Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Юни 11, 2026, 16:16:19

Автор Тема: И сега? …  (Прочетена 5618489 пъти)

Accipiter и 242 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен lucho

• Just Member
  • Коментари: 12541
    • Профил
    • Личен сайт
Re: И сега? …
« Отговор #22680 -: Юни 10, 2026, 21:49:33 »
Въобще, на европците не трябва да се вярва ни за добро, ни за лошо.
"Timeo Danaos et dona ferentes." ("Бойте се от данайците, дори когато ви носят дарове!")
« Последна редакция: Юни 10, 2026, 22:02:34 от lucho »

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 9044
    • Профил
« Отговор #22681 -: Юни 10, 2026, 22:21:30 »
Западно-европейците и белите САЩ-ци се смятат за духовни/културни наследници на Древен Рим
и презират/мразят "наследниците" на Константинопол.
В един комп. форум за Линукс преди 20-тина г. бяха се заяли с един рускоезичен, който питаше нещо на счупен английски. Отговорих му на руски и почнаха да се подиграват на азбуката ни (кирилицата), че била "оркска". Модераторът въобще не реагира. Ако ние бяхме нарекли латиницата оркска азбука, вероятно веднага щеше да ни банне за расизъм.
Затова никога не трябва да се лъжем и да ги смятаме за неутрални и "партнери", камо ли за приятели.
"impossible to see the future is"

Активен Butch

• Just Member
  • Коментари: 4836
  • Victoria Nuland "Fuck the EU"
    • Профил
« Отговор #22682 -: Днес в 00:11:07 »
Надлежно отговарям на твоя грамотно зададен въпрос:
Благодаря за квалитетния анализ за златото. Информацията е пред очите, има я като златни люспи на пясъка в река, но подредена става "priceless" :133:

« Последна редакция: Днес в 05:20:41 от Butch »
Нямам никакъв бизнес да пиша тук!

Активен Butch

• Just Member
  • Коментари: 4836
  • Victoria Nuland "Fuck the EU"
    • Профил
« Отговор #22683 -: Днес в 03:19:19 »
Западно-европейците и белите САЩ-ци се смятат за духовни/културни наследници на Древен Рим
Да е по-прецизно! Западно европейците смятат източно европейците (православните) за по-долни от тях. От кръстоносците и схизмата. Що се отнася до САЩ там WASP си презират тихо католици - италианци, испанци  и ирланци и всички южно и източни европейци.
Нямам никакъв бизнес да пиша тук!

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22684 -: Днес в 08:49:51 »
Да е по-прецизно! Западно европейците смятат източно европейците (православните) за по-долни от тях. От кръстоносците и схизмата. Що се отнася до САЩ там WASP си презират тихо католици - италианци, испанци  и ирланци и всички южно и източни европейци.

Точно православните са "наследниците" на Константинопол.
А протестантите се смятат за имперски наследници на Рим, но и за един вид "евреи", избягали от гнета на Лондон (египетския фараон).
Побъркани "юдеохристияни", докарали се от едната крайност (пуританство) до другата (пълен хедонизъм и атеизъм).

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
  • Коментари: 3066
    • Профил
« Отговор #22685 -: Днес в 10:02:08 »
Аз лично не критикувам ПБ, а тези, които гласуваха за тях. Знаеха за какво гласуват и въпреки това го направиха.
Не знаеха. В смисъл - "знаеха", колкото "знаеха" каква "промяна" ще им донесе Кирчо, как ще цъфнат при кварталната мутра генерал и как царят-министър-председател ще ги "оправи" за 800 дни. Не си мисли, че следят кой какво върши, че  помнят повече от два часа и че са в състояние да свържат в обща картинка няколко отделни неща, за да направят анализ, обобщение и изводи. Подведоха се по подхвърлените им нарочно кокалчета и си съчиниха виртуална реалност, макар че Радев нищо от съчиненията им конкретно и категорично не е казал. Очевидно не се впечатлиха и от "кадровия" му подбор в лицето на Кутев, Витанов, Проданов, нито на гълъбчетата, които все пак не толкова отдавна вече им бяха какали, пардон, кацали по раменцата... Не ми се продължава...

