Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Август 02, 2026, 00:10:25

Автор Тема: И сега? …  (Прочетена 5894402 пъти)

66, Дърт Вейдър, Shabaan_bin_Robert и 954 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 29187
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
Re: И сега? …
« Отговор #23520 -: Юли 31, 2026, 07:26:06 »
Quote (selected)
"Алфа рисърч": Без промяна, ако имаше избори. ПБ - 41.6%, ГЕРБ - 13,1%, ПП-6,6%, ДБ-6%, ДПС - 5,2%, "Възраждане" -4%
https://glasove.com/novini/alfa-risarch-bez-promyana-ako-imashe-izbori-pb-416-gerb-131-pp-66-db-6-dps-52-vazrazhdane-4

Интересни мисли ми навява тази "класация".
Костадинов го одобряват 14%, партията му 4%.
При мен е точно обратното, на самият Костадинов му вярвам около 0%, виж движението което се бори за България го харесвам. :giggie:
ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен Кириак Стефчоф

• Newbie
  • *
  • Коментари: 31
    • Профил
« Отговор #23521 -: Юли 31, 2026, 09:08:11 »
Как е на максудска теория и как се получава на практика.
https://www.focus-news.net/novini/Bylgaria/Kostadinov-za-Bezmer-Bulgariya-e-mozhela-da-kazhe-ne-3002788
Quote (selected)
От "Възраждане“ са категорични, че България не трябва да бъде въвличана в чужди конфликти и превръщана в логистична база за военни операции, които не са свързани с отбраната на страната.
"Нашият дълг е да защитаваме мира, суверенитета и правото на България сама да взема решенията, които засягат нейната сигурност", пише още Костадинов.
https://glasove.com/novini/hilyadi-migranti-nahluha-v-ispaniya-pravitelstvoto-izprati-armiyata
Quote (selected)
Испания в момента има изключително лоши отношения с Израел и САЩ – два от най-близките политически партньори на мароканския крал. Очевидно е, че Израел и САЩ имат интерес Испания да има проблеми (Испания отказа да разреши на САЩ да използват испанските летища за разполагане на самолети, участващи в удари срещу Ирак – б.р.).
п.с. тук го пускам, щото касае  и БГ. И дано ония хорица от Безмер го прочетат, но не вярвам. Еле пък да стоплят. А и армия нямаме и само мога да се чудя дали максудаджиите ще си стегнат абичките и да отидат към турската граница да спират - за спирачи и "разбирачи" може и да стават. За празноглави лаладжии -вече е доказано. Иран няма да ни бомби, ама ако турците олабят ония милиони дето ги държат все пак, не само ние и с Европа е свършено.
 :m1329:
п.п.с. Само да припомня, преди да са зафилософствали "царете" на словото -
Quote (selected)
Турция подслонява общо над 3,7 милиона чужди граждани, от които около 2,5 милиона души официално търсят международна закрила и потенциално биха могли да се насочат към Европа. Тези данни са съгласно последните официални доклади на Президентството за управление на миграцията в Турция (PMM) и Международната организация по миграция (IOM) за 2026 г.
На колко ли ирански ракети е равно това? Май нямат толкова. :nuts:
« Последна редакция: Юли 31, 2026, 09:33:47 от Кириак Стефчоф »
Не се напъвай много, когато не се контролираш. Ефектът може да е неочакван.

Активен Кириак Стефчоф

• Newbie
  • *
    • Профил
« Отговор #23522 -: Юли 31, 2026, 09:32:57 »
Quote (selected)
При мен е точно обратното
Нормално е да е точно обратното, то и аз еххееей откога съм писал, че на всяка държава (не само на БГ) и е необходима малка, 4-5%, националистическа партия, която да подгрява останалите, ако се разлабят. Стига да е конструктивна, а не да поставя неосъществими искания само с една цел - да си кърпи своя съдран чувал. Това - което е у нас!
« Последна редакция: Юли 31, 2026, 09:49:29 от Кириак Стефчоф »

Неактивен lucho

• Just Member
  • Коментари: 13273
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #23523 -: Юли 31, 2026, 10:19:38 »
Когато един политик лъже, той демонстрира презрение към избралите го
Цитат на: Велизар Пенков Енчев
В интервюто за БНТ Иво Христов третира народа като малоумни електорални единици, готови да преглътнат всяка лъжа, сервирана от прогресистите.

