Все пак, за да уважа темата като такава, хвърлих поглед и тук от стар, забравен интерес към аржентинците - какви са тия хора.
Интереса ми започна още от управлението на Перон - що за птица се е пръкнала в задния двор на краварите, въпреки че нямаше нет тогава, но имаше начин да се интересува човек.
Продължи с футбола им, като съжалявах великия отбор на холандците как нещастно падна на финала с гола на Кемпес, макар самият Кемпес тогава да блестеше, но след като холандците ги сгъваха цял мач на две, на 4 на 8 след малшанса да са догонващи.
Мина и през фолклендската криза, когато се чудех къде са тръгнали гаучосите срещу Англия и дори след като им потопиха "Хенерал Белграно" и се издавиха хиляди не мирясаха, ами се инатяха пред технологично превъзхождащите ги във въоръжение с класи англичани.
Няма да се разпростирам, само ще споделя един-два кратки детайла, да не си мислят некои, че сега съм ги чоплил из нета - не разбраха тогава гаучосите предупреждението с потопения крайцер, та като стовариха и пехота там ингилизите, обезпечена с термовизьори и уреди въобще за нощно виждане /годината май бе някъде 82-3!!!/ продължиха да се инатят.
Тръгнаха ингилизите и ги застрелваха като на учебно стрелбище нощно време. Отвърнаха гаучосите с артилерия - и нея подпукаха ингилизите, зер изстрелите се засичат, а дулата също нагряват и се виждат през нощта. А и щото са много акъллии гаучосите, взели да палят огньове до позициите на артилерията си, за да отвличат термонасочването на припасите.
Но понеже са си такива - домързяло ги да ходят по надалеч, ми палили близо до артилерийските си позиции, с което пък си издали точното местонахождение и англичаните ги опраскаха с корабната си артилерия...такива ми ти ени работи.
Айде със здраве, не ми е нито интересна чак толкова темата, нито умирам от желание, че да продължа да се дръгна с повярвали си в повече особи.
беше с чудесни впечатлепия от арабите в кварталната пицария
А, само да добавя, като видях вметката на Софи.
И аз - преди мноого години, в Марсилия едва намерих късно вечерта как да се обадя по тел. до БГ- от едно кафене на араби, през комп и Скайп. Друго не работеше.
Още едно място - насред Женева, единственото заведение за бързо хранене, където можеше да апне нещо човек което да е съедобно и на прилична цена - арабско.