Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Март 08, 2026, 12:09:03

Автор Тема: Иран (Персия)  (Прочетена 50099 пъти)

Nor1, Imko1 и 49 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен AnonimusBG

• Sr. Member
  • Коментари: 446
    • Профил
Re: Иран (Персия)
« Отговор #420 -: Март 07, 2026, 21:43:32 »
Не знам кой и как взема решение за използване на ядрено оржие в Пакистан но знам че Пакистан обяви че изпозване на ядрено оръжие от израел означава пакистански ответен ядрен удар. :smokin:
------------------------------------
А дет века ЗИПа израел е уан бомб стейт.

Да подхвърля пет стотинки.
Ким Чен Ун преди седмица предложи на персите ако те поискат да им прати ракета която ще унищожи Израел.
Всички се замислиха след това.

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8705
    • Профил
« Отговор #421 -: Днес в 00:38:35 »
Цитат на: Banana Joe
От всички участници май само Израел и Епщайновите жертви държат на ескалиране.

Гонят някакъв срок. И той не е изборите наесен в САЩ.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен 66

• Just Member
  • Коментари: 8644
    • Профил
« Отговор #422 -: Днес в 08:44:54 »
Доколкото си спомням го обяви по време на юнското нападение над Иран, а сега много подозрително си мълчи.
Между юни и сега е сключен въпросния договор със саудитците, чиято линия е за момента неотклонно нечистоплътна. Носят се и слухове че самите саудитци вече са купили 3-4 ядерки от пакистанските. Подчертавам слухове, ежк. Възможно е пакистанците да са казали и сега същото (за ответен удар по израел) но аз не съм го срещал, а се съмнявам че такова тлъсто изказване ще се загуби във водовъртежа на събитията. Ще се радвам някой да ме опровергае, но горната среща от моя гледна точка е тревожен сигнал.

Хм,
Първо Саудитците имат много по-малко основания да се обаждат сравнено например с емиратите или кувейт. Там ударите са и повече и вкл. и по обекти извън американските бази, разбира се по американци.
Второ Подобен договор говори за съвсем друго. Саудитите търсят "чадър" макар и от дребна ядрена държава след като американците демострираха че са на къс повод от бясното псе натаняху, а точно това те демонстрираха юни. Нямам идея какво са обсъждали, но защо не подмяна на америкнскате бази с пакистански.
Трето сичко това звучи много хибридно. След провала на плановете за бърза победоносна война, след провала на опитите да използват кюрдите като "мясо" на терен, прозорецът на възможностите силно се стеснява, ако не е захлопнал вече. Та затва е това истелично ломотене и опити за създаване на илюзии. Изобщо аз не бих обръщал внимание внимание на каквито и да е "западняшки" источници.

Не знам кой и как взема решение за използване на ядрено оржие в Пакистан но знам че Пакистан обяви че изпозване на ядрено оръжие от израел означава пакистански ответен ядрен удар. :smokin:
------------------------------------
А дет века ЗИПа израел е уан бомб стейт.

Да подхвърля пет стотинки.
Ким Чен Ун преди седмица предложи на персите ако те поискат да им прати ракета която ще унищожи Израел.
Всички се замислиха след това.
Да тов. Ким рууулз  :smokin:
Въпреки че мен повече ме впечатли изявлението на руснаците че имат "излишен" 26 тона оръжеен плутоний на склад
Като отчетем че една "хирошимска боНба е къде килограм ...... тва колко прави?
За сравнение руския плюс американски арсенал са 15-20 иляди заряда.
Разбира се оръжието е едно, а доставката друго, но .......
« Последна редакция: Днес в 08:56:31 от 66 »

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 28360
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #423 -: Днес в 09:46:57 »
Quote (selected)
„Ние не се стремим към това кюрдите да отидат там. Ние сме приятели с кюрдите, както знаете, но не искаме да правим този конфликт по-сложен“, заяви президентът Доналд Тръмп.
По думите му Вашингтон се стреми да не разширява кръга от участници във войната и затова не планира да привлича кюрдските сили.
https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/beliyat-dom-izklyuchva-kyurdite-voynata-sreshtu-iran
Гороздето е .... кисело. :giggie:
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен 66

• Just Member
  • Коментари: 8644
    • Профил
« Отговор #424 -: Днес в 10:09:48 »
Па Па Па ПАника.
Колко беше потенциала
на краварите на година

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 12456
    • Профил
« Отговор #425 -: Днес в 11:09:03 »
И Путин гони някакъв срок... Какво ли гонят?...
Не можеш да проумееш глупостта.

Неактивен ddantgwyn

• Just Member
  • Коментари: 7681
    • Профил
« Отговор #426 -: Днес в 11:10:33 »

И Путин гони някакъв срок... Какво ли гонят?...

Като гледам как се е разбързал Путин със СВО, надали гони някакъв срок, на който да му се вижда края.
the lamers club honourable member …

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 12456
    • Профил
« Отговор #427 -: Днес в 11:18:49 »
Неправилно се изразих май. Той не гони срок да бърза, а да бави, чака някакво събитие. Аз, от езотерична гледна точка, имам подозрения. Просто Путин почна много рано и затова бърза бавно, разтяга във времето. Какво ли ще е THE EVENT...
Не можеш да проумееш глупостта.

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 9986
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #428 -: Днес в 11:31:41 »
Като гледам как се е разбързал Путин със СВО, надали гони някакъв срок, на който да му се вижда края.

СВО в Украйна е само един фронт, от течащата в момента ТСВ, там Русия воюва не с Украйна а с целия обединен Запад, само кръвта е украинска, как мислите че 130 милионна Русия ще победи с една настъпателна операция, като "Багратион" някога, най-силния и богат противник, САЩ+ЕС+Британската общност+Япония и Ю. Корея!? Което Русия е постигнала за 4 г. до сега е голям успех.
Елити, които са загубили усещането за собствената си историческа необходимост, винаги търсят външно одобрение.

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 28360
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #429 -: Днес в 11:44:00 »
Неправилно се изразих май. Той не гони срок да бърза, а да бави, чака някакво събитие. Аз, от езотерична гледна точка, имам подозрения. Просто Путин почна много рано и затова бърза бавно, разтяга във времето. Какво ли ще е THE EVENT...
Всяко поколение живее с мисълта за своята изключителност, има си пророците на страшния съд или на възвисяването.
Това е вярно, няма да има повторение, но малко са моментите в историята които са наистина значими.
Ние не сме различни, все си мислим че светлото или тъмното бъдеще е зад ъгъла и тия дни ще сме свидетели на чудото от първи ред.
Приятно е да си мислим че сме единствени и неповторими, също вярно.
Но също така е вярно че сме незначителени, даже не сме прашинка в мирозданието.
П.П. Ако пък и включим тъмната енергия и маса... :t2619:
ЕС е вреден за вашето здраве!