Вицепремиерът каза, че в договора със САЩ за четирите щатски бази в България от 2006 г. имало «клауза на неустойки». Поради което депутатите на Прогресивна България гласували с две ръце за разполагането на самолетите-цистерни в Безмер…

Иво Христов твърди нещо абсурдно, поставящо под съмнение не толкова фактите, колкото способността на гражданите да ги проверяват.

Клаузите за неустойки са характерни за търговски договори между икономически субекти, при които едната страна дължи обезщетение на другата при неизпълнение на конкретни задължения.

Международните споразумения между държави, особено тези в сферата на отбраната, се уреждат по различна правна логика и не могат да бъдат свеждани до подобни аналогии без сериозни доказателства.

Още по-интересен е фактът, че България е обект на критики за условията по това споразумение, тъй като за разлика от практиката в редица други държави, не получава наем за предоставените военни съоръжения.

Когато един политик лъже и си вярва, че хората няма да проверяват фактите, той вече не управлява с аргументи, а с презрение — към тези, които са го избрали.

Проф. Иво Христов само изчисли процента дебили, но съименникът му в кабинета проверява на терен академичната хипотеза.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #23524 -: Юли 31, 2026, 10:33:24 »
Третата пръдня на еврокралицата Уши, да поеме Радев!
Каква кралица, Кириак ефенди? В Ойропа няма нито една кралица – всички монарси са мъже. Или искаш да кажеш, че има някаква наднационална монархия, на която сме поданици и ние, българите? А защо тогава ни са Народно събрание, Министерски съвет и т.н.? Защото тогава ни е тази държава? Само за димна завеса ли е?

За кой ли път настоявам, челеби, да прочетеш книгата на гл.ас. Илия Табаков "Национално самоубийство", издадена през тази година, която можеш да си купиш в книжарниците на "Хеликон". След прочитането ѝ няма да имаш оправдание за безгръбначието си и дано тогава проумееш, че е крайно време да свалиш феса от главата си.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #23525 -: Юли 31, 2026, 10:44:22 »
В 14-минутното си интервю пред 2 броя хиени от "Ер-малък-Те-Ве" човекът, когото ти, Кириак ефенди, мразиш толкова, колкото мразеше навремето и Иван Кралича (Бойчо Огнянов), когото неколкократно предаде на турската власт, потвърждава това, което и аз твърдя, откакто дойде на власт Румен ефенди. А именно, че министърката на външните му работи Чамова ханъм е назначена от английските специални служби (които се подчиняват лично на английския крал). Т.е. наистина се оказва, че ние сме подмандатна територия на ойропейска монархия, само че на английската.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #23526 -: Юли 31, 2026, 11:03:27 »
https://glasove.com/novini/hilyadi-migranti-nahluha-v-ispaniya-pravitelstvoto-izprati-armiyata
Quote (selected)
Испания в момента има изключително лоши отношения с Израел и САЩ – два от най-близките политически партньори на мароканския крал. Очевидно е, че Израел и САЩ имат интерес Испания да има проблеми (Испания отказа да разреши на САЩ да използват испанските летища за разполагане на самолети, участващи в удари срещу Ирак – б.р.).
Удобно пропускаш, че (цитат от същата статия):
Quote (selected)
Испанското правителство се откроява в Европа със своята промигрантска позиция и наскоро стартира програма за предоставяне на легален статут на около 500 000 нелегални мигранти, което предизвика приток на молби, двойно по-голям от този брой.
Т.е. сами са си виновни!
Quote (selected)
Иран няма да ни бомби
Как разбра? Изслушай интервюто на Недялко Недялков Йорданов с иранския посланик и продължавай да го твърдиш.
Quote (selected)
Quote (selected)
Турция подслонява общо над 3,7 милиона чужди граждани, от които около 2,5 милиона души официално търсят международна закрила и потенциално биха могли да се насочат към Европа. Тези данни са съгласно последните официални доклади на Президентството за управление на миграцията в Турция (PMM) и Международната организация по миграция (IOM) за 2026 г.
И защо, Кириак ефенди, смяташ, че САЩ и Израел биха могли да накарат Турция да пусне 2½ милиона души, само защото не бихме им пуснали тук самолетите-цистерни, зареждащи с гориво нападащите Иран? Аналогията ти с Испания издиша. Пропускаш следния момент от цитираната от теб статия:
Quote (selected)
Сеута е испански анклав в Северна Африка, който исторически е бил част от Мароко, остатък от испанското колониално управление.
Къде е българският анклав, остатък от българското колониално управление, че не се сещам?

