Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Май 16, 2026, 00:22:25

Автор Тема: И сега? …  (Прочетена 5249429 пъти)

66 и 161 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен Shabaan_bin_Robert

• Just Member
  • Коментари: 1625
    • Профил
Re: И сега? …
« Отговор #22140 -: Май 15, 2026, 11:57:41 »
Цитат на: Maximus II
Коя или кой е Дара?

Една млада жена, доста закръглена, но с много красиво лице, която се опитват да представят за певица.
 :i_laughing:
Дара? Закръглена? Коя Дара имаш предвид?

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8891
    • Профил
« Отговор #22141 -: Май 15, 2026, 12:38:27 »
Цитат на: Shabaan_bin_Robert
Дара? Закръглена? Коя Дара имаш предвид?

Същата, за която си мислиш.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен lucho

• Just Member
  • Коментари: 12295
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22142 -: Май 15, 2026, 13:53:46 »
Цитат на: luho Днес в 11:37:18
Затова предлагам да се отделим хората с все още българско самосъзнание в някакъв вид автономия (не на териториален принцип, а на мрежов!), да си вземем левовете от БНБ, докато не са им видяли сметката, и да основем нова Народна Република България!
Подкрепям с едно допълнение - заедно с левовете да си вземем и парите от валутния борд, и двата тона злато, което харизаха на ЕЦБ.
Вчера ми хрумна, че левовете няма да ни ги дадат, но поне да опитаме да ги изкупим. По официалния курс. Е, да, сигурно и да ги продадат няма да искат, но поне да опитаме! Пък ако не щат, можем да използваме все още наличните у населението левове. На първо време ще ги разменяме за храни от село, а после може и за друго да започнат да стават. Ще си направим конституция. Ще се допуска двойно гражданство, поне на първо време. Великобритания била "мрежова държава", казва Боян Чуков. Ами да си създадем и ние такава! Териториално неопределена и безплътна, а всъщност съвсем реална. Да взема да напиша идеята си на "Възраждане", а?

Активен 66

• Just Member
  • Коментари: 8699
    • Профил
« Отговор #22143 -: Май 15, 2026, 14:02:56 »
Немските вериги била, кауфланд и лидъл са свещени крави, с пръст няма да ги пипнат, а са най-наглите кожодери! Но да започнем от началото, кой ги пусна в градовете, за да съсипят и изместят българския търгоец, и какво му платиха на тоя български политик - майцепродавец!? Нямало конкуренция? Ами как да има, борсите ги дадоха на мутрите и циганите, държавата не помогна на българите да се кооперират, ето, софийските Хали - там трябваше да продава българският фермер, месар, рибар, зеленчукопроизводител... дадоха ги на Кауфланд. Българските политици съзнателно и системно убиха конкуренцията, защото те също лапат милиони от прекупваческите вериги. Така ли е - така е! А пък българското стадо блея през цялото време и хупа сладко прескъпите боклуци от била, кауфланд и лидъл. И както казва един готвач по телевизора: "Да ви е сладко, приятели!" Същите тия алчни български политици, сега се ослушват като свиня сред тикви и гледат невинно. А от мен - наздраве!
Хм,
Големите вериги са единствените дето задържат инфлацията. Без тях за три четири месеца минимум 30-40% инфлация.
Виж фризьори, козметици, аптеки,  кафета и ристорани ......
Един познат резправя менялата година обслужването на колата 180 лева, тази 180 евра.
секви администрации е подобно, виж "зоните" в софия.
 :smokin:

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
  • Коментари: 3032
    • Профил
« Отговор #22144 -: Май 15, 2026, 15:09:01 »
В центъра на Бургас, точно където живея, има Била (и Т-маркет). От Била купувам почти всички хранителни стоки, и не само, от които се нуждая ежедневно, български хранителни само купувам, които накуп събрани, няма откъде другаде да купя. Което няма или не харесвам в Билла, го купувам от едно магазинче на Централния пазар. С удоволствие бих купувала от подобна българска верига, но къде е тя? Не съм привърженица на почина да се натоваря на някоя ламарина и да се юрна в полето, за да напълня багажника за седмица-две напред - нямам склад, нито хладилно помещение  в дома си.
Впрочем в центъра изобщо магазините един по един затварят, остават магазини за гащи, чанти, банки, застрахователни офиси, заложни къщи, салони за красота, аптеки, етцетера. Дребни домакински уреди, материали за дребни ремонти и подобни вече ми е по-изгодно и удобно да си поръчвам по интернет, А и не съм шофьор, да взема такси, за да обикалям полетата, да натоваря покупките и да се прибера, ми е твърде скъпо.

Неактивен lucho

• Just Member
  • Коментари: 12295
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22145 -: Май 15, 2026, 19:33:23 »
Ето бюлетините на референдума от 1946 г., с който българските граждани са определили формата на държавно управление:

Вижда се, че гласуването е именно за Народна република, а не просто за република. А с промените от 1990 г. на Конституцията от 1971 г., приета тогава също с референдум, камък върху камък не остана от нея, и едно от първите неща, които промениха, беше именно формата на държавно управление, като България престана да бъде Народна република. Макар и формално да са имали право да я променят, никой не ги е упълномощавал да променят формата на държавно управление. Следователно всички промени оттам насетне са правно нищожни и имаме право да признаем, че Народна република България още съществува и да изберем ново Народно събрание, което може да заседава в старата си сграда. То съответно ще избере Министерски съвет на Народна република България, Държавен съвет и т.н. Така ще се създаде една паралелна власт, която ще има право да предяви претенции към АЕЦ "Белене", тъй като договорите за нея са сключвани именно с Народна република България, и да сключи договор за дострояването ѝ, а след това да продава произведената електроенергия на когото си иска.

