Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Юли 19, 2026, 22:09:42

Автор Тема: И сега? …  (Прочетена 5838074 пъти)

Eisblock и 139 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 29102
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
Re: И сега? …
« Отговор #23221 -: Юли 18, 2026, 16:56:02 »
Quote (selected)
Богомил Бонев: Демерджиев не се е срещнал нито с министъра на правосъдието на САЩ, нито с шефовете на ФБР и ЦРУ
...
Проблемът на Радев, който започва застрашително да се увеличава, са вътрешният и външният министър. Замазването на гафовете им удря по самия Радев.

Ако има малко политически инстинкт, бързо трябва да им намери синекурни длъжности и да се отърве от проблема.
Защото той не може повече да се скрива.
https://glasove.com/komentari/bogomil-bonev-demerdzhiev-ne-se-e-sreshtnal-nito-s-ministara-na-pravosadieto-na-sasht-nito-s-shefovete-na-fbr-i-tsru
Не че нещо, ама и Бонев е част от "елита", за него върховното наказание е да те свалят от сцената и да те пратят някъде без отговорности, но с "отговорно" заплащане.
П.П. ПатеДерменджиев в кълчища.
« Последна редакция: Юли 18, 2026, 17:09:57 от buratinob »
ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #23222 -: Юли 18, 2026, 18:36:02 »
Quote (selected)
Демерджиев нападна прокуратурата
...
"Българската прокуратура е доста колеблива в действията си – понякога действа, понякога не действа, а понякога все още ни затруднява", заяви в прав текст Демерджиев пред NOVA.
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/demerdzhiev-napadna-prokuraturata
Хи,хи!
Плагиатсва Дерменджиев, ама законно.
Ако беше пич можеше да цитира и да се позове на хафторитета в тая област.
"Ние ги хващаме, те ги пускат!"
Класиците трябва да се цитират, не да се правим на откриватели на топлата вода на техен гръб. :t0328:

Неактивен lucho

• Just Member
  • Коментари: 13093
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #23223 -: Юли 18, 2026, 21:22:50 »

Активен AnonimusBG

• Just Member
  • Коментари: 626
    • Профил
« Отговор #23224 -: Юли 18, 2026, 22:25:38 »
Ъхъ.
Йончева трябва все пак трябва да плаща евродепутатсвото някак си.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #23225 -: Юли 18, 2026, 22:49:53 »
Интервю на Валерия Венелинова Кръстева / Велева с Валентин Николов Вацев

Вацев в типичния си стил. Но тук направо е надминал себе си:
Цитат на: Валентин Николов Вацев
Аз съм бил във власт. Знам какво е, знам на какво мирише отблизо, виждал съм властта от интимното ѝ разкрачване.
:rotfl:
Направи ми впечатление и цитираното там бомбастично изказване на заместник-председателя на ПГ на ПБ Слави Василев Василев:
Цитат на: Слави Василев Василев
От Втората световна война насам Петрова е първият български външен министър, който се бори толкова мъжки за България.
Преди време същият беше направил друго бомбастично изказване:
Цитат на: Слави Василев Василев
За първи път имаме премиер, който се е опълчил на американския президент. Нито един управляващ до този момент не имал харизмата, обаянието, осанката, мисълта и мощта на Радев! Прекланям се пред мисълта му! Аз виждам и чувам в парламента страха на другите депутати! Те влизат в залата с наведени глави и гледат в земята!
Дали си вярва? И какво ли мисли баща му Васил Панайотов Василев (водещ на предаването "Не се страхувай" по "Евроком") по повод на изказванията на сина си? Откакто последният стана депутат, не съм го гледал (не че и преди съм го гледал редовно, но по два-три пъти годишно се е случвало; поначало много рядко гледам телевизия).
« Последна редакция: Юли 18, 2026, 23:13:25 от lucho »

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #23226 -: Днес в 09:46:25 »
В съседната тема се повдигна темата за това как ни излъгаха или как ние сами се излъгахме през 1989.
Поглеждам сегашния ден и какво да видя!
Пак вътрешни хора "реформират" държавата, ама полека.
Пак ще чакаме ЕсЕС да се разпадне самичък като СИВ и ние до последно се снишаваме.
Нищо няма да променяме като организация, данъци, социална система, но ще махнем лошите партийциолигарси и "всички ще забогатеем". :0005:
« Последна редакция: Днес в 09:53:40 от buratinob »

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #23227 -: Днес в 10:20:32 »
В прословутата Киевска декларация пише, че «присъстващите поддържат украинската държавност, която съществува ПОВЕЧЕ ОТ ХИЛЯДА ГОДИНИ»
Quote (selected)
Тогда ведь, в том году, Киприан митрополит впервые пришел из Киева в Москву, придя прежде в Киев; много лет назад поставлен был в Царьграде на Русь в митрополиты, еще при жизни Алексия. И прислал к великому князю Дмитрию Ивановичу на Москву, глаголя: «Патриарх меня поставил митрополитом на Русь».
велиславо, велиславо, нещо да кажеш по въпроса...