По-опасно от това да бъдеш враг на САЩ и Израел е само да си им "приятел" (т.е. подчинен).

А ти в момента правиш точно това, в което обвиняваш "Възраждане" – сееш страх и паника!!!
« Последна редакция: Юли 31, 2026, 23:38:41 от lucho »

Активен 66

• Just Member
  • Коментари: 8785
    • Профил
« Отговор #23527 -: Август 01, 2026, 10:33:48 »
Това кой първи е изразил нежелание да бъдат включени в санкциите X и Y няма никакво значение. Ако Румен ефенди не беше изразил такова нежелание, мислиш ли, че Мелони нямаше да го изрази?
Тва в кристална топка ли го виде? Ил боб фърга? Кво щяла да прави Мелони.
Мелони е изразила подкрепа. За българското искане. Тва сички ко пишат. А кво щела да прави иначе .........

Та да гледаме фактите. Радев е първият и единствен засега българин постигнал промяна на санкционната политика на гейросъюза  :smokin: Изобщо на някаква политика.

ПС. И ако се вгледаме по-внимателно .... Умело го прави. По умело от Орбан, например. Щото не наблюдаваме от към брюселья напъни да го махат, засега.
Или бъркам ? И подскоците на "възраждане" са платени с брюсельски евра?

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #23528 -: Август 01, 2026, 10:43:47 »
Quote (selected)
Радев е първият и единствен засега българин постигнал промяна на санкционната политика на гейросъюза
Еднократно изваждане на един, двама или трима души от огромен санкционен списък не е промяна на санкционна политика. Една, две или три птички пролет не правят.
Quote (selected)
И подскоците на "възраждане" са платени с брюсельски евра?
За съжаление всичките "ни" евра са брюкселски или по-точно франкфуртски (на Майн), дори монетите, сечени в нашия монетен двор. Включително твоята и моята пенсия.

Успокой топката. Радев просто е човек на Тръмп. Затова отвреме-навреме показно се изрепчва на ЕК. Целта е да бъде избрана наместничката му Йотова за президентка.
« Последна редакция: Август 01, 2026, 10:53:56 от lucho »

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #23529 -: Август 01, 2026, 10:48:08 »
Quote (selected)
Защо гражданските летища във Варна и Бургас се ползват за военно-технически цели? На базата на какво споразумение се извършват?
Нека преклонените главици на венцехвалещите американската ни власт проправителствени кириак-стефчовци да отговорят на този въпрос!
« Последна редакция: Август 01, 2026, 10:56:54 от lucho »

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #23530 -: Август 01, 2026, 11:00:14 »
Някой знае ли защо жълтопаветниците наричат Радев Мунчо? Откъде-накъде?

Активен Shabaan_bin_Robert

• Just Member
  • Коментари: 1695
    • Профил
« Отговор #23531 -: Август 01, 2026, 12:11:30 »
А аз бих искал да знам защо го наричат "зелен чорап?"

Активен Кириак Стефчоф

• Newbie
  • *
    • Профил
« Отговор #23532 -: Август 01, 2026, 13:32:50 »
Quote (selected)
Защо гражданските летища във Варна и Бургас се ползват за военно-технически цели? На базата на какво споразумение се извършват?
За да пикаят газ вгъзражданчетата. :bigok:
Quote (selected)
Защо наричат зелен чорап...
Щото и те са толкова тъпи. Военните носят зелени чорапи. Откъде да знаят горките, че ВВС са със сини.
 :bigok:
Други въпроси?

Неактивен ddantgwyn

• Just Member
  • Коментари: 7794
    • Профил
« Отговор #23533 -: Август 01, 2026, 13:34:03 »
А аз бих искал да знам защо го наричат "зелен чорап?"