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22146 -: Май 15, 2026, 19:43:15 »
Големи фантазии. Никакво право нямаме, защото сме слаби.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен Butch

• Just Member
  • Коментари: 4788
  • Victoria Nuland "Fuck the EU"
    • Профил
« Отговор #22147 -: Май 15, 2026, 20:12:26 »
а Конституцията от 1971 г., приета тогава също
Лъчо. остави я жалбата по младост! Гласувал съм за коннституцията в 1971. Безпартиен комунист и студент. :)))
Сега не знам кое ми е по-ненавистно: Властта на капитала или властта на номенклатурата. Некой ден ще разбера и ще докладвам. ;)

PS ucho Добре дошъл отново!
« Последна редакция: Май 15, 2026, 20:39:08 от Butch »
Нямам никакъв бизнес да пиша тук!

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 28737
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #22148 -: Май 15, 2026, 20:33:25 »
Quote (selected)
Хм,
Големите вериги са единствените дето задържат инфлацията. Без тях за три четири месеца минимум 30-40% инфлация.
Мога без срам да се включа в дискусията, щото с "ритейла" сме "дупе и гащи" има няма 28 години.
Верно те са дупето, аз съм от страната на гащите, но това са подробности.
Светицата пита де ги българските вериги?
Ми, няма ги, то няма и как да ги има съобразно законовата рамка.
Преди 30+ години кат настъпиха метровците ги посрещахме като освободители.
Буквално, София, Пловдив, Варна дойдоха и в Бургас.
Кмет и областна управа се надпреварваха КОЙ да ги облагодетелства.
Намери се земя, тоци, ВИК се прокопа, отбивка от главния път се уреди и се асфалтира.
По тия времена ми се наложи да се местя от едно място на друго.
2 месеца плащах 2 наема щото БТК (тогава) не можеше да премести телефонен пост.
Само 2 месеца щото склоних да загубя номера и да взема нов "поради технологична невъзможност" да се прехвърли в съседен квартал стария.
Това още бяха самосиндикални изяви да могат областен и кмет да цъфнат в новините при рязането на лентата като "носители на новото".
После нещата минаха на държавно ниво.
"Инвеститор клас АА" - достатъчно е да си харесат имот и и процедурите по ПУП, ВИК,енерго, ВИК, комуникации тръгват светкавично.
Всеки чиновник забравя за текущите си задачи и за седмица издава всякакви разрешителни обичайно протакани месеци, години и струващи смешни държавни такси и много, много пари под масата за случаен български предприемач.
Имаше моменти кога тия "инвеститори" бяха освободени от плащания към социалното осигуряване за наетите служители, после остана само 10 години освободени от данък печалба и задължението на местните да им изградят всякаква инфраструктура веднага, при поискване и за своя сметка.
В "цивилизованияТ свят" такива мастодонти са изтикани в периферията на градовете, у нас ги приехме като "евроатлантическа ценност" в градските части.
Софи, на мястото на Т маркет имаше местна верига ( зад гърба си има, собственост е на регионален много силен търговец доставчки на веригите в национален мащаб, производител... не издържа), сега оперира с други 5 магазина, този го остави след като в съседство цъфна Била и го взеха другите ( според мен най-нискокачествените магазини в България).
Какво ли се е случило с другите малки семейни магазини в района?

Ако се интересувате и ако имам време ще споделя и други пикантерии "от кухнята" когато имам и желание.

"Който пеие зло не мисли!":t0328:

« Последна редакция: Май 15, 2026, 21:15:36 от buratinob »
ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22149 -: Май 15, 2026, 20:46:36 »
Quote (selected)
България не се присъедини към европейския трибунал срещу Путин
https://glasove.com/novini/balgariya-ne-se-prisaedini-kam-evropeyskiya-tribunal-sreshtu-putin
Не мога да си кривя душата!
Това действие на новото правителство го одобрявам! :t2015:

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22150 -: Май 15, 2026, 20:53:03 »
Цитат на: buratinob
"Който пеие зло не мисли!"

"Който пее ... сам пада в него" /ЗББ

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22151 -: Май 15, 2026, 21:12:30 »
Quote (selected)
Най-вълнуващата новина е феноменалният успех на Дара, която след безупречното си представяне на полуфинала направи огромен пробив и се настани стабилно в престижния Топ 10 на букмейкърите. Нейното енергично, модерно и изпипано до последния детайл шоу буквално подпали сцената и изстреля шансовете ѝ нагоре. Дара демонстрира световно ниво, комбинацията от мощни, стабилни вокали по време на сложната хореография, убийствено присъствие и чиста, неподправена харизма категорично я отличиха от конкуренцията и принудиха анализаторите да преразгледат прогнозите си в нейна полза.
https://darik.bg/koi-ste-specheli-evrovizia-2026-palen-obrat-sled-polufinalite~528246.html
Може и да ме плювате, ама полека с емоциите.
Шансовете на Дара са малки, да не кажа нищожни.
От друга страна носителят на приза се натоварва със задължението да организира/плати следващата Евровизия.
Стана традиция подобни форуми като фестивали, олимпиади, световни първенства да са в ущърб на хазяина.
Даже Световно първенство на майката и бащата  на всички спортове -футбола е икономически катаклизъм който се налага да понесат три държави тази година - Мексико, САЩ и Канада.