иран
минус: никаква авиация, плюс никакво пво. самолетите въобще не литнаха, а пво-то му разказаха играта.
плюс: доказа на израел, че може да го трещи всякак както с по-стари, така и с по-нови модели ракети. че и с дрончета, дето ако не бяха щатците, ойропейците и арабите да ги свалят по пътя, като нищо съвсем щяха да попилеят железния гевгир. тук е интересно как биха се представили новите герани, дето са с реактивен двигател. стига да могат да стигнат до целта де.
минус: на мен поне ми се струват изключително беззъби при потенциала, който имат. лично мнение. някъде бях чел, че израел има 14 електроцентрали. сиреч 42 ракети и нямаше да остане нито една, имаше момент, в който лумкаха по енергийната инфраструктура. одялкай ги, и да видиш нетаняху как щеше да се засили с 300 да иска прекратяване. за американските бази /че са предупредили за ударите и щатците са се изнесли/ - може би добре, след като очевидно и те искат да спрат.
израел
минус: тотална издънка с оценките на ситуацията. планираха блицкриг, нахендриха се в дълга война.
плюс: като се оказа, че не могат да спечелят война на изтощение, успяха да склонят иран да ги пощади /с помощта на сащ/.
минус: нефелен железен гевгир, който вече на цял свят е ясно, че не струва.
сащ
минус: убеден съм, че руснаците и китайците успяха да разузнаят некои параметри на най-най-най-секретния бомбър.
минус: убеден съм, че бомбата им се доказа, че не свърши работата. въпреки хвалбите на тръмп.
минус: тръмп доказа, че доверие не може да му се има. преговаря с екип, който после го избиват. после пак преговаря, и докато преговаря, бомбардира. абсолютен нефелник. то не че и предишния мандат не беше така, ама сега всичко е в ускорен режим и лъсва страшно бързо.
плюс: не се сещам.