Защото в българската народна армия, чорапите на парадната униформа на сухопътните войски бяха зелени на цвят. Само, че Радев е кадър на военно-въздушните войски :smokin:

Това за мен просто е индикатор за интелектуалното ниво на коментиращите Радев.
the lamers club honourable member …

• Just Member
    • Профил
« Отговор #23534 -: Август 01, 2026, 13:48:35 »

Което е  отговарът и на двата въпроса.  :t0301:

Активен Кириак Стефчоф

• Newbie
  • *
    • Профил
« Отговор #23535 -: Август 01, 2026, 14:31:34 »
Quote (selected)
Същото и
 за въпросите защо кацат транспортни самолети не в Безмер,   а на Варна и в Бургас. Ами един от възможните отговори е очевиден, но пак нивото си казва думата.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #23536 -: Август 01, 2026, 14:41:56 »
Quote (selected)
Същото и за въпросите защо кацат транспортни самолети не в Безмер,   а на Варна и в Бургас.
Такъв въпрос тук не е задаван. Задаван е въпросът
Quote (selected)
На което отговорът ти беше
Quote (selected)
За да пикаят газ вгъзражданчетата
което говори пък за твоето ниво. Освен това си направил умишлена печатна грешка поради наклонностите си към уличен език.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #23537 -: Август 01, 2026, 14:50:44 »
Quote (selected)
За да пикаят газ вгъзражданчетата.
О, Кириак ефенди, ти си благоволил да ми отговориш пряко! Нали досега се гнусеше да го правиш! Каква чест! Тешекир едерим, челеби!

Но трябва да ти напомня, че преди 150 години не използваше такъв уличен език. Явно със старостта си се изпростачил. Много жалко!

А отговор по същество можеш ли да дадеш? Явно не можеш.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #23538 -: Август 01, 2026, 14:53:39 »
Което е  отговарът и на двата въпроса.
Не и на моя въпрос за Мунчо. Колкото и големи идиоти да са жълтопаветниците, все трябва да има някаква причина, колкото и идиотска да е, за да наричат Радев така. Но понеже тук жълтопаветници няма, май никой от участниците във форума не я знае.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #23539 -: Август 01, 2026, 14:59:33 »
ЗВЕРСКА НАГЛОСТ!
Цитат на: Красимир Бачков
От година пазаря за една своя стара леля. Ходя в магазините на големите вериги и купувам всичко, написано ми на бележка предварително. И днес, докато се суетях между щандовете, чух зад себе си змийско съскане. Ако щете вярвайте, но ми прозвуча точно така, макар да бе разговор между две жени. Едната бе рускиня, а другата украинка. В началото почти не разбирах какво казва украинката, но когато се ядоса, тя премина на чист руски език. Рускинята бе заедно с високо младо момче, а украинката с малко момиче. Странно, но жените се караха тихо, без да повишават глас. Не разбрах повода за кавгата им, но бях учуден от омразата, изписана по лицата им. Рускинята казваше долу - горе следното:

- Ние ви дадохме земя, заводи и оръжие, а вие се обърнахте срещу нас! На вас свобода не ви трябва, защото сте низши хора!

Украинката заяви с необяснимо самочувствие:

- Нас ни подкрепя целият свят, а вие ще загубите войната! Всички ви мразят, а нас навсякъде ни обичат и помагат! Занапред ще ви мачкаме като хлебарки, каквито всъщност сте!

- Млъкни стерво! - зачервена от гняв я прекъсна рускинята.

- Иди н@хуй! Върви да се трахаш с Ким Чен Ун! Ти тук си нежелана и плащаш виза, а на мен ми плащат, хранят безплатно и съм безплатно на хотел на морето! Кой сега е господар, а?

Тук вече не издържах и се намесих:

- Никой от народа не ви иска в България! Вие сте паразити навсякъде! Връщайте се в Украйна и се бийте, вместо да ни подяждате!

Рускинята това и чакаше:

- Казаха ли ти го? При това го казва българин!

Младото момче тихо рече нещо на рускинята и се отдалечиха, а украинката продължи да бълва обиди, този път вече към мен. Наричаше ме циганин, слуга и че не заслужаваме техните момчета да умират на фронта заради нас. Заяви дори, че следващия кмет на Варна ще е украинец! Шашнат от наглостта и, побързах да се отдалеча. И макар да бях през няколо щанда, чувах безобразните обиди, макар да бяха изречени тихо.