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #23228 -: Днес в 10:27:51 »
И там се разбира по добре онова, дето често някои тъпаци
Имаш предвид лично мен, нали, остряко?
Quote (selected)
го пробутват тук – за преклонената главица, щото тя, дори да е преклонена, си е дерт само на главицата.
Не е! Защото "преклонената главица", дето "сабя не я сече", е сякла (или нейните потомци са секли) други главици – непреклонени! Не знам дали знаеш, но голяма част от башибозука, извършил клането, са били българи-мохамедани!!! Например известният Ахмед Ага Барутанлията, ръководил клането в Батак, което ти демагогски използва в писаниците си, е бил помак! Т.е. потомък на "преклонените главици".

Тъй че предателството си има цена и тя е жестока! Никого не съдя, че се е предал. Знам, че който не се е предавал, са го набивали на кол или (ако има късмет) обезглавявали. Просто посочвам как стоят нещата. Защото на хора като теб явно трябва истината да им се навира в лицето.

П.П.: Впрочем, поговорката за преклонената главица е руска, а не българска. В руски оригинал звучи така: "Повинную голову и меч не сечёт."
« Последна редакция: Днес в 17:31:56 от lucho »

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
  • Коментари: 3115
    • Профил
« Отговор #23229 -: Днес в 12:01:38 »
Quote (selected)
Малкото общинско детско отделение в Каварна получи нов шанс за бъдеще благодарение на лекар от Нигерия. Втори месец д-р Белло Моде се грижи за малките пациенти, а скоро в болницата се очаква да го подкрепи и съпругата му. Лечебното заведение обслужва жителите на Каварна и Шабла, включително хора от отдалечени населени места по северното Черноморие, за които пътуването до друга болница често е сериозно затруднение.

Строителите, построили!, социалистическа България, се обръщат в гробовете си. Изучихме медици в цяла Африка, Азия и Латинска Америка, сега те ще ни спасяват детските отделения. И изобщо ще ни спасяват...
Аз лично съм ги учила - севернокорейци, алжирци, никарагуанци, бурундийци, сирийци, ганайци, гърци, един от фронта Полесарио даже. Срам ме е какво допуснахме да се случи в България с България.

Активен Bacho Кольо

• Just Member
  • Коментари: 4554
    • Профил
« Отговор #23230 -: Днес в 12:17:17 »
Нищо ново под слънцето. През 80-те най-известният лекар в Бърза помощ  - Русе бе д-р Коте от Зелени нос.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #23231 -: Днес в 17:29:58 »
Щатният състав на МРРБ се намалява от 627 на 588 бройки

Ако приемем, че и другите министерства имат такъв щатен състав, 19 министерства по 627 бройки прави около 12000 чиновници-хрантутници в министерствата! Ами агенциите! Даже не ги знам колко са! С тях като нищо стават 20000 души. А много хора са се загрижили да се намалял броят на депутатите. И половината от тях да махнем, общият брой държавни чиновници ще намалее с под 1%. Много по-добре е да се намали броят на министерствата и агенциите и да се свие щатът им. Така може годишно и милиард (лева, разбира се) разходи да се спестят. Но тоя, който би направил това (знаем кой) няма да го допуснат до властта.
« Последна редакция: Днес в 20:47:03 от lucho »

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #23232 -: Днес в 20:21:33 »
Quote (selected)
Киевската декларация и „откровената лъжа“ на президента
По отношение на скандала около българската позиция за Киевската декларация, Мирчев обясни, че документите винаги са налични в Министерството на външните работи поне седмица преди срещите на върха и всички по веригата са били напълно наясно с позициите.
https://www.vesti.bg/bulgaria/ivajlo-mirchev-ediniiat-ni-krak-e-pri-putin-no-problemyt-e-che-toj-e-v-potyvasht-korab-6265255
Понякога има полза и и от нискочели като Мирчев.
Ползата е спорна, четенето с разбиране е тера инкогнита за мнозинството "четящи", ама ако няко все пак се задави докато чете... все е кяр. :t0328: