Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Май 19, 2026, 21:25:08

Автор Тема: И сега? …  (Прочетена 5301550 пъти)

Shabaan_bin_Robert, peniko, Accipiter, Звездоброец и 188 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен Giuseppe

• Just Member
  • Коментари: 12305
    • Профил
Re: И сега? …
« Отговор #22200 -: Май 18, 2026, 22:05:44 »
Гълъба се прай на ястреб.
Реже каквото зърне, но данъци не вдига.

Тоест, далаверите и разхищенията на предишните, защото ще вдигат само осигуровките,  ще ги платим масата дребни самоосигуряващи се и бачкаторите, големите печалби и доходи няма да пипат!

Прогрес, няма що!
Само за сведение на посрещачите -
Quote (selected)
Осигурителните вноски по трудов договор (ІІІ-та категория труд) се разпределят в съотношение приблизително 60% за сметка на работодателя и 40% за сметка на работника
Осведоменост, няма що!
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 10101
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #22201 -: Май 18, 2026, 22:32:40 »
Гълъба се прай на ястреб.
Реже каквото зърне, но данъци не вдига.

Тоест, далаверите и разхищенията на предишните, защото ще вдигат само осигуровките,  ще ги платим масата дребни самоосигуряващи се и бачкаторите, големите печалби и доходи няма да пипат!

Прогрес, няма що!
Само за сведение на посрещачите -
Quote (selected)
Осигурителните вноски по трудов договор (ІІІ-та категория труд) се разпределят в съотношение приблизително 60% за сметка на работодателя и 40% за сметка на работника
Осведоменост, няма що!

:too_funny-1052:  И какво като 60% са за сметка на работодателя, той работодателят от къде ги гребе, нали пак работникът ги изработва!?

Ниска топка!

Елити, които са загубили усещането за собствената си историческа необходимост, винаги търсят външно одобрение.

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22202 -: Май 18, 2026, 22:44:15 »
Quote (selected)
И какво като 60% са за сметка на работодателя, той работодателят от къде ги гребе, нали пак работникът ги изработва!?

Ниска топка
Алоо, високата топка, откъде искаш да ги гребе - да ти плаща всички доходи, а разходите да ги прави той ли?
Ми направи си фирма, печели, плащай ниски данъци и рахатясвай! Е тука е Буратино - ше те посъветва!
Що ли се занимавам с катранджии аслъ!
 :t2407:
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен Фют

• Just Member
  • Коментари: 3799
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #22203 -: Днес в 08:51:26 »
Фют харесва това повече.   :notworthy:

Български ученик спечели най-големия конкурс за гимназисти в науката
Наши ученици завоюваха първо място и на Международната олимпиада по философия във Варшава

За съжаление ще го прилапат някъде "навън" и така до следващият. :i_slamhead:

https://www.segabg.com/hot/category-education/bulgarski-uchenik-specheli-nay-golemiya-konkurs-za-gimnazisti-naukata

Активен Пенчо бре

• Just Member
  • Коментари: 830
    • Профил
« Отговор #22204 -: Днес в 09:01:20 »
Пък нашите приятели, украинските, официалните нещо не ни харесали бангарангата. Защото композитора й пишел за Киркоров, пък и Дара "следвала" руския певец - мискинин!

Quote (selected)
Имаше и такива, които не се заразиха от еуфорията на българското изпълнение.
Най-малко точки нашето представяне получи от Украйна – 4 точки и от Португалия – 6 точки – те идват само от телевот, никакви точки също не дойдоха от журитата на Австрия и Финландия.

Както казват в Ямайка "Храни куче, да те лае".  :t2618:

Неактивен 66

• Just Member
  • Коментари: 8701
    • Профил
« Отговор #22205 -: Днес в 09:34:32 »
Ми направи си фирма, печели, плащай ниски данъци и рахатясвай! Е тука е Буратино - ше те посъветва!
Ъхъ, що да бачкаш кат мое краднеш.
Тва не буратино ми сека мургава джебчейка щти каже.
Въпреки че чесно казано явно при джебчийките квалификацията е по висока.
По конкурентни са. Се пак успешно изнасяме за разлика от "бизнесмените" :smokin:

Сори ма неска нещо ми е весело :popcorn:

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #22206 -: Днес в 15:41:55 »
Що ли се занимавам с катранджии аслъ!

