Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Март 13, 2025, 21:18:17

Автор Тема: култура. физическа. я да се похваля.  (Прочетена 728 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен onzi

• Just Member
  • Коментари: 7965
    • Профил
култура. физическа. я да се похваля.
« -: Януари 22, 2025, 16:01:02 »
физическата култура също е култура, нали така. стана ми интересно колко лицеви опори трябва да може да изпълни обездвижен възрастен работещ на стол човек /като мен/. на сайта на нву, в ей този файл: https://www.nvu.bg/sites/default/files/priem/4.pdf, пише нещо интересно - че над 51г жените трябва да правят повече лицеви опори от мъжете. некси не ми изглежда читаво това, по-скоро е начин да откажат прием на бабите.

потърсих как е в русия - ето линк: https://dzen.ru/a/Xww2SPtErlRUabhp

съгласно гост аз покривам с малко зор злато, 18 лицеви си правя, на 22 каталясах  :))) въпреки обездвижването и торбата с цимент във вид на 25 кила над нормата, която си нося постоянно. или заради нея, дедазнам.

как е при вас?

Неактивен onzi

• Just Member
  • Коментари: 7965
    • Профил
Re: култура. физическа. я да се похваля.
« Отговор #1 -: Януари 22, 2025, 16:05:29 »
а, и още нещо - съгласно гост относно вдетиняването - дядо на 59г е мааааалко по-добър от момченце на 6г и по-зле от деветгодишно лапе.

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
  • Коментари: 568
    • Профил
« Отговор #2 -: Януари 24, 2025, 05:02:08 »
как е при вас?
Скоро почвам ... (спирах цигарите 10 години, пурите - 5 ... за сега съм на 2 години обещание за физическа активност ;))
"Първо беше безалкохолна бира. После надуваеми жени, електринни цигари, искуствен интелект. Накрая ще донесат на гроба ми пластмасови цветя."
[откраднато от Сашо - дир.бг]

Активен Звездоброец

• Just Member
  • Коментари: 972
    • Профил
« Отговор #3 -: Януари 24, 2025, 05:38:38 »
а, и още нещо - съгласно гост относно вдетиняването - дядо на 59г е мааааалко по-добър от момченце на 6г и по-зле от деветгодишно лапе.

А-аа, няма да ми викаш дядо. Всички тези ги покривам с лекота, но честно казано, ми се струват малко слабички като показатели. Аз бих се класифицирал като "средна" физическа форма, ако не друго, дал господ хубави места за разходки и катерене наоколо, а в работата имаме волейболно игрище, и пролет/лято/есен е супер. Гледам да вървя бързо (6,5-7 км/ч) около 20-25 км на седмица, сега зимата не е толкова лесно. Не обичам да бягам - бягането, като е известно, не е добре за здравето - сина толкова го убеждавах, ама той упорит и бягаше крос в гимназията, а скоро бяга маратона в Монтреал.

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
  • Коментари: 568
    • Профил
« Отговор #4 -: Януари 24, 2025, 05:48:46 »
Забравих да споделя какво ми каза Д-р Георгиева ...
"По-високо от жена не се качвай и по-тежко от чаша не вдигай!"
"Първо беше безалкохолна бира. После надуваеми жени, електринни цигари, искуствен интелект. Накрая ще донесат на гроба ми пластмасови цветя."
[откраднато от Сашо - дир.бг]

Неактивен lucho

• Just Member
  • Коментари: 12289
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #5 -: Януари 24, 2025, 17:41:09 »
Много зависи под какъв ъгъл си спрямо земята и докъде се отпускаш. Аз си покривам норматива за тройка, но ако не ги правя съвсем по учебник. Иначе издишам.

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 9467
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #6 -: Януари 24, 2025, 19:54:16 »
За своето дълголетие съм задължен на спорта. Никога не съм се занимавал с него.

Уинстън ЧЪРЧИЛ
 :too_funny-1052:
События разворачиваются большие и разворачиваются стремительно.