Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Юни 03, 2026, 18:54:06

Автор Тема: И сега? …  (Прочетена 5519801 пъти)

Bacho Кольо и 334 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8993
    • Профил
Re: И сега? …
« Отговор #22500 -: Юни 01, 2026, 21:57:04 »
Цитат на: lucho
древната гръбначна акула

Акулата е хордова риба, т.е. с хрущялен, а не костен гръбначен стълб.

Но за нагаждачите/келепирджиите/мишоците си прав.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен lucho

• Just Member
  • Коментари: 12447
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22501 -: Юни 01, 2026, 22:00:39 »
Да, хрущялно гръбначно е. Бъркаш "хорда" с частния ѝ случай "хрущял".

Акулобразни:
тип:      Хордови (Chordata)
подтип:   Гръбначни (Vertebrata)
клас:   Хрущялни риби (Chondrichthyes)

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22502 -: Юни 02, 2026, 08:53:12 »
47-минутен разговор на Велизар Пенков Енчев с главния асистент от ВА "Г.С.Раковски" д-р Илия Борисов Табаков, автор на наскоро излязлата книга "Национално самоубийство":

https://www.youtube.com/watch?v=c6XeBuNuRxs

В разговора се разглеждат и описаните в книгата пет зловещи сценария за българската държава (2030–2075 г.).
« Последна редакция: Юни 02, 2026, 18:53:00 от lucho »

Неактивен ddantgwyn

• Just Member
  • Коментари: 7740
    • Профил
« Отговор #22503 -: Юни 02, 2026, 10:23:25 »
Тази книга е безпощадно дисекция на един народ, който е загубил волята за борба, а мисли само за оцеляване
Тази книга е безпощадно дисекция на един народ, който е загубил волята за борба, а мисли само за оцеляване
Пет зловещи  сценария за българската държава (2030–2075 г.)

А оцеляването какво е, ако не е борба?!
Хайде да мислите преди да пускате нещо подобно?
the lamers club honourable member …

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22504 -: Юни 02, 2026, 11:48:33 »
Да оцелееш като слуга/роб, и да живееш свободен и с достойнство
са две съвсем различни борби.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Активен Shabaan_bin_Robert

• Just Member
  • Коментари: 1635
    • Профил
« Отговор #22505 -: Юни 02, 2026, 11:53:53 »
Да оцелееш като слуга/роб, и да живееш свободен и с достойнство
са две съвсем различни борби.
В днешния свят има ли човек, който може да заяви, че е свободен? Не визирам отшелниците.

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22506 -: Юни 02, 2026, 12:14:54 »
Абсолютно свободен е само Бог. Но има различни степени на свобода.
Нали не смяташ, че всички сме роби, и то в еднаква степен ?

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 12914
    • Профил
« Отговор #22507 -: Юни 02, 2026, 13:14:38 »
Бог изобщо не е свободен абсолютно.
Не можеш да проумееш глупостта.

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
  • Коментари: 3059
    • Профил
« Отговор #22508 -: Юни 02, 2026, 15:15:40 »
След като изслушах интервю с Табаков, мисля, че ще прочета книгата му.
Но аз лично, като си заблъскам главата в националния манталитет и въпросите за оцеляването и робството (то е в душите), си препрочитам "Чичовци". Вазов е знаел всичко за нас. И ни го е разказал. 😉
Впрочем и "Под игото" не е роман само за Априлското въстание, нито за погрома му,  а най-талантливият отговор на въпроса "какво става с душите ПОД игото".

Активен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 10118
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #22509 -: Юни 02, 2026, 16:42:36 »
Порових се из мрежата за съдбата на валутния ни резерв и се учудвам, че не се говори по темата. Оказа се, че около 5 милиарда са отишли за банкови резрви, а останалите 35 милиарда са еврото, което ни обмениха за левовете. На практика, българите си купихме сегашната валута, със заемите, лихвите и таксите по обслужването. Никой не го обясни предварително на българите, че еврото, както и доларът са пари, които се взимат назаем!

Какво ще кажете?
Елити, които са загубили усещането за собствената си историческа необходимост, винаги търсят външно одобрение.

Неактивен Banana Joe

• Just Member
  • Коментари: 3801
    • Профил
« Отговор #22510 -: Юни 02, 2026, 17:03:12 »
Не се коси.
Ще си произведем 155мм снаряди в новата Осмосептемврийска фабрика и с помощта на останалите членове от Клуба на богатите ще си набавим нови валутни резерви.