Отдавна съм си направил и съм наясно, че печалбата е неразплатен чужд труд! Странно е, че много бивши комуняги са забравили Маркс.
Елити, които са загубили усещането за собствената си историческа необходимост, винаги търсят външно одобрение.

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #22207 -: Днес в 15:50:44 »
Но, понеже ме дърпат за езика, ще сипя още една лъжица катран, ако ДАРА беше пяла тая песен в България, даже няколко месеца, никой у нас нямаше да я забележи, нямаше да има червени клими, снимки с политици, интервюта по ТВ, национална гордост из нета...

Що не я хвалихте преди да я наградят!?

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22208 -: Днес в 17:29:19 »
Катранджията,
в едно твърдение има ли "ако", мое си завреш твърдението в "ако"то.

Активен Shabaan_bin_Robert

• Just Member
  • Коментари: 1629
    • Профил
« Отговор #22209 -: Днес в 17:46:15 »
Странно е, че много бивши комуняги са забравили Маркс.

Тази песен не е писана за България. От България даже не може да се гласува. Евровизия печелят песнички, които могат да се запеят от всички. Ако има и някакъв танец, както в случая - още по-добре.  Ватерло на АББА е с много тъп IMHO текст, но сума ти време беше хит и се слушаше в дискотеките по цял свят. Това не е конкурс за вокално майсторство, текст или виртуозно изпълнение на музикален акомпанимент.
Дара обаче накара цял свят да говори за България и ние трябва да сме идиоти, ако изпуснем да се възползваме от тази реклама.
П.С. Не помня срещу Елица и Стунджи да е имало такъв хейт.

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 28756
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #22210 -: Днес в 18:34:50 »

Quote (selected)
Отдавна съм си направил и съм наясно, че печалбата е неразплатен чужд труд! Странно е, че много бивши комуняги са забравили Маркс.

Не съм съгласен че е неразплатен, еле пък само чужд труд.
Разходоориентираната икономика е друг глух коловоз.
Платен е с чужд мързел.
Някой някъде е решил че не му се занимава и плаща да му свършиш нещо.
Като гледам съвременото изобилие на ненужни боклуци ще добавя че се плаща от глупост.
При цялото ми уважение към Маркс като талантлив анализатор и класификатор  на отминали събития мисля че тотално се проваля в решенията които предлага.
Повечето от нас могат да погледнат назад и да видят какво и защо им се е случило.
Малцина успяват да погледнат напред и да се възползват от провижданията си.
Маркс не е първият, не е и последният който се опитва да придаде някава метричност на човешките страсти.
Не е успял, не е стигнал до "краят на историята" и добре че иначе ...край. :t0328:
« Последна редакция: Днес в 18:46:06 от buratinob »
ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22211 -: Днес в 18:57:00 »
Quote (selected)
Значителни групи от публичния сектор няма да бъдат засегнати от заявеното намерение за намаление на разходите за заплати и осигуровки с 10%. То няма да се отнася до полицаи, военни, служители на ДАНС и на затворите, както и до лекари, учители и общинската администрация. Това става ясно от указанията на финансовия министър Гълъб Донев за изготвянето на бюджет 2026, цитирани първо от
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/policai-i-voenni-se-okazaha-izvun-sukrashteniyata
Накрая пак ще го отнесат няколко чистачки в някое ведомство.
Което е перфектно основание за аутсорсване и на тази услуга на честни, частни, случайни изпълнители. :0005:

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22212 -: Днес в 19:41:00 »
Май последно, което имам да казвам за Дара е това, че до сега всичко си бе ОХ - има си хора, които се кефят от това, много са, от много и различни страни, възраст, пол, знятие, радвам се когато много хора хересват нещо направено в БГ и мамковината се прочува! Пошлата част започна сега,  накратко -всичкото мисирка, псевдополитик, обикновен далавераджия и тъпа персона, говори само за успеха ни и Дара и гледа да се отърка в него (нея)! Дано издържи тази жена! Няма лошо да се радваме, лошото е Даразацията - не се усещат тези хора, че се получава "Ленин" ефект. По възрастните го знаят, по "новите" май не са чували за него, но това върви в момента с пълна сила. Жалко! И да мразим не можем и да се радваме - също.
Орис!
 :think:

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8905
    • Профил
« Отговор #22213 -: Днес в 19:48:34 »
Цитат на: Shabaan_bin_Robert
Не помня срещу Елица и Стунджи да е имало такъв хейт.