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22686 -: Днес в 10:12:03 »
Точно православните са "наследниците" на Константинопол.
Да. И единствената оцеляла от рода на Палеолозите, племенница на последния Константин, се омъжва по православен обряд за Иван III под името София, макар от Ватикана с друга цел да са я пратили в Московското княжество, установява там порядките на византийския императорски  двор, занася като зестра огромен брой оцелели книги и - герба на Палеолозите, двуглавия орел. Затова и в Москва се мислят за Трети Рим, макар първоначално за тази цел по понятни причини да е била мислена България, но на България, уви, друго й е било писано.

П.П. Ония, западналите, са ни мислили, мислят ни и ще продължат да ни мислят за унтерменши, но това няма как да се обясни на тукашната политическа сган, още повече че тя самата се държи именно като такава.

Активен Shabaan_bin_Robert

• Just Member
  • Коментари: 1646
    • Профил
« Отговор #22687 -: Днес в 10:17:11 »
Не си мисли, че следят кой какво върши, че  помнят повече от два часа и че са в състояние да свържат в обща картинка няколко отделни неща, за да направят анализ, обобщение и изводи. Подведоха се по подхвърлените им нарочно кокалчета и си съчиниха виртуална реалност...

Ха иди, че вярвай в деРмокрацията. Глас народен - глад Божий) Да, ама не. Аз лично мисля, че корабът трябва да се управлява от Капитан (нарочно с главна буква), а не от общо събрание на екипажа (и пътниците).

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22688 -: Днес в 10:18:44 »
Аз лично не критикувам ПБ, а тези, които гласуваха за тях. Знаеха за какво гласуват и въпреки това го направиха.
Не знаеха.
Хм... не знам, не знам. Поне нашите двама тук знаеха прекрасно, а останалите... освен да ги причислим към "онези 80%", които вече май са доста повече.

Активен Bacho Кольо

• Just Member
  • Коментари: 4538
    • Профил
« Отговор #22689 -: Днес в 10:32:37 »
Аз лично не критикувам ПБ, а тези, които гласуваха за тях. Знаеха за какво гласуват и въпреки това го направиха. Значи го искат!
Аз лично гласувах за ПБ. Много добре знаех за кого и защо гласувам. И не съжалявам. Все още не съжалявам.
Не знам някой дали си спомня постсъветската песничка "Не было бы Боря, было бы Егоря...". Т.е. "Ако не беше Елцин, щеше да е Лигачев"
Та и аз така - избрах Радев. На когото му харесва Гюров ...

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22690 -: Днес в 10:38:34 »
Не си мисли, че следят кой какво върши, че  помнят повече от два часа и че са в състояние да свържат в обща картинка няколко отделни неща, за да направят анализ, обобщение и изводи. Подведоха се по подхвърлените им нарочно кокалчета и си съчиниха виртуална реалност...
Ха иди, че вярвай в деРмокрацията.
Много неправилно я тълкуваме тази думичка. В древна Атина δῆμος (демос, имотните) са били малцинство, а мнозинството се е състояло от οχλος (охлос, безимотни), δοῦλος (дулос, роби) и μέτοικοι (метики, чужденци и откупили се роби).

Сега всъщност също управлява едно малцинство (диктатура на господстващата класа, в случая едрата буржоазия), а мнозинството има "привилегията" да бъде успешно мамено от него и да гласува, както му нареди диктаторът, без да подозира, че му нареждат. Същата работа като с модните диктатори. Робите на модата изобщо не подозират, че са роби.

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22691 -: Днес в 11:37:27 »
Та и аз така - избрах Радев. На когото му харесва Гюров ..
Гюров?!
И кога Гюров се е кандидатирал за мин.-пред, в конкуренция с Радев,  че нещо не съм разбрала...

Неактивен Captain Buddy

• Just Member
  • Коментари: 2014
    • Профил
« Отговор #22692 -: Днес в 11:39:17 »
Butch,
Радвам се, че можем да водим културен и конструктивен разговор.
Сега искам да добавя още към гига айпио-то на SpaceX, понеже в предния отговор бързах да приключа, защото възникна друга делова работа.
Въпреки че SpaceX расте бързо, разходите ѝ са още по-бързи.
Приходи за 2025 г.: 18,7 милиарда долара (с 33% повече от 2024 г.).
Нетна загуба за 2025 г.: -4,9 милиарда долара (в сравнение с печалба от 791 милиона долара през 2024 г.).
Загуба за първото тримесечие на 2026 г.: -4,3 милиарда долара (почти колкото през цялата 2025 г.).
Причина: Капиталовите разходи почти се удвоиха до 20,7 милиарда долара поради големите разходи за разработване на изкуствен интелект и програмата Starship.