От ония криптовалутните, дето съвсем ги няма  :surr:
तथास्तु   ☫   रिजालुल ग़ैब

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 28840
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #22511 -: Юни 02, 2026, 18:41:47 »
Quote (selected)
BG-ALERT тества системата си на 2 юни. Системата за разпространение на съобщения за предупреждение на населението в случаи на опасни събития ще бъде активна в продължение на половин час - от 11:00 до 11:30 ч.
https://nova.bg/news/view/2026/06/01/539167/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-bg-alert-%D0%BD%D0%B0-2-%D1%8E%D0%BD%D0%B8/
Много подходящо!
В денят на Ботев.
Алерт, свободата е висша заплаха.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22512 -: Юни 02, 2026, 18:55:10 »
Пет зловещи  сценария за българската държава (2030–2075 г.)

А оцеляването какво е, ако не е борба?! Хайде да мислите преди да пускате нещо подобно?
Приемам забележката. Копирал съм описанието на Енчев, без да го прочета внимателно. Изтрих първото изречение, още повече че имаше и граматична грешка в рода, освен посочената от теб логическа.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22513 -: Юни 02, 2026, 19:01:41 »
Абсолютно. Абсолютна свобода не съществува по принцип. Никой не може да нарушава природните закони, дори да е всемогъщ, а следователно не е такъв, защото ако беше, щеше да може да прави и това. А щом не е всемогъщ, то какъв бог е той?

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22514 -: Юни 02, 2026, 19:07:19 »
Ох, Лъчо... глупости пишеш. Бог е създал природните закони, що да не може да ги не само нарушава, но и променя. Бог не е абсолютно свободен, защото ни е дал на нас свободна воля и следователно се е лишил от част от своята.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22515 -: Юни 02, 2026, 19:36:36 »
Quote (selected)
Константин Проданов: Не всички пенсионери ще умрат от глад без 2 евро
https://glasove.com/novini/konstantin-prodanov-ne-vsichki-pensioneri-shte-umrat-ot-glad-bez-2-evro
Мръсници, много ще оцелеят за ужас на бюджета!
Не е за вярване че първите орязани в името то вимето (бюджетното) са точно пенсионерите.
Намалението щяло да е с въздействие по 5 милиона на месец.
Ще облекчи бюджета за 2026 с 35 милиона.
"Бедните да го духат!" вече на 3D и IMAX в залата на НС. :pissed-891:
П.П. В натоварената програма на НС така и не успяха да вмъкнат замразяване на депутатските заплати.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22516 -: Юни 02, 2026, 19:53:00 »
Quote (selected)
Може и да е свободен, ама е от най-нещастните същества във всемира.
Ако верно ни е създал по свой образ и подобие или нещо не е доизпипал както трябва или оригинала е тотал щета.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22517 -: Юни 02, 2026, 20:04:24 »
Ох, Лъчо... глупости пишеш. Бог е създал природните закони, що да не може да ги не само нарушава, но и променя.
Дай пример за състояло се нарушение или промяна на природните закони. Има ли такъв прецедент? И защо изобщо би било необходимо това?

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22518 -: Юни 02, 2026, 20:08:11 »
Quote (selected)
Дай пример за нарушение или промяна на природните закони.
То с тая нАука няма и да има промяна на "законите".
Ако нещо не се вързва вкарваш нужния процент "тъмна" енергия, материя, плодова... и уравнението се изравнява.
Дпо следващия несъпадък.
Тогава просто променяш пропорцията тъмно.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22519 -: Юни 02, 2026, 20:33:57 »
Това е така по отношение на откриването на природните закони. А аз я питам относно промяната или нарушаването им, защото тя твърди, че това е възможно.

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22520 -: Юни 02, 2026, 20:59:59 »
Лъчо, ако ти обясня защо няма да ти обяснявам, ще ме овика Цайтгест.

Активен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 10118
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #22521 -: Юни 02, 2026, 21:02:39 »
Това е така по отношение на откриването на природните закони. А аз я питам относно промяната или нарушаването им, защото тя твърди, че това е възможно.

Говорят ѝ демони, тя им вярва. То е като с "извънземните", надуват ни главите с тях, но така и не показаха ни един!
Елити, които са загубили усещането за собствената си историческа необходимост, винаги търсят външно одобрение.

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22522 -: Юни 02, 2026, 21:05:14 »
Демони нали няма, щото и Бог няма.

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22523 -: Юни 02, 2026, 21:51:52 »
Цитат на: Maximus II
"извънземните", надуват ни главите с тях, но така и не показаха ни един!

Още не сме толкова обсебени от Злото, че да ги виждаме. Един ден бариерата ще падне и ще дойде страшното.

