Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Май 31, 2026, 23:23:07

Автор Тема: И сега? …  (Прочетена 5477054 пъти)

Imko1, Дърт Вейдър и 206 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен Giuseppe

• Just Member
  • Коментари: 12382
    • Профил
Re: И сега? …
« Отговор #22440 -: Днес в 18:56:14 »
Чак омразничета?
9 години го чипкахме туй пишлеме, белким сега се е осиферил. :t0328:
Амааа....чакай ся! Ти в Авганистан ходил ли си? Или в Ирак ли беше - вече не помня къде беше славния наш контингент от теляци? :t1815:

ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен lucho

• Just Member
  • Коментари: 12415
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22441 -: Днес в 19:06:11 »
Ясно... Няма да се сплотим и обединим, щото ако не е нашият, няма да се навием...
С което призивът на Лъчо отпада.
Не отпада. Но първо трябва да се разграничим, както е казал Ленин. А един участник тук писа, че е ясно от кого, а като го питах какво му е ясно, така и не отговори.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22442 -: Днес в 19:08:22 »
Ами ние намерихме най-добрия. Радев. Вие се дърлите що е Радев, а не Възраждане. Сплотявайте се около Радев.
Смея да твърдя, че сме по-глупави от враговете си. Най-добрият е тоя, от когото те се страхуват. А те се страхуват не от Радев. Посочил съм по-горе от кого.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22443 -: Днес в 19:17:52 »
п.п. щях да забравя - цистерните! Чудех се как, след като сме им казали "да" още преди да са ни питали - сега ще им кажем 'не'? Възхитен съм! Не знам кой го е измислил това, но да влезеш в лексиката на хегемона и с неговото влечение към "сделка" да му поискаш, кротко така, учтиво, сделка каквато отдавна обещава, НО НЕ МОЖЕ ДА Я НАПРАВИ точно сега, срещу скромното - преместете си тогава  самолетите, че и при нас е зор...брилянтен ход! Дано успее!
И аз искам да успее, независимо че сделката е "кон за кокошка". Важен е резултатът...
Но да видим. Ами ако американците кажат "не" и за двете? Ще им се опъне ли Радев?

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8986
    • Профил
« Отговор #22444 -: Днес в 19:21:41 »
Цитат на: Giuseppe
Интересува ме кой какво може да направи за мамковината, какво би могъл по точно, не какво приказва, че ще направи.

Мен ме интересува крайният резултат. А за него още е рано да се види.
Дотук - два пъти гласувах за него за президент, като по-малкото зло.
Полза от него за БГ нямаше. И ни докара Кирчо и Кокорчо. Несъмнено по "съвет" на Посолството.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 28828
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #22445 -: Днес в 19:22:58 »
Quote (selected)
Ами ако американците кажат "не" и за двете?
Те на нашето  искане са казали "не" и това не е новина, законите в САЩ са такива, когато изпълним 3% откази при кандидатстване за визи ще ни ги свалят.
Радев май иска да внася промени в американското законодателство, може, то аз какви щения имам...

Сега остава да видим дали ние ще дадем, законово няма пречки да векуват в София, изгонването е израз на антагонистична позиция.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 12899
    • Профил
« Отговор #22446 -: Днес в 19:38:56 »
Лъчко, в момента не ме интересува ни Радев, ни Костадинов, ни никой. Интересува ме поведението ти. А поведението ти е да държиш на твоето си, независимо че в момента е губещо и безсмислено. И колкото повече спориш и дърдориш, толкова повече го доказваш, като ни правиш добро на Костадинов, ни зло на Радев, доказваш тезата ми.
Не можеш да проумееш глупостта.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22447 -: Днес в 19:43:54 »
Хубаво си ги надробил Джузепе.
Успехите лесно се разпространяват и възхваляват.
Тия дни обаче слушах Шишков.
Като махнем полвината колко лоши са били всички предни, колко са крали.... и идваме на това което смята да прави.
Вече никакви държавни възлагания по магистрали и язовири.
Всичко на концесия.
Обяснението - няма да се краде, щото инвеститора и строителя няма да краде себе се.
Уникално!
Сега даже няма да му се налага да краде, ще си строи и експлоатира следващите 30 години.
Естествено само ще надпише инвестицията, два, три пъти, колкото успее.
След това "контролните органи" на тази база ще му разрешат да събира такси - разходите +10-12% печалба.
Държавата няма да плаща, ще си цака ползвателя цитизен.
Тоя филм вече го гледахме с ЕРП-тата и прокопсахме.