Отвратен не само от тази украинка, а и от всички нагли укри, напълзели като хлебарки по магазините, ресторантите, хотелите и плажа на Варна, се запитах, що за продажни и гнусни евро-слуги имаме за „управляващи“, които извършват геноцид върху собствения си народ, но вземат милиарди заеми, за да обслужват един измислен народ!?

Това не е първият случай, в който се сблъсквам с украински безобразия, а както вървят нещата няма да е и последния! Постепенно, но доста пъргаво ни асимилират и заграбват дори земята ни! Убеден съм, че нищо добро не ни чака от укрите занапред, ако не се предприемат някакви мерки срещу техните нагли изстъпления!
Относно това, което е казала прозападната рускиня, че следващият кмет на Варна щял да бъде украинец, мога да я зарадвам, ако все още не е разбрала: Ами той и сегашният е такъв!

А относно това, че ги подкрепя целият свят, подкрепят ги единствено властите в ЕС (27 страни), ЕАСТ (4 страни), Андора, Монако, Сан Марино, БЮРМ, Албания, Черна Гора, Украйна, Армения, Азербайджан, Турция, Канада, САЩ, Израел, ОАЕ, Бахрейн, Оман, Саудитска Арабия, Катар, Кувейт, Йордания, Сирия, Аржентина, Великобритания, Ирландия, Австралия, Нова Зеландия, Южна Корея, Япония и Филипините. Дотук са 60 страни. Пропуснах ли някоя? А общият брой на държавите в света е около 200. Т.е. подкрепят ги властите в около 30% от всички държави по света.
« Последна редакция: Август 01, 2026, 17:05:49 от lucho »

• Just Member
    • Профил
« Отговор #23540 -: Август 01, 2026, 15:06:14 »
Не и на моя въпрос за Мунчо.

Съгласен. Все пак Мунчо е положителен герой. Mea culpa.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #23541 -: Август 01, 2026, 15:09:11 »
Именно! Защо жълтопаветниците, уж за да го обидят, го наричат с име на положителен герой и какво общо има той с Мунчо?!

Неактивен ddantgwyn

• Just Member
  • Коментари: 7794
    • Профил
« Отговор #23542 -: Август 01, 2026, 15:12:05 »
Което е  отговорът и на двата въпроса.

Не и на моя въпрос за Мунчо. Колкото и големи идиоти да са жълтопаветниците, все трябва да има някаква причина, колкото и идиотска да е, за да наричат Радев така. Но понеже тук жълтопаветници няма, май никой от участниците във форума не я знае.

Мога само да предполагам - защото жълтопаветнците са на нивото на идиотите и за тях Мунчо е селският идиот от романа на Вазов. От там и наричането на Радев за Мунчо.

Казано накратко - толкова си могат.
the lamers club honourable member …

• Just Member
    • Профил
« Отговор #23543 -: Август 01, 2026, 15:19:09 »
Заяви дори, че следващия кмет на Варна ще е украинец! Шашнат от наглостта и, побързах да се отдалеча.

Разбирам те, но ако беше позапазил самообладание можеше да ѝ  кажеш, че трябва да има някакъв баланс понеже тъй или инак следващият кмет на Киев ше е руснак. На Одесса - тоже. След това се бяга бързо.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #23544 -: Август 01, 2026, 17:06:50 »
:)))

Цитираното го е писал писателят Красимир Иванов Бачков (освен ако не е съвпадение на имената, но във Варна едва ли има друг Красимир Бачков, защото фамилията му е рядка).
« Последна редакция: Август 01, 2026, 17:13:46 от lucho »

Неактивен Фют

• Just Member
  • Коментари: 3972
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #23545 -: Август 01, 2026, 17:34:34 »
Интересни изказвания се появиха и то, все от един извор. Да не е резултат от силната слънчева активност? :m1728:

Крум Зарков: Подкрепата на БСП към Йотова е логична, не е обсъждано да и́ бъда вицепрезидент ( :t26115: ей, да не ме забравите)

"По думите му разговорът за профила на кандидат за вицепрезидент е важен, но все още е рано да се води публично. Зарков подчерта, че вицепрезидентът не е заместник или помощник на президента, а самостоятелна институция с важни функции.
„Илияна Йотова самата доказа колко важна е институцията на вицепрезидента“, допълни той."

https://epicenter.bg/article/Krum-Zarkov--Podkrepata-na-BSP-kam-Yotova-e-logichna--ne-e-obsazhdano-da-y-bada-vitseprezident/427821/2/0

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #23546 -: Август 01, 2026, 17:37:23 »
Това не беше ли по-добре да бъде в специалната тема за президентските избори?

