Интервю на Валерия Венелинова Кръстева / Велева с Валентин Николов ВацевВацев в типичния си стил. Но тук направо е надминал себе си:
Аз съм бил във власт. Знам какво е, знам на какво мирише отблизо, виждал съм властта от интимното ѝ разкрачване.

Направи ми впечатление и цитираното там бомбастично изказване на заместник-председателя на ПГ на ПБ Слави Василев Василев:
От Втората световна война насам Петрова е първият български външен министър, който се бори толкова мъжки за България.
Преди време същият беше направил
друго бомбастично изказване:
За първи път имаме премиер, който се е опълчил на американския президент. Нито един управляващ до този момент не имал харизмата, обаянието, осанката, мисълта и мощта на Радев! Прекланям се пред мисълта му! Аз виждам и чувам в парламента страха на другите депутати! Те влизат в залата с наведени глави и гледат в земята!
Дали си вярва? И какво ли мисли баща му Васил Панайотов Василев (водещ на предаването "Не се страхувай" по "Евроком") по повод на изказванията на сина си? Откакто последният стана депутат, не съм го гледал (не че и преди съм го гледал редовно, но по два-три пъти годишно се е случвало; поначало много рядко гледам телевизия).