„Новият“ SpaceX: Изкуствен интелект и сателити
SpaceX вече не е просто ракетна компания. Бизнесът й сега се гради още на:
Starlink: Сателитната интернет услуга е с 10,3 милиона абонати и генерираща 4,4 милиарда долара оперативни приходи през 2025 г.
xAI: SpaceX вече притежава фирмата за изкуствен интелект xAI (създателите на чатбота Grok) и платформата за социални медии X.
Лизинг на изчисления: SpaceX наскоро подписа мащабна сделка с Google за лизинг на клъстер от 110 000 графични процесора Nvidia за 920 милиона долара на месец.

Бъдещи рискове
Инвеститорите купуват визия за бъдещето, но тя е свързана със значителни рискове:
Надежда: SpaceX иска да изгради орбитални центрове за данни и да изпрати хора на Марс. Те вярват, че общият им адресируем пазар е 28,5 трилиона долара.
Скептиците: Morningstar оценява справедливата стойност на акция на само $63 (спрямо цената от $135 при първичното публично предлагане), като твърди, че орбиталните центрове за данни не са доказани.
----
Ако някой въобще може всичко това сега да реализира, това е само Елън Мъск. След Стийв  Джобс, той е единственият визионер от голям калибър. Според мен, ако наистина успее той ще опровергае твърденията, че е ловък измамник, който умее да сапуниса и прибере „глупавите“ пари на редовите играчи на борсата, които сега вече могат да купят не 5%, а 30%!
----
Мир и спокойствие в Украйна няма да настъпи, докато западноевропейците и WASP-повете не разберат, че териториите населени предимно с източноправославно население не бъдат присъединени към РФ! Тогава РФ ще се чувства сигурна.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22693 -: Днес в 12:19:32 »
Та и аз така - избрах Радев. На когото му харесва Гюров ..
Гюров?!
И кога Гюров се е кандидатирал за мин.-пред, в конкуренция с Радев,  че нещо не съм разбрала...
Той може би има предвид, че ако Радев нямаше мнозинство, нямаше да се състави правителство и щеше да си остане служебният Гюров. Но изобщо не е сигурно, че нямаше да се състави правителство. Особено ако "Възраждане" бяха изпаднали. Не е сигурно дори че ако не се съставеше правителство, като служебен щеше да остане Гюров. ДПС и ПП-ДБ са дупе и гащи. Пеевски нарочно арестува Коцев, за да му вдигне популярността за втори мандат. Но нещо се обърка... По-точно, някой обърка нещата. Всички знаем кой.

Това е гласуване за "по-малкото зло". "Ела, зло, че без тебе по-зло." Така гласуваха дълги години за БСП, която, предателство след предателство, накрая окончателно се самоуби. В случая гласуването за Радев, за да не дойде Гюров, ми изглежда като гласуване за САЩ, че да не дойде Англия. Гласуваш за холера, за да не дойде чумата. И накрая получаваш и двете.

Активен Bacho Кольо

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22694 -: Днес в 15:24:52 »
Под "Гюров" не разбирайте А. Гюров, а съвкупния ППДБейски Гюро.

Активен Bacho Кольо

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22695 -: Днес в 15:26:58 »
А сега да си представим какво ни чака след 4-5 мес. Да избираме между Йотова и Гюров.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22696 -: Днес в 15:41:35 »
Това на втория тур. А на първия и аз ще отида, защото няма да са само тези двамата.

Неактивен 66

• Just Member
  • Коментари: 8718
    • Профил
« Отговор #22697 -: Днес в 16:00:17 »
Под "Гюров" не разбирайте А. Гюров, а съвкупния ППДБейски Гюро.
Гюрофф е бита карта. :smokin:
Имам едни подозрения, че плагиатите ще изтапанят тоз, ка му беше името, бе главнио секретар на МВРту.
Мноо подозрително фърли остафка. А народеца проз, кълве и на гола кука. Ще гледаме  :suicide:

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22698 -: Днес в 16:04:01 »
Ние (като тъп народ) това си заслужаваме. Ако (по всяка вероятност) на първия тур пратим такива на балотаж.
П.П. Киселова и И.Йотова се оказаха мн. гнусни създания. Все от котилото на Луканов, Станишев и Вигенин.