отвъдното е част от физическият свят
Ами... не е. Поне засега.
Ако беше, щеше да се подчинява на физически закони.
И когато се развием до такава степен, че достигнем да си обясним нещата, които се случват там и които се преплитат с пребиваването ни тук във физическо тяло и подчинавайки се на земните физически закони, тогава highly likely би могло някой да ни убеди, че отвъдното е част от физическия свят...
От това, което съм чел по въпроса, не съм видял никъде двата "свята" да са представени като части от едно цяло.
А другите светове, които са създадени по съвсем друг начин? Там как стоят нещата?
..................
И защо решаваш незабавно, че разговор на каквато и да е било тема е задължително спор?
Не съм решил така, както и незабавно.
Използвах такъв израз. Може би, подсъзнателно съм се подвел от опита си, че за каквото и да се разговаря, при положение, че не се споделя една платформа, в края на краищата спорът е неизбежен.
И пак ще го кажа. Явно съм много тъп и не мога да се изразя правилно.
По тази тема спорове, контратези и защита на някаква позиция са безсмислени!
Селото го каза и аз го цитирах - за ученията.
Защото съм срещал следното:
Някой пише:
Прочетох това и това от едикого си.
Ето тук, НЕЗАБАВНО, обаче, се намира "специалист", който казва, нещо от рода на:
– Според мен, това не може да е така, защото ....
И се започва.
Затова - не участвам в ТАКИВА разговори.
Не отговарям на заяждания, закачки и обвинения, какво знам, колко знам, откъде го знам и т.н.
Всеки си върви САМ по СВОЯ път и САМ се образова, приема или не това, с което се е запознал и е приел за себе си.
Другият/та - също.
Третият/та - и той/тя - on his/her own road!
Тук, на Земята, сме така.
Горе... там вече е друга работа!
...............
Аз започнах с книгите на Д-р Майкъл Нютън - "Пътят на душите" и "Следите на душите". В тази последователност.
Сканирал съм ги и съм ги отредактирал до формат .fb2 - за електронен четец.
Мога да ги дам веднага на проявилия интерес колега. Отпървом на ЛС и после ще се разберем, как да ги прехвърля.
За тези, които нямат такъв, може на компютъра с помощта на изключителната програмка CoolReader.
Малка е, но пък много добра. Ще я дам на когото я поиска, с някои указания за работа с нея и настройките за щадене на зрението при четене.