"Вода" беше хубава песен за разлика от "Bangaranga".
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22214 -: Днес в 19:52:07 »
Quote (selected)
То няма да се отнася до полицаи, военни, служители на ДАНС и на затворите, както и до лекари, учители и общинската администрация.
Няма такъв Херкулес, който да се подложи да чисти Авгиевите обори натворени (30 години ли бе според притчата?) и да го отнесе заради други, но съкращения ще има, рязане ще има и надявам се - до здраво! Просто друг вариант няма! Ще има писъци за диктатура (вече ги има), ще има квич за слагане на свои хора ( според мен свои или не не знам, но тези сегашните калинки трябва да минат през ситна цедка, ама мнооого ситна!). Всичко ще го има, но не стане ли - заминахме си окончателно и като територия. Като държава - отдавна.

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8905
    • Профил
« Отговор #22215 -: Днес в 20:02:09 »
Quote (selected)
То няма да се отнася до полицаи, военни, служители на ДАНС и на затворите, както и до лекари, учители и общинската администрация.

Всички други може да орежат, ама ченгетата, бирниците и митничарите - никога.
България винаги е била и ще бъде ченгеджийница. И доносниците са бол.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22216 -: Днес в 20:47:06 »
Quote (selected)
Д-р Георги Миндов: Електронното досие може да ви спаси живота, но лекарите нямат достъп до него
...
„Здравните досиета не трябва да служат само за контрол“

Един от най-сериозните акценти в думите на д-р Миндов е критиката, че електронните досиета са били изградени основно като механизъм за финансов контрол, а не като инструмент за по-добро лечение.

„Тези досиета не бяха направени само за да се контролира изразходването на средства и да няма течове“, каза той и допълни: „Ползата за пациента не е това да бъде контролен орган. Дайте да видим и положителния резултат за здравето на хората.“
https://pogled.eu/%d0%b4-%d1%80-%d0%b3%d0%b5%d0%be%d1%80%d0%b3%d0%b8-%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b4%d0%be%d0%b2-%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bd%d0%bd%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%b4%d0%be%d1%81%d0%b8%d0%b5-%d0%bc/

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22217 -: Днес в 20:58:31 »
Един коментар който ми грабна сърцето:

Quote (selected)
Дара си е супер 19 Май 2026 12:41ч.
Беше на конкурс за евро чалга и поднесе най добрата. Динамика, хореогрфия , животeц ... Сега това може да не е вшата музика, но за там където се състезаваше, това беше супер.
https://glasove.com/na-fokus/the-telegraph-dara-spasi-nelepata-evroviziya-sas-svoeto-energichno-izpalnenie-na-kluben-pop-bolivudski-rap-hibrid
Дан Колов е бил кечист, спорт който не ме вълнува, но е бил голям в него и се гордеем с това.
Те, така, няма да си тананикам песента на евровизия 2026, но и да я плюя не искам.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22218 -: Днес в 21:11:56 »
Quote (selected)
България е сред най-големите бенефициенти на инициативата с над 4 000 подкрепени работни места и мащабни инвестиции в пристанищна и енергийна инфраструктура
Инвестициите на Фонда „Три морета“ (Three Seas Initiative Investment Fund – 3SIIF) ще са с ефект от над 2,67 млрд. евро върху българската икономика, а страната ни е с сред държавите с най-значим икономически принос от дейността на фонда в региона.

Това показва първият доклад за въздействието, изготвен от Ernst & Young, за периода от 2020 до 2035 г. В него се посочва, че инвестициите на 3SIIF в България ще подкрепят средно 4186 работни места годишно и ще генерират над 622 млн. евро данъчни приходи за 15-годишен период.
https://svobodnoslovo.eu/biznes/investiciite-na-fond-tri-moreta-s-nad-26-mlrd-evro-ikonomicheski-efekt-za-balgariya/192461
Почти го зачеркнали това "триморие" и пак цъфна като примамлива "алтернатива" по същото време кога тримореца взе цялата власт.