В "сураттефтеря" се разпространява
един текст, който бил отговорът на Орбан на хиените от ЕС. Сигурно е съчинен, но както се казва, "se non è vero, è ben trovato." (и да не е вярно, е добре измислено):
Днес ме осъжда ЕС , затова , че отидох в Москва и говорих с Владимир Путин . Осъждат ме да заплатя сумата от 2 милиона евро на европейския съюз затова , че правя всичко възможно за да има мир по света . 2 милиона евро нямам , парите са във вас, а не в мен . Нямам пари и в банковата си сметка , проверете .
Владимир Путин и Си Дзинпин ми предложиха 4 милиона евро за да изплатя тази сума за която съм осъден. Не приех . Защо ще ви давам пари ?
Защото се боря за мир , докато вие готвите война ? Никога при моето управление не съм взимал пари от ЕС НАТО САЩ . Никога!
Не съм взимал пари и от Китай нито пък от Русия!
Но кажете вие ЕС , че се готвите за война , кажете на децата от ЕС , че ще умират като украинците за интересите ви .
Всичко за вас е пари , всичко е пари .
Съжалявам ви. В Украйна също сте за пари , за много пари . Умират братски народи заради вас . Никакви пари няма да ви давам, а докато съм жив ще се боря за мир по света и затова да не умират повече деца .
Няма да допусна децата на моята страна и децата от страните в ЕС да умират заради вас , няма да го позволя . И ако искате да знаете какво си говорих с Путин и Си , говорихме си затова , че нито Путин , нито Си искат война , войната я искате вие , а не те. Путин винаги е бил готов за преговори , но никой не пожела такива . Вие сте хиени жадни за кръв , за кръвта на дечица.
Орбан