Не бе не е само статистика, но моят уважаван коуега по форум много обича да "икономисва" информация и само щото е ортодоксален марксист (слабост са ми такива)-искам да ми напомни автора на онова...кво беше..."истината и само истината, но никога цялата истина"! Въпросният клип на Подоляка го имам някъде записан и почти наизуст го знам, та за числата - да руските загуби ги
изчисляват!!! на толкова - това са ранени и убити, за украинските - доказано загинали, за ранени не се знае (по памет още 3-400К). По интересно бе, че са изчислени към 400К дезертирали от фронта (това моят уважаван коуега не го брои за загуби) и още над 1,5 млн. избягали от мобилизация (това пък ептен не са загуби!?!). И чест му прави на Подоляка, че признава около 30-35 000 дезертирали руснаци...и т.н. - който иска да намери клипа - има го в тубата. Нооо, моят уважаван коуега малко поспестява фактите, когато...абе когато не му "отърва", да използвам тази хубава БГ дума. Да не изпадам повече в подробности, но за формирането светогледа на уважаемите ми коуеги - тойзи и другият дето ептенгонема - може да поразгледате един уважаван от цял файтон юзъри сайт с гръмкото име "Сталинград". Там за 2-3 мин. ще ви стане ясно за какво иде реч по добре от моите скромни описания.
п.с. вземете си мокри кърпички, да се позабърсвате от време на време. Най добре - наличен противогЪз.

п.п.с. Мда и се сетих - последните няколко "обмени" на 200-ници, бяха в съотношение 30-35 към 1000. Сещате се от кого - колко, а и се сещате що зеленият идиот защо иска пленниците да се обменят "всички срещу всички", а и за отговора на руснаците се сещате, нали? Не, не е вербален.