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #23547 -: Август 01, 2026, 18:00:20 »
Quote (selected)
Според лидера на БСП Крум Зарков традиционният събор не е преброяване на подкрепата за партията, а сбирка на хора с единакви възгледи,
Прав е, малък селски събор, какво да ги броиш?
Предполагам търговците със сергиите и скара бирите ще са болшинство.

Неактивен Фют

• Just Member
  • Коментари: 3972
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #23548 -: Август 01, 2026, 18:02:13 »

:pissed-891:
Другарю разпоредител, бихте ли били така добър да ...
Това варналиите  имат май един дефект, да се правят на началници и да въвеждат ред. Имаше една "руса метла"-разпоредител Здравка и тя от Варна. Жалко, че вече я няма. Надявам се да е добре :notworthy:

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #23549 -: Август 01, 2026, 18:04:48 »
Quote (selected)
Цветан Тотомиров: Самолетите са тук. Настъпи времето властта да помисли за „неизбежните изненади“
https://epicenter.bg/article/Tsvetan-Totomirov--Samoletite-sa-tuk--Nastapi-vremeto-vlastta-da-pomisli-za--neizbezhnite-iznenadi-/427820/11/0
Мисли, мисли, представям си колко мисли щом е оставило оная ( вирусоложка ли беше, вирусоносителка ли ) да успокоява иранците.
Дано разговора с иранския външен не е бил видеоразговор да демонстрира модна линия с гол пъп.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #23550 -: Август 01, 2026, 18:09:49 »
Другарю разпоредител, бихте ли били така добър да ...
Това варналиите  имат май един дефект, да се правят на началници и да въвеждат ред.
Нищо подобно, просто зададох най-добронамерен въпрос, защото си има специална тема за това. Няма защо да реагираш така.
« Последна редакция: Август 01, 2026, 18:17:33 от lucho »

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #23551 -: Август 01, 2026, 18:22:34 »
Quote (selected)
Цветан Тотомиров: Самолетите са тук. Настъпи времето властта да помисли за „неизбежните изненади“
https://epicenter.bg/article/Tsvetan-Totomirov--Samoletite-sa-tuk--Nastapi-vremeto-vlastta-da-pomisli-za--neizbezhnite-iznenadi-/427820/11/0
Словосъчетанието "неизбежни изненади" сигурно е използвано в ироничен смисъл, защото иначе е оксиморон. (Щом нещо е неизбежно, то не е изненада.) По-скоро бих се изненадал, ако няма реакция (на дело, не на думи) от страна на Иран. Те не си хвърлят думите на вятъра. При тях няма "червени линии", които да могат да се преминават безнаказано, както например при сегашното руско ръководство.

Мисля, че евентуален удар с балистична ракета би бил открит твърде малко време преди това, за да остави време за реакция. Въпросът, по който бях писал тук, е дали в околните села няма да се счупят стъклата (или да се извадят от рамката, ако са стъклопакети) от експлозията. Но Иран може да удари KC-135 и докато се зареждат с гориво в София (нали никъде другаде нямало инфраструктура за това, а и KC-135 бяха забелязани наскоро в София). Тук някой писа, че не ние им даваме керосина, а те си го возят с камиони-цистерни отдалеч (интересно откъде?). Значи могат да ударят и тях. Изобщо възможностите са много...
« Последна редакция: Август 01, 2026, 18:42:11 от lucho »

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #23552 -: Август 01, 2026, 18:51:43 »
Quote (selected)
Ген. Димитър Шивиков подложи на остра критика външната политика на премиера Радев и позицията му за американските самолети на българска територия.

Докато самолетите бяха на софийското летище, Радев говореше, че те са опасност за страната, а сега, когато трябва да отидат на Безмер - няма опасност, имало нищожен риск, подчерта ген. Шивиков.

Радев обърна на 180 градуса позициите си за самолетите, каза още ген. Шивиков пред БНР.

Преди един месец ген. Шивиков се обърна към премиера Радев с един "добронамерен съвет" от човек, който "всеки ден съм сред хората и чувам и виждам техните проблеми, тегоби и желания".