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22524 -: Юни 02, 2026, 21:56:45 »
Ъхъ...като падне бариерата, всеки вижда отражението си.
« Последна редакция: Юни 02, 2026, 22:06:05 от kаily »

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22525 -: Юни 02, 2026, 22:07:24 »
Тая бариера е да ни пази от тях. Като здравите решетки в зоопарка при хищниците.
Целта на тия хищници е да ни убедят сами да я махнем, защото резето е от нашата страна.

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22526 -: Юни 02, 2026, 22:40:04 »
Ми това е твоята представа за света. Не ти ли пишеше по-горе за оцеляването и свободата? Значи твоята свобода опира до върха на резето. Трябваше да го уточниш.
Така или иначе, тия бариери изтъняват в момента, затова се случва всичко, което се случва. Пази се, щом смяташ, че трябва, ама без бариера не знам какво ще го правиш резето...

Неактивен onzi

• Just Member
  • Коментари: 8250
    • Профил
« Отговор #22527 -: Юни 02, 2026, 22:49:31 »

най-общо казано, конкретен случай на промяна или нарушаване на природните закони се нарича чудо. по дефиниция чудесата са възможни за божествени създания. следователно колкото повече чудеса правим в сравнение с миналото /вземи например летящата птица или гърмящата пръчка/, толкова повече се доближаваме до божественото.

сиреч науката има за цел да ни доближи до бога, а не /както твърдят някои/ да го отрече.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22528 -: Днес в 11:35:36 »
Много ми харесва този отговор, благодаря! (Само да уточня, че "чудото" нарушава нашата текуща представа за природните закони, а не самите тях като обективно съществуващи, но никога напълно опознати от нас.)
« Последна редакция: Днес в 11:57:46 от lucho »

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22529 -: Днес в 11:38:12 »
Лъчо, ако ти обясня защо няма да ти обяснявам, ще ме овика Цайтгест.
Т.е. "обяснението" ти би било подобно на професорския бълвоч по-горе? Разумно се въздържаш. Но все пак го намекваш достатъчно ясно.

Е, мисля, че условието на Ленин от прословутата му мисъл вече е изпълнено. Сиреч, двете страни вече се отграничихме достатъчно ясно.
« Последна редакция: Днес в 11:47:59 от lucho »

Активен Eisblock

• Just Member
  • Коментари: 2880
    • Профил
« Отговор #22530 -: Днес в 11:53:17 »
Порових се из мрежата за съдбата на валутния ни резерв и се учудвам, че не се говори по темата. Оказа се, че около 5 милиарда са отишли за банкови резрви, а останалите 35 милиарда са еврото, което ни обмениха за левовете. На практика, българите си купихме сегашната валута, със заемите, лихвите и таксите по обслужването. Никой не го обясни предварително на българите, че еврото, както и доларът са пари, които се взимат назаем!

Тази тема е разгледана подробно и изприказвана - записана, в книгата "Разобличители" (Хелзинг, Ердман - изд. "Дилок" 2019) - глава 10. Струва си да се прочете. В същност - държави в наложеният смисъл - отдавна няма. Всички големи са превърнати в ООД-та с персонал (плебса) и т.н. Сега вече са се втурнали и последните в Европа и околността да бъдат приети "В Групата Умните, Красивите и Богатите"! Това, което с откровенна фалшификация бе сторено с България и €-то. Не, че другите параметри не бяха междувременно в годините - наложени. Но истинската независимост - собствена валута, все още креташе. Сега вече е КРАЙ на ла' Комедия!

Ако не вярвате, та даже и РФ е ООД. Нейната Централна банка не е във властта на Кремъл, а на Световната банка. И затуй таваг. "Еди-Койси" му диктуват как да си финансира проектите (?!!!) и той не може да изгони таваг. Нибулина и Грефффф. За смегча впечатлението от това подсещане, каква е действителността - трябва да се каже, че и таваг. Жълт Перчам също няма думата с техните си парички - взети са на заем да ги ползват и плащат наем на истинските Притежатели на световните ресурси и  на членовете на ООД-тата. При това избор няма. Член ставаш с Акта на раждане и издаване на лични документи от ООД-то ти...

Те така, Дрогаре!

Това е положението. Първобитно-общинен строй ли? Робовладелски ли, Феодален ли, Капиталистически ли? ... Забравете.

Новият - Цифровото Робство се доустановява бързо и нашийниците с белезниците, на останалите живи, ще бъдат бързо дощракнати. В най-скоро време...
 :t0174: :suicide:

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22531 -: Днес в 11:59:41 »
И този ли няма думата за своята страна?

