Заглавието не е фърст, но не знам какво друго да сложа. Предложения се приемат.
Може би е време да се позанимаем, бегло разбира се,отчитайки нашето ниво на информираност, но след като в света се води крипто религиозна война, където в някои моменти завесата леко ни се повдига, и ни се посочва, че войната е религиозна, и скрита, и явна.
Религията казват, е най висшият приоритет на управление. Обхваща огромни човешки маси, и определя мирогледа и начинът на живот на тези маси. Ние сме това, в което са ни възпитали. Моралът и етиката. И това е прословутият „чип“.
Не съм специалист.
Непрекъснато срещам израза, че срещу Православието се води война.
За мен откритата война започна с Афганистан, но корените и се крият хилядолетие назад. В хилядолетието предлагам да не се връщаме, а да се ограничим от началото на 20ти век до сега.
До Октомврийските преврати, Русия е закрилник на Православието. Както и на мусулманството впрочем.
Николай Втори като глава на църквата и държавата има грандиозни планове за Руската империя, като наследница на Византия, но се оказва, че те са несъстоятелни. Франко масонският Февруарски преврат слага крайна тези мечти. Това само го отбелязвам.
След това идва Октомврийският преврат, карашик от всякакви политически и религиозни течения, и погром, унищожаване и ограбване на църквите в Русия. Докато Сталин ги разгонва, някъде 27ма година. А 43та възстановява Руската Православна църква, и назначава Патриарх.
Путин каза, Русия води война със сатанистите.
А кои са те?