Съгласен, почти със всичко...освен :
Джузепе, благодаря за уточнението, но за мен това не отменя факта, че частни интереси могат да спират референдум. Защото в България цялата власт идва от народа и принадлежи на народа по Конституция. Понеже сме парламентарна божем республика божем, народът упражнява тази власт чрез свои представители /пази/боже/м/. Референдумът е механизъм, чрез който по важни въпроси народът може пряко да взема решения. И никакви районни, окръжни и прочее съдилища, киселовици, назарянки и прочее девушки с пониженной социальной ответственностью от двата пола по принцип не могат да го лишават от това му право. Макар че те системно именно това правят.
А отлагането, както горе е отбелязал колегата, в неписаната традиция на "демократичното" ни правораздаване е замитане под килима. Както на два пъти, три всъщност, вече стана с референдума за еврото.
/Не/ съвсем отделен е въпросът за непрекъснатото подтичване на колониалната администрация при преките им посолски началници.
Съгласен, почти с всичко...освен:
И никакви районни, окръжни и прочее съдилища, киселовици, назарянки и прочее девушки с пониженной социальной ответственностью от двата пола по принцип не могат да го лишават от това му право.
щото пак поврарям - те не отменят, а отлагат докато съдът се произнесе по правомерността на жалбата.
след това:
не могат да го лишават от това му право.
В случая - не го лишават, а се опитват да го вкарат в рамките на законността - едни инициативни комитети искат, други засегнати компании не искат и съдът е този, който трябва да определи кой крив, кой -прав. Дали и кога - не знам, аз невинен, но това би трябвало добре да го знаят инициаторите и щат-не щат да се съобразяват със законите. И аз не ща - ама трябва!
А отлагането, както горе е отбелязал колегата, в неписаната традиция на "демократичното" ни правораздаване е замитане под килима.
И борбата с това явление е пак не комуто както се иска и крясъци по мегданите, а с внасяне в парламента проект за изменение на тъпните в даден закон. Нали могат искащите...а, да, все още могат!
Както на два пъти, три всъщност, вече стана с референдума за еврото.
Това ще го оставя без коментар, защото вече се изписа планина от постове и пак опираме до знание на закони и Конституция и пак до същото - може някому да не се иска да е така (на мен също), но аз само дращя по форуми, щото толкова мога, а тези които имат възможност и са в парламента...да, все още са! - те могат да внесат предложение за такива изменения, или поне да се съобразяват с настоящото положение така, щото да не се налага после да вдигат врява, че са ги прецакали.
Иначе с всичко друго съм съгласен.
Уф, извинявай, това сум го пропуснал-
/Не/ съвсем отделен е въпросът за непрекъснатото подтичване на колониалната администрация при преките им посолски началници.
Пак съм съгласен...ъъъ, апропо, този или тази, който/която е подал/а инфото за някой дето е "подтичвал" при "началниците" - вероятно е подтичвал заедно с "колониалната администрация" и е приет от съответния посланик на изслушването - да? Иначе пък откъде може да знае какво точно е "докладвала колониалната администрация"