Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Август 20, 2026, 23:57:42

Автор Тема: Иран (Персия)  (Прочетена 137613 пъти)

0 Потребители и 26 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен buratinob

• Just Member
  • Публикации: 29314
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
Re: Иран (Персия)
« Отговор #900 -: Днес в 18:54:37 »
Цитат
Техеран се подигра на Тръмп: Обяви Калифорния за „нова територия на Иран“
...
Изборът на Калифорния обаче има и символично значение. Според Migration Policy Institute именно щатът е дом на най-голямата иранска имигрантска общност в САЩ, като значителна част от нея живее в района на Лос Анджелис.

Заради голямата персийска общност Лос Анджелис отдавна получава неофициалното прозвище „Техранджелис“ (Tehrangeles), комбинация от „Техеран“ и „Лос Анджелис“.
https://www.vesti.bg/sviat/teheran-se-podigra-na-trymp-obiavi-kaliforniia-za-nova-teritoriia-na-iran-6268022
Зех да си мисля че Иран има повече аргументи за Калифорния от колкото САЩ към протока.
В Калифорния има иранци, в Ормузкия проток няма кьорав американец, най-близкия е на 1000 мили или километри... на самолетоносач, по съвместителство работещ като фекалка. :t0328:

ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
  • Публикации: 1478
    • Профил
« Отговор #901 -: Днес в 21:30:14 »
Цитат
Заради голямата персийска общност Лос Анджелис отдавна получава неофициалното прозвище „Техранджелис“ (Tehrangeles), комбинация от „Техеран“ и „Лос Анджелис“.

По-голяма идиотщина не бях чел скоро ... Лос Анджелис е по-скоро Лос Анхелос с тея ~46% латинос (ако се вярва на последното допитване ;))
"Върви бавно, говори учтиво и носи дебела тояга със себе си."
[по Teddy Roosevelt]

Активен buratinob

• Just Member
  • Публикации: 29314
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #902 -: Днес в 21:56:34 »
Цитат

По-голяма идиотщина не бях чел скоро ... Лос Анджелис е по-скоро Лос Анхелос с тея ~46% латинос (ако се вярва на последното допитване ;))
Забравяш че Тръмп започна първи, иранците просто влизат тона на купона. :t0328:
ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
  • Публикации: 1478
    • Профил
« Отговор #903 -: Днес в 22:48:53 »
Цитат

Забравяш че Тръмп започна първи, иранците просто влизат тона на купона. :t0328:

Съгласен ... но това "Техранджелис" по-скоро е хрумка на нашенска мисир(ка)... ;)
"Върви бавно, говори учтиво и носи дебела тояга със себе си."
[по Teddy Roosevelt]