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22532 -: Днес в 12:04:13 »
Ох, Лъчо... глупости пишеш. Бог е създал природните закони, що да не може да ги не само нарушава, но и променя.
За "Цайтгест" 🤣 не зная нищо, но  нещата с божественото не стоят така. Още от дълбока древност Божественият ред се крепи, какъвто е, а хората се вписват в него чрез различни ритуали. И биват наказвани, ако го нарушават, а най-наказвани са за хубрис. В Библията наказанието за хубриса, тоест за  Вавилонското стълпотворение, е разбъркването на езиците.
Божественият ред - Космосът, се спазва и от боговете, защото иначе идва Хаосът. Грубо речено - в нашите религии Единият Бог създава Космоса, тоест Реда, в който си има определени закони, затова е и ред, на съществуване. Ако тези закони се нарушат, Космосът изчезва. Идва небитието, Хаосът.
В момента Западният свят целенасочено нарушава Реда (ЛГБТИ, смяна на полове например),  срутва се в Хаоса и затъва в хубрис. Поради което няма да свърши добре. Това никога не е свършвало добре и сега няма да свърши.*
*За нерелигиозния човек Божественият ред са природните закони, срещу които човекът също не може да върви. Ултрасхематично го обясних.
« Последна редакция: Днес в 12:26:52 от Zeitgeist »

Активен Eisblock

• Just Member
  • Коментари: 2880
    • Профил
« Отговор #22533 -: Днес в 12:12:13 »
И този ли няма думата за своята страна?

Може да е и изключение. Но ситуацията е тази за всички. А най-красноречива е тъдява.

Но кой съм аз да давам "акъл"? Нека всеки сам да си го търси - все ще намери нещо пасващо и удобно. То и с шапките е така. Не са по калъп.

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22534 -: Днес в 12:16:12 »
Прав си за тази Русия в момента, Айс, уви.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22535 -: Днес в 15:40:54 »
Акт за нарушение срещу хоро?! Доживяхме да видим и това във Варна…
Quote (selected)
Организаторите на съботно-неделното хоро във Варна се оплакват от месеци, че институциите и по-специално управляващите Община Варна правят всичко възможно да пречат и да ограничават това чудесно културно събитие. Случаят достигна общинския съвет на Варна и националните медии, където водещата Марияна Векилска /БНТ/ изказа искреното си възмущение в национален ефир. Въпреки това, разбираме че на 30.05.26 организатотрите на хорото се сдобиват с акт, който гласи:

„В гр. Варна на площад „Антон Новак“ лицето използва общински имот или имущество за артистична изява без необходимото разрешение, издадено от кмета на Община Варна или оправомощено от него лице“.

По наша информация организаторът е уведомил общинските служби, че през цялата година ще се провеждат подобни хора и въпреки това институционалният тормоз не приключва. Последният такъв опит беше навръх 3-ти март, когато други общински служители опитаха да тормозят варненците, които правят морската столица жива, красива и интересна.

„Общината не бива да пречи на нещо, с което може да се гордее.“ – това са думите на всеки варненец и гост на морската столица, който разбере за тази грозна ситуация. В целия свят подобни мероприятия се радват на безрезервна подкрепа от общинските и държавни служби, но не и във Варна, София и други градове, където управляващите открито им се противопоставят.

Последно държавата се бунтуваше толкова активно срещу всичко българско и родно преди около 150 г., но народът ни успя да се освободи от поробителите. Ще успее и сега.

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22537 -: Днес в 16:33:50 »
Дами и господа, всички се чудят на Путин и всички го обвиняват. Едните, че нападнал, не клекнал, превзел, не върнал. Другите, че не превзел, не ударил, не унищожил.. Аз също се дразня и ми се искаше отдавна да е помлял укроландия и спонсорите й. Ама, Путин не взима решение, колективният Путин го взима. И сигурно имат тежки основания за това, а ние виждаме само върха на айсберга. Не мога в ролята си на диванен лаятел да предлагам и настоявам да правят, каквото аз съм решила за най-добре. Може да нямат достатъчно оръжие, може да нямат нещо, което ние не знаем, че нямат. Може да чакат нещо. Има и естествени процеси, сигурно Бог ги е създал, които, ако се разбъркат, и блатото ще гръмне та и планетата ще гръмне.

Неактивен onzi

• Just Member
  • Коментари: 8250
    • Профил
« Отговор #22538 -: Днес в 17:19:34 »
"В Групата Умните, Красивите и Богатите"!

ти да видиш, чак сега ми светна какво значело името на укрогрупата "куб". следва да се отбележи, че закупилите имоти са получили и членство за група "красиви, умни, работливи". да.