"Господин премиер, избирателите Ви дадоха огромен кредит на доверие, Вие лично спечелихте изборите, а не хората от листите и виждат във Вас човека, който е способен да направи най – после нещо, което да е в интерес на Отечеството и народа.
Но, вече почти месец след сформиране на правителството се забелязва лек отлив от подкрепата, дори сред яростните привърженици, защото посланията са противоречиви, за сега само декларативни и няма конкретни поне малки стъпки.
Знам, че ситуацията е трагична и тя изисква незабавни, смели и категорични решения и действия.
На първо място съберете цялата парламентарна група, прегледайте кой какъв специалист и в коя област е професионалист, след това дайте указания какво и как да говорят!
Недопустимо е да се изказват лица по теми, които им са чужди.
Говорите за замразяване на заплати и орязване на допълнителни разходи, а в същото време се увеличават заплатите.

В мрежите има видеа, в които Ваши знакови и финансово състоятелни депутати идват в парламента със служебен мерцедес, а същият депутат живее на две преки от парламента.
Надменността и елитарността сред някои от тях са противни. Дразнещо и отблъскващо е.

Не им позволявайте да Ви издигат в култ, всяка втора дума в изказа им е във възхвала, колко сте велик. Прекаленият светец и на Богу не е драг.

Не посягайте на най – уязвимите социални групи, напротив подкрепете ги и то подобаващо, а не подигравателно!
Кадровата Ви политика е катастрофа. Отблъскващо е компрометирани личности да се назначават на високи позиции с огромни заплати.

Дори критериите, по които ги назначавате, са забулени в мъгла. Витиеватите обяснения за висок професионализъм не издържат.

Лъсват зависимости и приятелски кръгове. Това са само част от подводните препъни камъни.
Споделям тези мисли в качеството ми на човек, милеещ за Отечеството и благосъстоянието на народа.

Лидерът може да бъде сравнен с лодка, а народът с вода. Водата може да носи лодката, но може да я обърне по всяко време! Времето Ви призова за смели решения и болезнени действия!"

През 2021 година ген. Шивиков подкрепи Радев за втори президентски мандат.
https://epicenter.bg/article/en--Shivikov-za-Radev--Toy-obarna-na-180-gradusa-pozitsiite-si-za-amerikanskite-samoleti-/427801/2/0

Quote (selected)
Ако можеш да не взимаме това решение за настаняване на самолети, вярвайте ми, ние нямаше да вземем такова решение. Това каза Явор Гечев от "Прогресивна България" в "Панорама" по повод пристигането на първите два от очакваните до 8 американски самолети цистерни у нас.
https://epicenter.bg/article/Yavor-Gechev--Ako-mozheshe-da-ne-vzimame-reshenieto-za-nastanyavaneto-na-samoletite--nyamashe-da-go-vzemem/427809/2/0
Шегаджия е Гечев!
Ако американците не бяха поискали, нямаше да има нужда да разрешаваме. :giggie:

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #23553 -: Август 01, 2026, 19:01:40 »
Quote (selected)
Разследващите изненадани от думите на Демерджиев: Няма заподозрени за убийството на Владимир Янков
https://epicenter.bg/article/Razsledvashtite-iznenadani-ot-dumite-na-Demerdzhiev--Nyama-zapodozreni-za-ubiystvoto-na-Vladimir-Yankov/427812/3/0
Кадрите, кадрите....
Демерджиев гони фейк постиженията на простоКиро.

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 9244
    • Профил
« Отговор #23554 -: Август 01, 2026, 19:17:11 »
Аз също подозирам, че се е самопребил, и после самозапалил  :think:
"impossible to see the future is"

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #23555 -: Август 01, 2026, 21:59:17 »
Разбрах, че реактивните самолети на САЩ използват керосин марка JP-8, който наистина не се произвежда у нас, а в някои по-отдалечени места, които са военна тайна, и оттам го докарват с камиони-цистерни. За Иран би било по-ефективно да удари именно завода, откъдето идват тези камиони до България и така да прекъсне доставките до организирането им от друг завод, отколкото да удари самолетите-цистерни тук. За целта трябва да открият откъде идват камионите. Това би ни спасило от удари поне временно...