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22448 -: Днес в 19:53:44 »
Quote (selected)
Радев май иска да внася промени в американското законодателство, може, то аз какви щения имам...
Не ще Радев да променя никакви закони в краварско- възползва се от конюнктурата, че Дони работи с други понятия и инструменти -сделки! И малко с техните си закони е като луда крава с телето си. Шах с пешката! И ако не му бе напечено положението на Дони с налудничавата война с Иран, като нищо щеше да олаби визите...ама ние това не искамееее*...и знаем как и кога да си поискаме, каквото искамеее - твай! :))) Не казвам, че ще стане -  с луд трудно се работи, но ако стане - просто брилянтен шах с пешката.
*умнокраставите също не знам да се натискат - виж боковачетата и шишинелите - може, ама кой ги брои тях! До сега два пъти съм си вадил визи за краварско - за по 10 г. - ми няма проблем, не дават визи на разни отрепки (буквално)!
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22449 -: Днес в 19:57:30 »
Шах и покер.
Омешаш ли ги стигаш до "три пешки метър".

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22450 -: Днес в 20:05:39 »
Quote (selected)
два, три пъти, колкото успее.
Ако успее! БТВ - ти и сега си плащаш таксата за магистралата, която Бате Боку ти построи за има -няма 2-3 пъти повече пари от нормалното, при това както и ти казваше - с дебело намазана филия и тъъънко намазан асфалт, а и не само за магистрала - ми винетката ти какво е - такса и за пътища построени още от бае Ташово време и лев повече не вложен! Концесията си е като ОП - стига да се направи прозрачно си е ОК. Не са страшни методите, страшни са говедата, ако такива ги изпълняват
п.с. много се разприказвах! Отивам да си нал...занимавам с по сериозна литература!
 :smokin:

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22451 -: Днес в 20:18:45 »
Quote (selected)
БТВ - ти и сега си плащаш таксата за магистралата,
Е да де!
И преди и сега...
Азък за барута.

Неактивен Captain Buddy

• Just Member
  • Коментари: 2009
    • Профил
« Отговор #22452 -: Днес в 21:07:19 »
....
Ангажира се Костаддинов с българин с майка рускиня, който не бил продавал чипове на Русия. Няма лошо. Тук имаше малка шашма.  Слушах интервютата на пострадалия българин и на брат му след като го освободиха. Пуснали са го след "споразумение". Това означава признаване на вина. Осъден те водят. Купил бил "пластини", а не чипове. Думата е "wafer". На него има стотици или хиляди изградени кристали. Човечецът се е опитал да нареже отделните кристали и свърже в някакъв корпус в занаятчийски условия. Затова са му трябвали "шкафове" Те са играли роля на чисти помещения. С филтри и надналягане. Процесът се нарича "пакетиране". Пластините били в БГ. Съдят го за намерение, "conspiracy". Дали е виновен?  Съдът казва! Кой съм аз да казвам...
=======
Butch,
Вярно си се досетил, че става въпрос за "wafer", който в същност е „пластина“, разговорно казано, защото вафла на български има съвсем друго значение.
Тази пластина стандартно е 12 инчова (30 см) от силиций с 99.9999999% чистота и 775 микрона дебелина и тежи 125 грама! Тя е изходен материал върху който се „леят/печатат“ електронните чипове с размер 10х10мм – 100 квадратни милиметра. Върху една такава пластина се събират 640 отделни чипове. Смешни са другите ти обяснения, защото „леенето“ (EV литографията) протича във вакуум и отнема месеци. „Пакетирането“ е финалният процес, в който се правят връзките на чипа с цокъла и крайното оформление.

За твое сведение той бива разследван и осъден за нещо, което е извършил 2019 година, което американският закон забранява със санкциите след началото на СВО през 2022 година!

Неактивен Captain Buddy

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22453 -: Днес в 21:13:11 »
UV-литография

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22454 -: Днес в 21:18:59 »
Лъчко, в момента не ме интересува ни Радев, ни Костадинов, ни никой. Интересува ме поведението ти. А поведението ти е да държиш на твоето си, независимо че в момента е губещо и безсмислено.
Дали е губещо няма значение. Въпросът е дали е правилно. А това, че е безсмислено, е твое лично мнение. Аз не се влияя от конюнктурата, последователен съм, не скачам от цвят на цвят като някои други тук (БСП → МЕЧ → ПБ), не се присламчвам към силните на деня ("to jump on the bandwagon"). Такъв съм си! Или свиквай, или ако не искаш или не можеш, мога и да се махна, както бях направил преди време, макар че не ми се иска – бих предпочел да остана. Ако нямаш нищо против, де.
Quote (selected)
И колкото повече спориш
Не си ли съгласна с древния принцип "врагът на моя враг е мой приятел"?
Quote (selected)
и дърдориш,
Обикновено подобни думички се използват, когато свършат аргументите.
Quote (selected)
толкова повече го доказваш, като ни правиш добро на Костадинов, ни зло на Радев
Не си ме разбрала. Не желая злото на Радев. Възхищавах му се като летец преди 11 години. Гласувал съм за него два пъти за предимно церемониалната длъжност президент. Но за силно овластения пост на министър-председателя според мен не става, защото не го виждам да работи за освобождението на България от западното неоколониално робство. Та затова и гласувах не за него.
Quote (selected)
доказваш тезата ми.
Само дето не разбрах каква е тя. Албански реотан съм. Трябва малко повече да ми се обяснява. Да не би случайно да е "мнозинството винаги е право"?
« Последна редакция: Днес в 21:26:17 от lucho »

Неактивен Captain Buddy

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22455 -: Днес в 21:26:59 »
Дали не е най-добре да се даде стандартният сто дневен шанс на правителството, да се види на къде сочи векторът му и тогава да се коментира?

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22456 -: Днес в 21:34:03 »
Дали не е най-добре да се даде стандартният сто дневен шанс на правителството, да се види на къде сочи векторът му и тогава да се коментира?
Това е стандарт от преди десетилетия.
Времената сега са бързи, за 3 месеца виж какво се случи по света след като САЩ и Израел запънаха световната икономика.
Има и нещо друго.
Радев и група дойдоха с единственото обещание да освободят България от завладяването.
До ден днешен няма и дума казана какво смятат да правят след като я освободят.
Вече писах, промъкват се разни изказвания на министри, предимно в посока че ще доразпродадат и концесионират което още не е изплюскано от предните.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22457 -: Днес в 21:53:50 »
Добре, съгласен съм. Значи му остават още 77 дни... Спомням си, когато самият Радев застана пред НС и им каза: "Остава ви още една седмица". Много ми хареса тогава. Та, нека да му дадем тия 77 дни! :)))

Неактивен Captain Buddy

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22458 -: Днес в 22:01:00 »
По мое скромно мнение Кристофър Руди използва известното си приятелство със сегашния Американски Президент, за да лобира и включи собствената  Newsmax в телевизионните пакети продавани в РБ. Нормално е да си гледа бизнес интереса.

---
Направи ми впечатление бързината с образуването на правителството, както и скоротечното решение с вкисналия проблем с и.д. Главен прокурор.

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 12899
    • Профил
« Отговор #22459 -: Днес в 22:04:20 »
Само дето не разбрах каква е тя. Албански реотан съм. Трябва малко повече да ми се обяснява. Да не би случайно да е "мнозинството винаги е право"?
Последен път обяснявам..

Русия побеждава Наполеон и Хитлер, защото руснаците са специален народ, който се обединява при опасност. Повече няма да обяснявам.
Не можеш да проумееш глупостта.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22460 -: Днес в 22:09:45 »
Радев и група дойдоха с единственото обещание да освободят България от завладяването.
Завладяването от олигархията, нали? Въпросът е кои са олигарси и кои не са. Цоло Йотов Вутов например олигарх ли е? Ако да, защо Радев го е наградил с най-високия български орден през 2019 г.? Ако не е, то как може най-богатият българин за 2010 г., притежаващ почти половин милиард, да не е олигарх?

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22461 -: Днес в 22:12:23 »
Quote (selected)
Аз не се влияя от конюнктурата, последователен съм, не скачам от цвят на цвят като някои други тук (БСП → МЕЧ → ПБ), не се присламчвам към силните на деня
A! Идвам след прекрасен коктейл и какво да видя? Един бавно развиващ се, още по бавно стоплящ и в повечето случаи нищо не стоплящ екземпляр, е постнал една секвенция, с която оправдава хроничния си дебилизъм  - опакован като "постоянство"!
Няма лошо, ако не е заразително, ама май не съм съвсем сигурен.
Що не се занимаваш с пишката си, несретник?
Мек намек, към екземпляри в неравностойно положение.
 :bigok:

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22462 -: Днес в 22:16:32 »
Quote (selected)
Аз не се влияя от конюнктурата, последователен съм, не скачам от цвят на цвят като някои други тук (БСП → МЕЧ → ПБ), не се присламчвам към силните на деня
A! Идвам след прекрасен коктейл и какво да видя? Един бавно развиващ се, още по бавно стоплящ и в повечето случаи нищо не стоплящ екземпляр, е постнал една секвенция, с която оправдава хроничния си дебилизъм  - опакован като "постоянство"!
Няма лошо, ако не е заразително, ама май не съм съвсем сигурен.
Що не се занимаваш с пишката си, несретник?
Мек намек, към екземпляри в неравностойно положение.
 :bigok:
Това трябва да остане записано със златни букви в историята на форума. Дори ако авторът му го изтрие. И моля да не се изтрива и този мой коментар! Не съм очаквал ВАКовски професор да избълва подобно нещо, но какво ли още има да видим?

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22463 -: Днес в 22:24:18 »
Последен път обяснявам..
Русия побеждава Наполеон и Хитлер, защото руснаците са специален народ, който се обединява при опасност. Повече няма да обяснявам.
Благодаря за обяснението. Аз пък под "обединение" имах предвид това, което е имал предвид и Ленин, когато е писал прословутото си заявление, от която е цитатът "Прежде, чем объединяться, и для того, чтобы объединиться, мы должны сначала решительно и определенно размежеваться.".

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22464 -: Днес в 22:25:02 »
Quote (selected)
По мое скромно мнение Кристофър Руди използва известното си приятелство със сегашния Американски Президент, за да лобира и включи собствената  Newsmax в телевизионните пакети продавани в РБ. Нормално е да си гледа бизнес интереса.
Явно бизнеса му включва и набиване на канчета на минпреди.

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22465 -: Днес в 22:32:43 »
Съвсем сериозно апелирам, ако има възможност някой - нека помогне на това нещо, не зная как и с какво, но всичко може да е полезно - лекарство, съвет, приятелски разговор...то е много зле! Ползите вероятно ще останат само за съмишлениците му, но няма значение.
Човещина!
 :eyes:

Активен Bacho Кольо

• Just Member
  • Коментари: 4532
    • Профил
« Отговор #22466 -: Днес в 22:56:34 »
Премиер, не знаем кой,  Желязков или Гюров - все тая, разрешава на американците да базират 10 военни самолета на 6 км. по права линия от МС. Идва Радев и им казва - дотук бяхте, до 2-3 дена вдигайте "гълъбите"!  Как си го представяме, че може да стане?!? Това конкретно. А сега - по общо. От бомбардирането на Югославия, вече 27 и повече години ние сме йес-държава. Какво очакваме от Радев да направи за 30 дена? Айде поне още 70 ...

Неактивен Captain Buddy

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22467 -: Днес в 22:57:57 »
.....
Явно бизнеса му включва и набиване на канчета на минпреди.

================

Ако няма надлежно доказателство за горното твърдение, то ми изглежда като biased свободно съчинение. Nicht wahr?