:50София консумира около 150 литра вода на ден на живеещ. Ше рече 150 млн дневно. Това обаче е с индустриалния сектор. При тия данни, 4 такива извора би трябвало да задоволят нуждите на Плевин. Не им знам колко са изворите от които черпят, но ако е верна инфото, че този е бил "забравен", то управляващите водата в Плевин би трябвало да бъдат разчекнати с 4 коня, ако са "забравили" 25% от водата на хората и са ги мъчили с месеци! Има нещо, което не ни съобщават пернатите (мисирките), но да се оправят там, в един от бастионите на гербеджалъка. Делото на давещите се било дело на самите давещи се - нали тази идиотия ни наливат в гълъвътъ 35 г.? Кой каквото сам си направи - никой не може да му го стори.Ако приемем грубо (без загуби и индустрия) 100 литра на капа и 90 000 жители то получаваме 9 милиона литра на ден т.е. 1042 литра на секунда - 21х50 литра/сек кладенци (аз не съм прав, но и ти не си прав )
Quote (selected)1042 литра на секунда Дай ми тоз калкулатор, да си смятам с него пенцийта, а?
Правителството на Република България и правителството на Държавата Израел (наричани по-долу "Страните"),Убедени, че тясното сътрудничество в областта на водите може да допринесе съществено за приятелските отношения между двете държави;...Припомняйки Резолюция A/RES/70/1 на ООН относно целите за устойчиво развитие (ЦУР) и по-конкретно ЦУР 6: Гарантиране на наличност и устойчиво управление на водите и канализация за всички;Признавайки същественото значение на устойчивото използване на водите и желаейки да си сътрудничат във взаимен интерес за справяне с проблеми, свързани с водоснабдяването, пречистване и управление на водите, водна сигурност, ефективност, управление и повторно използване на отпадъчните води, както и опазване на водите и обезсоляване,Се договориха за следното:Член 1...е) Управление на водите, включително интегриран подход за управление на водните ресурси, включващ, но не ограничен до цените на водата;ж) Умни системи, включително оптимизация на водната мрежа, сензори, големи данни и сателитен мониторинг;...Подписано в София на 24 март 2021 г., който съответства на 11 ден от Нисан, 5781, от еврейския календар, в два оригинални екземпляра, всеки от които на български, иврит и английски език...
В проекта за новите планове за управление на водите тази мярка забраняваше гола сеч вече на 50 метра от воден обект. От нашето сдружение възразихме, искахме да върнат старата мярка за забрана на гола сеч до 500 метра. В крайна сметка окончателно беше прието - „забрана на гола сеч до 15 метра от воден басейн“. Така дърветата вместо да играят охраняващи функции, ще хвърлят само сянка върху реката.Ето ви причината за наводненията - държавата в планове и документи прави всичко възможно за ремахване ограничаването на голата сеч.